12-11-12

fibromindy en alcohol!

Mijn eerste echtgenoot was verslaafd aan alcohol, heb veel meegemaakt en ben me heel bewust van de gevaren van alcohol!

Vlak na mijn echtscheiding had ik een echte aversie van alcohol, die grote boosdoener die mijn leven verziekt had!

Toen ik mijn mannetje leerde kennen, leerde ik opnieuw genieten van een aperitiefje , een glaasje wijn, een streekbiertje!

In heb begin kon ik ook niet zo veel alcohol verdragen! Maar aheum, ik moet zeggen dat het steeds maar "beter" ging!

Gisteren ging ik over de schreef, dronk meer dan me lief was! Toen ik thuis kwam met een stevige hik, besefte ik pas dat de impact van mijn drinkgedrag en was kwaad op mezelf!

Eerst heb ik mijn roesje uitgeslapen in de zetel, want toen Mega-Anja een woordeke kwam placeren via chat, slaagde ik er niet meer in rechte zinnen te maken!

Ik was behoorlijk kwaad op mezelf! Ik was zelf zo boos, dat ik er deze nacht vijf uur van wakker heb gelegen! Want ik wil helemaal geen zatlap worden!

Ik wil ook alchohol niet gaan misbruiken tegen pijn, eenzaamheid, verdriet en gemis! Want dat is je op glad ijs begeven! Drinken moet een sociaal gebeuren blijven!

Pas op, ik zit me hier niet hele dagen dagen lazarus te drinken! Ik drink nooit alleen, en zeker nooit overdag als ik alleen thuis ben!

Ik zat me vannacht maar steeds af te vragen of het wel nodig was om na het eten, met een aperitiefje, een paar glazen wijn en een koffie met grandmarnier niet welletjes was geweest!

Waarom moest ik achteraf op café nog twee glazen Omer achterover kappen, is me nog steeds de vraag!

Anderzijds als je vijf uur wakker ligt omdat er constant een alarmbel in mijn hoofd gongt, is het beter dan vijf uur een drankduivel horen die fluistert dat ik o zo goed bezig ben!

Ik til daar heel zwaar aan en ik ga in het vervolg vroeger op de rem staan! Okee tijdens een etentje laat ik mezelf wel de gepaste wijn toe, maar na het dessert en de koffie, is het afgelopen, basta!

Tijdens de week drinken we 3 op vijf avonden, een streekbierke, een slaapmutske of een glaasje wijn! Allemaal heel gezellig, maar ik ga ook daar gaan indijken! K mag er niet  aan denken om een zwalpende alcholiste te worden, NO WAY!

Commentaren

Christa je weet dat alcohol heel slecht is voor fibrokes hé

ik lust ook wel eens een glaasje van t een of t ander, maar t blijft bij één glas, meer bevalt me helemaal niet
ik zou zeker niet kunnen wat jij die avond gedronken hebt
vreemd dat jij dan geen problemen met spieren en/of bindweefsel krijgt, dan zou je zeker al niet voor meer dan een glas gaan

maarja, t kan wel eens ferm smaken :-)

Gepost door: fotorantje | 12-11-12

Reageren op dit commentaar

da's het gevaar ervan, ik heb er gene last van! Ik ben blijkbaar één van de weinige fibro's die daar geen last van heeft, en net dat vind ik zo gevaarlijk eraan!

Gepost door: christa | 12-11-12

Reageren op dit commentaar

Maar gij zijt geen droenke lette ! Een keer over de schreef gaan is toch niet mis ... Ge kent de gevaren ... dus ge weet wel wat ge doet ! En inderdaad drinken moet ge sociaal doen ! :-)

Gepost door: ollie | 12-11-12

Reageren op dit commentaar

Ik denk niet dat jij een alcoholist in wording bent omdat je eens over de schreef gegaan bent, dat overkomt velen al eens. Mij ook *bloos*. Nadien ben ik ook pissig op mezelf, kwaad omdat ik me heb laten meeslepen met de lol van het moment. Maar dat gebeurt niet wekelijks, ook niet maandelijks dus maak ik me geen zorgen. Ik kan best zonder alcohol, jij zeker ook, maar er zijn zo van die dagen dat de rem moeilijk te vinden is :-) Mijn motto is: drink met mate en liefst zonder maten want het is dan dat het zoet binnenloopt :-)

Gepost door: bea | 12-11-12

Reageren op dit commentaar

Och, achteraf is iedereen boos dat hij de diep in het glas gekeken heeft. Ik ook. Maar ik probeer altijd af te sluiten met water te drinken, zeker een half uur voordat ik naar huis ga. Thuis kap ik dan ook nog eens een paar glazen water naar binnen, dat helpt altijd wat.

Gepost door: HansDeZwans | 12-11-12

Reageren op dit commentaar

Het slaat niet alleen in je hoofd en in je voeten, maar alcohol blijft ook aan je heupen plakken! Met een paar glazen heb je al gauw een kilo bij.
En het is niet zo goed voor rheumapatiënten. Ik weet niet of fibro in deze categorie zit. Zelfs al heb jij er geen last van toch mee op passen Christa.

Gepost door: emmy | 12-11-12

Reageren op dit commentaar

ik heb er ook wel af en toe wat teveel op, maar om dan de stempel alcoholist op mezelf te kleven is toch wel een verschil vind ik. Als je écht alle dagen lazarus bent of helemaal niet meer zonder alcohol kan, dan is het er wél over. Ik besef wel dat het een sociaal aanvaarde drug is, die evenzeer grote schade kan aanbrengen in een relatie en in gezinsverband.
Het is dan ook goed om jezelf te alarmeren...
Ik pas trouwens ook vaak de tactiek van Hans toe, door veel water te drinken tussenin en achteraf. Helpt wel!

Groetjes!

Gepost door: Billy | 12-11-12

Reageren op dit commentaar

ik begrijp je heel goed, Christa. Bij mij is alcohol het enige dat me eens een paar uurtjes zonder pijn bezorgt. Zeer gevaarlijk, inderdaad. Gelukkig ben ik zodanig bang om de controle te verliezen dat ik niet rap te ver ga. En ja, 's anderendaags is het soms veel erger met de spiertjes.

Gepost door: sofie | 12-11-12

Reageren op dit commentaar

Och gij! Zo rap wordt ge geen alcoholieker. Af en toe eens genieten van een glaasje (te veel) kan geen kwaad! Al ga ik ook niet graag over mijn grens, ik behoud graag de controle en dat 'zwalpen' hoeft voor mij niet. Een avond zonder alcohol vind ik trouwens net zo leuk. Het hoeft niet, maar het mag...

Gepost door: LJ | 14-11-12

Reageren op dit commentaar

Goh, ik denk dat iedereen af en toe wel eens wat op heeft, maar dat betekent alle geluk niet dat je alcoholiekster bent :-). Maar 't is wel goed dat je je grenzen kent, en soms wordt je eens aan die grenzen herinnerd door er even wat over te gaan :-).

Ik maakt mij vroeger soms zorgen ivm alcohol, toen ik nog veel last had van mijn vaginisme, maar al wel therapie had gehad om mijn spieren te leren ontspannen, dronk ik toch vaak mij een beetje zattekes en dan ging het vrijen vanzelf. Ik had toen schrik dat ik altijd alcohol zou moeten nodig hebben om te vrijen, maar alle geluk is dat verandert. Ik denk dat het toen vooral hielp om extra te ontspannen, waardoor ik positieve ervaringen had want het vrijen deed dan geen zeer, en daardoor kreeg mijn lichaam niet meer automatisch de reactie om vast te krampen. Dus nu heb ik ook zonder alcohol geen schrik van pijn te hebben. Maar soit, ik ben aan het afdwalen.

Wat ik wou zeggen is dat ik je angst begrijp, het is eng om schrik te hebben dat je afhankelijk zou geraken van alcohol. Maar het is juist die angst die ervoor gaat zorgen dat jij echt geen alcoholproblemen gaat hebben :-)

Gepost door: justm3 | 14-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.