28-11-12

Over artiesten en zo....

Gisteren nogal wat heisa op alle sociale media, fb, twitter , tv en radio over een belastingsverhoging voor artiesten.

Okee, iedereen moet inleveren, met het daar volledig mee eens, al zit ik er nog altijd hopeloos op te wachten tot de ministers vooral bij zichzelf gaan besparen, maar soit, da's een utopie en mag dat niet verwachten.

Ik kan er in komen dat de artiesten boos zijn! Het is al zo moeilijk als Belgische artiest het hoofd boven water te houden! Ja en dan heb ik het niet over Clouseau en zo, en de groten der aarde die al een aardige stuiver verdiend hebben en in luxe kunnen leven.

Ik heb het over de minder bekende artiesten, die nog zelf moeten zeulen met drums, keyboards een wirwar van kabels in elkaar foefelen. Meestal in het weekend op late uren.

Ik heb lang gekookt voor artiesten, dus ik heb veel babbels geslagen met opkomende artiesten, voor wie het allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Voor wie zelf met zijn cd-kes naar de winkels moeten om ze verkocht te krijgen.

Artiesten die  vertelden onder welke omstandigheden ze soms ontvangen worden, in groezelige achterkamertjes, waar ze een kouw pla krijgen van den beenhouwer , een opgewarmde pizza van den aldi of een waterachtige spaghetti die het eten niet waard was.

Ik heb dus heel veel respect voor die mensen die het wagen hun beroep daar van te maken met vallen en opstaan. En toegeven, de ene heeft al wat meer sjans dan den anderen.

Hoe die mensen mogen tjolen met hun gerief door de regen, met hun zware materiaal, enfin, respect!

En waarom?? Ten eerste omdat muziek of comedie hun leven is, en meneer de ministers, laat het vooral hun nachtmerrie niet worden!

En voor ons, wij cultuurliefhebbers, die ons gat slijten in kleine zaaltjes waar optredens doorgaan, veel try-outs gaan zien omdat dat uiteindelijk goedkoper is dan de "echte optredens".

Uiteraad hebben ze maar één groot streven, kunnen leven van hun "kunsten" maar toegeven, wij hebben heel cd's in ons kast staan, maar hier en daar een cdke op ons pc zal je ook wel vinden. En muziek beluister en bekijk ik ook graag op youtube, dan krijg je er de videoclipkes bij.

Enfin, kijk, dat moest me even van het hart, ik wil elke artiest hier eens mijn steun betuigen, al brengt dat uiteraard geen brood op de plank, maar ik hoop dat ze de kans krijgen hun standpunten te verdedigen en gehoor te krijgen!

Commentaren

ik denk dat artiesten de dag van vandaag veel minder inkomsten hebben van de cd-verkoop dan vroeger. Nu moeten ze het meer hebben van optreden, en ik kan me inbeelden dat dit geen makkelijk leven is

Gepost door: Billy | 28-11-12

Reageren op dit commentaar

Die ministers doen maar op. Voordat we het weten, moeten we belastingen betalen op elke scheet die we laten, extra milieutaks om maar iets te noemen. Een deel van hun loon als extra belastinginkomen, dat zou een oplossing zijn.

Gepost door: HansDeZwans | 29-11-12

Reageren op dit commentaar

Belastingen komen nooit gelegen als je nu artiest bent of andere. Ze weten niet waar het te halen en toch delen ze het geld uit zo veel andere zaken of mensen...

Gepost door: emmy | 08-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.