04-12-12

Weg met de rose pilletjes!

Vijf jaar neem ik ze al die rose pilletjes, "deanxit " genaamd! Gekregen in de beginperiode van mijn fibro toen ik nog dacht dat ik Ms had en nog nooit van fibro gehoord had! De rose bolletjes moesten me helpen tegen de mieren die onder mijn vel zaten de kruttelen, rond te kruipen en me ervan weerhielden de slaap te vatten, tenzij ik mijn benen heel hard ging strekken tot ik bijna de kramp kreeg!

Alles bewoog indertijd, zonder dat ik daar toelatiing voor gaf, mijn mond stond te schudden , ja ik was eigenlijk redelijk spastisch dan in de rechtstreekse vorm van het woord.

Telkens ik met die pilletjes stopte keerden de symptomen terug. En aan de pil smolten mijn klachten als sneeuw voor de zon. Ik bleef het pilletje verder nemen, en bleef jaren klachtenvrij, tot fibro in alle hevigheid toesloeg en ik besefte dat ik dan toch niet genezen was van die mysterieuse ziekte!

Enfin, maar nu heb ik iets opstandigs, iets koppigs in mij, die zegt dat het nu welletjes is geweest! Dat ik er nu werk moet van maken om van dat pilletje af te raken!

Ten eerste heb ik met mijn deanxitje, mijn overgewicht gekweekt, langzaam in vijf jaar tijd van maatje 40 naar maatje 48, geen verschil, nietwaar!

Maar ik moet ook alert zijn, want deanxit is in feite een antidepressiva , ik krijg er vast ontwenningsverschijnselen van, ik merk wel meer nervositeit, meer ups en downs in mijn gemoed.

En ik wil ten alle tijde vermijden dat de mensen rondom mij slachtoffer worden van mijn zwarte wolk omdat ik van het rose pilletje afwil!

Maar anderzijds, voel ik me fit genoeg, sterk genoeg, moraaltje goed, dat ik denk dat het moet lukken! Ik ben er van overtuigd, dat je pillen niet moet nemen voor de rest van je leven. Ik probeeer sowieso medicatie zoveel mogelijk te beperken .

Bon, ik hoop dat het lukt en dat ik deanxitje vaarwel kan zwaaien  met een welgemeende, bedankt en tot nooit meer!

Commentaren

stillekes afbouwen Christa
als je elke dag eentje neemt, dan neem je eerst een periode 6 dagen eentje, lukt dat goed, dan 5 dagen enz
heb ik ook gedaan, sinds vorig jaar november mijn medicatie afgebouwd (cymbalta) en nu neem ik nog eentje of twee in de week
k had ook 5 jaar elke dag dat pilleke genomen, maar dat kan niet gezond zijn hé, en cymbalta is slecht voor de lever

veel succes!

Gepost door: fotorantje | 04-12-12

Reageren op dit commentaar

Het is een antidepressiva van de eerste generatie en ontworpen voor "kort"stondig gebruik, daar kan je hier al niet meer van spreken :-) en het grappige is, het wordt in Denemarken geproduceerd en het is er verboden :-) :-). Ben blij dat je hebt afgebouwd,.....en die moraak, die krikken we wel weer op!!

Gepost door: Misssexandthcity | 04-12-12

Reageren op dit commentaar

ik hoop dat je erin slaagt, Christa, en dat je toch een blij gezichtje mag houden
Succes!!!

Gepost door: Billy | 04-12-12

Reageren op dit commentaar

Dat is toch onder medische begeleiding niet? Je kunt toch niet zomaar stoppen met iets dat je al heel lang genomen hebt.

Gepost door: HansDeZwans | 05-12-12

Reageren op dit commentaar

Veel succes Christa!!

Gepost door: LJ | 05-12-12

Reageren op dit commentaar

En denk je dan dat je er gemakkelijk mee kan vermageren zonder die roze pilletjes?

Gepost door: afa | 05-12-12

Reageren op dit commentaar

Voorzichtig afbouwen en niet in 1 keer stoppen :-). Ik hoop dat het 'afkicken' vlot lukt :-)

Gepost door: justm3 | 10-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.