30-11-12

Onder luid gejuich

Jihaa, ik juich vandaag! Neen, ik heb de lotto niet gewonnen, ik heb niets materialistisch ontvangen wat me zo blij maakt! 

Maar ik heb "energie", kan je je dat voorstellen wat dat woord voor mij betekend! Energie, en dan heb ik de paniekreactie , van o neen, wat ga ik er mee doen? Want er is zoveel te doen dat ik niet kan kiezen!

Ik kan ineens kasten gaan uitmesten, de diepvries uitkuisen, maar dat werkje reserveer ik voor als het eens goed vriest! 

Het leek wel of ik even voor het uitstalraam stond, vol met " to do-dingen". Eén lichtje stond te twinkelen, en leek te zingen, "feestdagen, feestdagen". 

En dus heb ik me op de voorbereidingen van de feestdagen gestort! Want stel dat mijn energie tegen dan op is, dan zitten er tenminste kant en klare maar toch zelfgemaakte hapjes in de diepvries en zelfs een kind kan die in de oven plaatsen tot ze lekker krakend en warm zijn. 

Eerst snel een lijstje gemaakt, want er moet ook eten op de plank komen vanavond en gezwind mijn autootje ingesprongen en naar het centrum gespurt . De energie gaf me zoveel blijheid dat ik het gevoel had dat het van mij afstraalde . Ik wou ook roepen naar de mensen die me kenden, hey zie je niets aan mij, "ik heb energie". Ik voelde me voor het eerst sinds maanden zo fit, ongelooflijk hoe leuk dat voelt! Iets wat voor ieder normaal mens vanzelfsprekend is! 

Maar ik besef ook dat dit een valkuil is en dat ik op al mijn energie een rem moet zeggen, om morgen niet terug in zak en as helemaal uitgeput in mijn hoekje, te liggen. Vandaar dit blogje, effe stoom afblazen en een beetje rusten! 


28-11-12

Over artiesten en zo....

Gisteren nogal wat heisa op alle sociale media, fb, twitter , tv en radio over een belastingsverhoging voor artiesten.

Okee, iedereen moet inleveren, met het daar volledig mee eens, al zit ik er nog altijd hopeloos op te wachten tot de ministers vooral bij zichzelf gaan besparen, maar soit, da's een utopie en mag dat niet verwachten.

Ik kan er in komen dat de artiesten boos zijn! Het is al zo moeilijk als Belgische artiest het hoofd boven water te houden! Ja en dan heb ik het niet over Clouseau en zo, en de groten der aarde die al een aardige stuiver verdiend hebben en in luxe kunnen leven.

Ik heb het over de minder bekende artiesten, die nog zelf moeten zeulen met drums, keyboards een wirwar van kabels in elkaar foefelen. Meestal in het weekend op late uren.

Ik heb lang gekookt voor artiesten, dus ik heb veel babbels geslagen met opkomende artiesten, voor wie het allemaal niet zo vanzelfsprekend is. Voor wie zelf met zijn cd-kes naar de winkels moeten om ze verkocht te krijgen.

Artiesten die  vertelden onder welke omstandigheden ze soms ontvangen worden, in groezelige achterkamertjes, waar ze een kouw pla krijgen van den beenhouwer , een opgewarmde pizza van den aldi of een waterachtige spaghetti die het eten niet waard was.

Ik heb dus heel veel respect voor die mensen die het wagen hun beroep daar van te maken met vallen en opstaan. En toegeven, de ene heeft al wat meer sjans dan den anderen.

Hoe die mensen mogen tjolen met hun gerief door de regen, met hun zware materiaal, enfin, respect!

En waarom?? Ten eerste omdat muziek of comedie hun leven is, en meneer de ministers, laat het vooral hun nachtmerrie niet worden!

En voor ons, wij cultuurliefhebbers, die ons gat slijten in kleine zaaltjes waar optredens doorgaan, veel try-outs gaan zien omdat dat uiteindelijk goedkoper is dan de "echte optredens".

Uiteraad hebben ze maar één groot streven, kunnen leven van hun "kunsten" maar toegeven, wij hebben heel cd's in ons kast staan, maar hier en daar een cdke op ons pc zal je ook wel vinden. En muziek beluister en bekijk ik ook graag op youtube, dan krijg je er de videoclipkes bij.

Enfin, kijk, dat moest me even van het hart, ik wil elke artiest hier eens mijn steun betuigen, al brengt dat uiteraard geen brood op de plank, maar ik hoop dat ze de kans krijgen hun standpunten te verdedigen en gehoor te krijgen!

27-11-12

Over geurtjes en zo.....

Stel je mag ergens vijf minuten gratis winkelen, dan kies ik gegarandeerd Paris xl! Niet voor de cosmetica, maar voor de parfum! Ik heb namelijk een zwak voor parfum! Ik zou ze niet allemaal willen,maar mijn lijstje is zo lang dat ik steeds erg moeilijk vind om er ééntje uit te kiezen! Ik wil zo grag Daisys van Marc Jacobs, en de nieuwe "Dotties" ruikt niet alleen lekker maar het flesje ziet er ook zo mooi uit! Ook dat van Féériek. Een flesje geslepen als een diamant met een zilverkleurig feetje er bovenop. Ruikt ook enorm lekker!

En zo heb ik er nog hoor, die maar niet in mijn kast raken omdat ze ook niet de allergoedkoopste zijn, misschien vanwege de mooie verpakking.

Ik vind het zalig om ongeneerd alle parfums uit te testen! Dat kan je niet overal , maar daarvoor alleen al zou ik de moeite doen om naar Antwerpen Meir te gaan shoppen.

Uiteraard ruik je op den duur zelf niets meer , maar ik ben er van overtuigd dat ik zelf als een overgeparfumeerde ouwe h.. (vul zelf maar in, hihi) buitenkom.

O ja in vijf minuten zou ik daar nogal wat geurtjes in mijn mandje krijgen! Heerlijk toch!

19:28 Gepost door fibromindy in gekke kronkels | Permalink | Commentaren (8) | Tags: parfum, daisies, feêriek, paris xl |  Facebook

26-11-12

Me, myself and my magnum.

Deze namiddag had ik een date in Gent, met mijn dochter en de getuige van het huwelijk van mijn zoon, een vriend van zoonlief! Want op het huwelijksfeest, was er niet alleen love in the air bij het bruidspaar maar ook tussen de getuige en één van de bruidsmeisjes! En den Vince vertrekt dus volgende week voor 2.5 maand naar Canada, ( de gelukzak).

Ik had hem gevraagd om wat heel lichtje pakjes mee te nemen voor kerst en nieuwjaar en dus trok ik warm ingeduffeld maar nog net niet als kerstman van de noordpool naar Gent

Ik was veel te vroeg aan het station en ik had ontzettend zin in iets lekkers. Ik werd bijna binnengezogen in het stationswinkeltje, ( alle excuses zijn welkom).

Mijn oog viel op de ijskast met magnums. Als een kind stond ik in de etalage te staren, dewelke ik dan nog zou nemen??? Gelukkig had ik ruimschoots de tijd om te kiezen, aangezien er nog wat mensen voor mij waren.

En ik greep naar een magnum gold. Ik zag in gedachten de reclame voor mijn ogen passeren, van de glanzende dame met al even glanzende gouden magnum. Ik besloot om eens intens van dit traktaat te genieten en het niet zomaar , verstand op nul naar binnen te schrokken.

Ik nam de tijd om me op een bankje buiten te placeren, mijn spullen tussen mijn voeten gekneld. Ritselde nog wat met het papiertje omdat dat ritselen als belletjes in mijn oren klonk.

Ik opende voorzichtjes mijn verwencadeautje en keek al uit naar de dikke laag chocolade om heerlijk in te kraken.

De magie was meteen weg toen ik mijn magnum goed bekeek, alvorens er mijn tanden in te zetten. De chocolade was op veel plaatsen gebarsten, er stond wat ijs op de chocolade, wat het geheel wat dof maakte.

Ik miste het orale genot van de eerste kraak dwars door de dikke chocoladelaag heen, maar ik liet me het plezier niet vergallen.

Ik at zo traag mogelijk, maar net niet te traag zodat het niet in mijn handen zou smelten. Heerlijk toch, een magnum, bijna putteke winter onder de alziende verbaasde ogen van o zo veel voorbijgangers. Mmmmmm, t leven kan toch ongelooflijk simpel zijn, nietwaar...............

 

19:30 Gepost door fibromindy in gekke kronkels | Permalink | Commentaren (9) | Tags: magnum, kraken, chocoladelaag, kerstman |  Facebook

23-11-12

Liefste Sint!

Liefste Sint,

Bedankt voor het voorbije jaar! Ik heb fantastisch dingen beleefd, mijn zoon die trouwde, onze reis daar in het verre Canada. Het verlangen ernaar wat op zich al fantastisch was! De dromen, die ik daarrond bouwde! Bedankt voor de liefde die ik mag ondervinden.

Wil je dit jaar terug wat hoopvolle dromen in mijn schoentje leggen! Of op zijn minst de mogelijkheid om te blijven dromen. Die dromen heb ik nodig om verder te kunnen kijken ,niet op een uitzichtloze grijze toekomst. Ik moet plannen kunnen maken lieve Sint!

Want lieve Sint, mensen die niet dromen, geen plannen kunnen maken, blijven rondtrappelen en worden meestal pessimistich.

Geef me moed lieve Sint om de moeilijke dagen te overbruggen en vergeet vooral niet om overal waar je gaat, een portie moed, doorzettingsvermogen achter te laten, want wie kan dit nooit eens gebruiken, nietwaar!

Dank je wel lieve Sint voor de mensen die mijn pad in het voorbije jaar gekruist hebben, mensen waar ik vriendschappen mee heb opgebouwd!

Ik weet dat ik niet mag klagen, ik heb geen honger, geen dorst en geen koud! Dus geef de warme dekens maar aan de mensen die ze kunnen gebruiken, laat ook hen niet in de steek! Maar steek er vooral een gebruiksaanwijziging bij hoe ze uit hun vicieuze cirkel kunnen geraken , om het volgend jaar ook niet meer koud te hebben.

Dank u Sint voor de keren dat we een uitstap konden maken, een etentje , een weekendje. Ik besef, ik ben eigenlijk ondanks meneerke F een gelukzak!

Dat verdient een extra wortel voor het paardje straks

 

 

11:50 Gepost door fibromindy in gekke kronkels | Permalink | Commentaren (6) | Tags: lieve sint, liefde, cadeau's |  Facebook

20-11-12

Meidsch dossier

Hoe zeggen ze dat alweer van de hond die bij de hond met zijn vlooien slaapt en dan de vlooien vangt??

O ja, ik heb de spastische bronchite van mijn mannetje, gratis en voor niets gekregen! Wat ik me bij het spastische moet voorstellen is mij een raadsel. Aan tafel vind mijn mannetje het nodig om dan wat spastische trekjes te vertonen, maar soit, het is best grappig!

Omdat ik maar één paar longen heb en niet zomaar de sirooopkes van mijn man gaat nemen omdat ik er van uit ga dat ik hetzelfde heb , ben ik toch maar op doktersbezoek geweest! Gelukkig liggen er van die sjieke boekskes met dingen die ik nooit zal kunnen (en willen ) kopen. En ik had geluk, er zat er maar eentje voor!

Ik moest kuchen , hoesten en diep ademhalen om mijn longen te beluisteren, mijn oren werden gecheckt, mijn keel.

Er werd medicatie vooropgesteld en tijdens de babbel over mijn jeugd en mijn ziek zijn als kind, kwam ik aan de weet door de huisdokter dat ik al hepatitis A gehad heb en klierkoorts! Ik was verwonderd dat ze die gegevens heeft, ik wist het zelf niet. Ik moet dus als kind ergens gekliederd hebben met uitwerpselen, of  besmet water gedronken hebben, of het moet van die keer zijn dat mijn broers iets in mijn mond gegoten hebben dat ik hier niet op mijn blog zal zwieren of jullie zullen me ervan beschuldigen net als alle adhers graag over kak en pis te vertellen!

Ik vermoed dat ze die gegevens gewoon gehaald hebben uit bloedtesten die ze gedaan hebben bij het onderzoek naar fibro en daar antistoffen zullen gevonden hebben.

Ik had graag eens in die computer gesnuffeld en gezien wat daar nog allemaal in stond, zo nieuwsgierig ben ik , maar misschien zou ik de medische termen toch niet gesnapt hebben. Want ze zorgen er wel voor dat je er als leek en zonder medische opleiding er niet veel van zal verder vertellen. En langs de andere kant, hoe minder we weten des te beter we slapen zeker!

18:38 Gepost door fibromindy in gekke kronkels | Permalink | Commentaren (4) | Tags: medisch dossier, hepatitis, klierkoorts |  Facebook

18-11-12

Internetspelletjes

Ik ben geen spelletjesfanaat, ik kan al zeker niets spelen tegen de tijd of zo, of ik wordt knettergek! En ofschoon ik vroeger nog farmville heb gespeeld en het op een dag uit mijn computer heb gegooid wegens te tijdrovend , te verslavend en te absurd!

En toch ben ik het na de talrijke, burenverzoeken opnieuw geplooid! Maar ik weet nu al dat ik het op een dag beu zal zijn om te schooien om papflessen voor je jonge dieren, houtplanken om één en ander te bouwen! En als je dan denkt dat je alles hebt om te bouwen, moet je alweer gaan zagen achter helpers om die oven te bouwen!

Het spel lijkt je uit te persen en altijd méér en méér te eisen, en we zijn nu eenmaal mensen en dus willen we ook altijd meer! We hebben nog een geit te kort om melk te geven omdat we anders die maispap niet kunnen maken! En eerlijk soms denk ik bijmezelf, mens waar zijn we mee bezig!

Maar anderzijds, geniet ik van het feit dat ik daar op mijn boerderijtje rondcross als een ranke hinde! ik werk me te pletter, ik cross over mijn land , spring over de hekkens heen en ik ben alweer tevreden dat mijn kieken een ei heeft gelegd!

Mijn boerderijtje ziet er beetje rommelig uit, te weinig ruimte voor al de gratis cadeau's , te veel bomen, omdat ik in de beginne niet doorhad dat ik ook op de knop annuleren kon drukken bij het aankomen van mijn aantal citroenbomen!

Maar in heb me ondertussen toegelegd op het maken van limonade, en daarvoor moeten we dan ook alweer het waterbestand in de gaten houden en strategisch gaan planten zodat we niet zonder water vallen!

Maar dan heb je alweer een onnozel klein kalkoentje waarvoor je 70 frezen moet planten en oogsten en alweer één en ander gaan schooien bij de buren!

En voor dat onnozele kalkoentje gaan we er dan weer voor!

Want de makers van het spel weten dat we altijd maar meer en meer willen! Maar soit! Ik weet nu al dat ik het ooit ga buiten smijten,dat spelleke, het kan nog een week, een maand duren , maar het kan ook al morgen zijn...........