13-11-12

feestvoorbereidingen!

We kunnen er niet omheen! Binnen anderhalve maand is het kerst! En eerlijk, ik ben gelijk al wat te hyperventileren als ik denk aan de de drukte in de winkels ! Ik probeer dus een menu te bedenken waar ik niet meer last minute naar de winkel moet!

Voor kerstavond bestel ik misschien gewoon terug een racletteschotel, lekker , zelf weinig werk en weinig afwas! Want een hele avond hapjes betekend dat ik degene ben die heel de avond, naar de oven mag lopen , opdienen, afruimen en tegen 23 uur ga ik dan meestal bekaf slapen!

Niet dat het voor mij allemaal zo lang moet duren. Ik heb het kerstshoppen al afgeschaft door geen cadeau's meer te kopen maar iedereen geld te geven, ( enfin, dan heb ik het over onze kinderen).

Voor oudejaarsavond heb ik graag verse vis en daar moet ik dan wel op het laatste voor naar de winkel. Maar ik ga in elk geval zorgen dat in het begin van de maand alle dranken, en alles wat in de diepvries mag , en alles wat nog een tijdje goed blijft!

O wee ik wordt al missellijk als ik aan al die agressieve karren met dito mensen erachter denk!

Wat ik alvast zeker weet is dat het op kerst zeker geen kalkoen op het menu staat, want dan ga ik denken aan die kalkoenen met die rode lappen naast hun bek, en dan kom ik helemaal grrrrrrrrrr.

 

Commentaren

wij houden er net wel van om ons beste beentje voor te zetten in de keuken, Christa. En daarna (hopelijk) te kunnen glunderen van de complimentjes die we krijgen... ;-)
Maar ja, die drukte in de winkels is inderdaad wel afschuwelijk. Al kan je door enkele dagen vooral, en het gebruik van de diepvries, wel één en ander gemakkelijker maken.
Kalkoen komt er bij ons ook niet op tafel hoor, ben er nie zo zot van

Groetjes!

Gepost door: Billy | 13-11-12

Reageren op dit commentaar

In het kerstmenu wordt hier heel wat tijd gestoken, vooral de voorbereiding vind ik heel plezant daar geniet ik van. Toch probeer ik ook om zoveel mogelijk op voorhand in huis te hebben om de echte koopdrukte te vermijden. Met het kopen van kerstkadootjes begin ik redelijk vroeg, vanaf september meestal...behalve dit jaar. Nu heb ik nog niets, het is er simpelweg nog niet van gekomen en mijn inspiratie laat me ook in de steek wat ideetjes betreft. Ik vrees dat het dit jaar last-minute aankopen gaan zijn. Geld zou ook een goede optie zijn, ware het niet van mijn lastige kinderen...geld is niet leuk (zot zijn ze), ze maken liever pakjes open want dat hoort bij de kerst.

Gepost door: bea | 14-11-12

Reageren op dit commentaar

Ik moet met Kerst gelukkig niet zelf koken. Moest ik het wel doen dan zou ik het net als jij oplossen Christa, het is het belangrijkste dat je ontspannen bij je gezelschap kan zitten om samen te vieren. Raclette is trouwens mmmmmm :-)

Gepost door: LJ | 14-11-12

Reageren op dit commentaar

Bij ons staat er tot mijn grote ergernis wel kalkoen op het menu en nog erger, tomatensoep met ballekes, vreselijk vind ik dat,........en wat die cadeaus betreft,......ik denk dat ik nog een dagje vakantie heb en ik ga die gebruiken voor de kerstshopping en ik kan hier makkelijk tijdens mijn lunchpauze nog wat inkopen doen,.........ik kijk er wel naar uit, ik vind kerst geweldig!!!

Gepost door: Misssexandthecityandme | 14-11-12

Reageren op dit commentaar

Ik moet nog beginnen met de voorbereidingen, maar ik ben op dat vlak meestal nogal last minute :D

Gepost door: justm3 | 14-11-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.