10-12-12

Feesten in zicht!

Ik kan eindelijk uitkijken naar de feestdagen! Ik heb er weinig stress aan besteed, geen cadeaus gekocht, ik moet er wel nog kopen voor op oudejaarsavond. En ik heb mijn menu in mijn hoofd! Met kerstavond een schotel besteld en voor oudejaarsavond kan ik met uitzondering van mijn vis, alles vooraf gaan kopen. Wijn is er al in huis, en er zitten al een paar hapjes in de diepvries. 

Dus heerlijk relaxen, genieten van de kerstboom met zijn lichtjes en rendiertjes die me herinneren aan Canada, en uiteraard aan mijn uitheemse kinderen.

Gedaan met mij vooraf druk te maken over alles, ik maak het mezelf heeel gemakkelijk, want ik heb ondervonden dat dit niet minder leuk is!

Daarmee bedoel ik ook niet dat ik alles op tafel ga smijten, want ik hou van een leuk gedekte tafel, dat maakt dat de gasten zich welkom voelen.

Een feestkleedje heb ik niet, tot mijn grote spijt , geen kleedje gevonden die bij me paste! Of het paste niet rond mijn lichaam, of het paste niet in mijn prijsklasse. Ik troost me met de gedachte dat ik eigenlijk niet echt naar gelegenheden ga waar ik zo'n feestkleedje nodig heb. Voila weeral 100 euro uitgespaard! 

Ik heb ook geen parfum gekocht, ga eerst mijn restjes uitwerken, maar ik wil graag een fototoestel kopen voor samen . Niets voor elkaar kopen maar samen voor dat fototoestel gaan. 

En verder sparen om in februari op reis te gaan. We mogen dan wel de reis gratis gekregen hebben, er moeten nog uitstappen betaald worden, fooien aan boord  en ook de dranken zijn niet inbegrepen. Dus hebben we afgesproken om niets voor elkaar te kopen. Een beetje jammer, want uiteindelijk geef ik vooral graag cadeautjes. Het is een duur jaar geweest, en dan moet er ergens iets voor inboeten en ik zal er niet van wakker liggen, dat er dit jaar wat minder gespendeert wordt aan de feestdagen. En volgend jaar, hoe we dan kerst zullen vieren, wel dat zien we dan wel weer!


18:34 Gepost door fibromindy in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: kerstfeest, geen cadeaus, eenvoudig, fototoestel |  Facebook

Commentaren

jij bent er helemaal klaar voor lees ik :-)
mooie kledij vanaf maat 44 in alle prijsklassen kan je vinden bij nr4 in latem

Gepost door: fotorantje | 10-12-12

Reageren op dit commentaar

In februari al op vakantie, dat zijn fijne vooruitzichten.

Gepost door: HansDeZwans | 10-12-12

Reageren op dit commentaar

Ja Hans mijn moeder trakteert , we gaan samen op cruise! Een reismethode waar ik niet direct zelf voor zou kiezen, maar ben er toch gelukkig mee hoor. We moeten uiteraard zelf in de rest voorzien en het komt kort op onze reis naar Canada die nog maar lijkt voorbij te zijn. Het gaat in elk geval rapper dan we kunnen sparen, haha!

Gepost door: christa | 10-12-12

Ik kijk ook uit naar de feestdagen,......omdat ik vakantie heb en omdat ik het zo heb kunnnen regelen dat het feestje wordt aangepast zodat onze kids erbij kunnen zijn, dus geen kerst op 24/12 of 25/12 maar op 29/12,........en op 25/12 ga ik met Big naar zee, gezellig met zijn tweeën,.....kijk ik nu al naar uit!!! En ik koop ook geen nieuwe jurk, het zal zijn met wat er in mijn kast hangt :-),.....het is in januari solden,......

Gepost door: Misssexandthecityandme | 11-12-12

Reageren op dit commentaar

Dag Chrisje!

Ik hoop dat de feesten zo vlug mogelijk achter de rug zijn!
Heb niets om te vieren, ik hou het gezellig rustig in mijn zetelke samen met een lekkere tas koffie en een gebakje! hihiii
Maar je hebt groot gelijk dat je nu niets koopt, op reis gaan vind ik veel belangrijker dan cadeaukes aan elkaar te geven en daarbij ik zou ook sparen om terug naar Canada te reizen ipv kleedjes en cadeaukes te kopen. Het is nu niet dat ge geen kleren hebt om aan te doen he!!!!! hihiiii grapje hoor!

Met Kerstdag zelf moeten we allemaal bij mijnn ouders zijn en dan is er meer dan feest en lawaai genoeg en twee dagen na mekaar vieren is niet aan mij besteed dat zal jij ook wel weten he!

Ik ga zorgen dat tegen Nieuwjaar mijn laatste luiken geschildert zijn dan heb ik er een gans jaar aan gewerkt maar dan zijn ze volledig gedaan en in het voorjaar volgend jaar het hout onder de dakgoten nog en ben ik helemaal rond dat is een grote besparing tegen dat ge het moet laten doen!!! Ik heb het gedaan op mijn thempo soms met veel goesting andere keren tegen de goesting! pfff maar ik zal fier zijn als ze gedaan zijn dat wel!!!!

Wens je een heel fijn en zonnig dagje toe, hier bij ons schijnt het zonneke en in de veranda is het zalig nu!µ

Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 11-12-12

Reageren op dit commentaar

Die cruisse is iets om naar uit te kijken, schone traktatie van je ma.
Ik kijk ook uit naar de feestdagen, naar kerstavond eigenlijk. Ik vind het gewoon gezellig om met z'n allen samen te zijn, lekker te eten en tussendoor wat pakjes opendoen. Mss wat overdreven allemaal maar ik hou van die avond....vooral dat het maar om de twee jaar voorvalt. Volgend jaar is gans dat gedoe met kerstdag en dat vind ik iets minder plezant.

Gepost door: bea | 11-12-12

Reageren op dit commentaar

ik vind het ook wel plezant, dat kadootjes geven. Ik maak er een erezaak van om steeds een passend geschenk uit te zoeken, wat niet altijd eenvoudig is
En natuurlijk kijk ik uit naar lekker eten en drinken, da spreekt vanzelf voor mij hé... ;-)

Groetjes!

Gepost door: Billy | 11-12-12

Reageren op dit commentaar

Da's een superfijn vooruitzicht, die cruise!
Ik heb geen kleedje voor de feestdagen, het zal dezelfde zwarte verhullende jurk worden als vorig jaar, tja, beetje andere accessoires en 't is een gans nieuwe jurk nietwaar.
Wij kopen ook geen cadeautjes voor elkaar dit jaar... vooral omdat het lief niet weet wat kopen voor mij en ik niet weet wat hij mij zou kunnen geven, maar ook omdat we het geld dat we daarmee uitsparen kunnen gebruiken om op vakantie te gaan (misschien).

Gepost door: LJ | 13-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.