28-12-12

Dancing in the rain.

Vandaag afgesproken met mijn nichtje in Gent, voor ons beiden makkelijk om centraal af te spreken. Al regende het pijpestelen, we lieten de pret niet bederven. Dicht bij mekaar onder een armtierig blauw vernukkeld parapluke over de kasseien hobbelen wat mister fibro hoogtij deed vieren in mijn heup! Hij is de laatste tijd toch in feeststemming en steekt zijn kop weer boven water, wat ferm tegen mijn zin is uiteraard. En zo loopt een mens van 51 kreupel gelijk eentje van 81. Maar ach, met een beetje ai en oei te zeggen en voort te strompelen geraakten we toch verder. We lunchten in een kleine bistro in een zijstraatje van de veldstraat en t smaakte ons. De schotels verzorgd en we moesten het niet zelf klaarmaken uiteraard!

Dochterlief kwam ons vervoegen , we kozen leuke verjaardagskaartjes uit bij Ava papierwaren, waar we al de kaartjes met de muziekskes uitprobeerden tot hilariteit van ons zelve. Veel winkels zijn we niet binnen geweest, ik had niets nodig, ben blut na het uitdelen van al mijn cadeautjes met kerst, maar ik ben "gelukkig" blut, blut in die zin dat ik er geen spijt van heb, want alle cadeautjes zijn met ganser harte gegeven!

Ik moet in Gent vooral naar de grond kijken waar ik loop op de kasseien, en het was paraplu aan paraplu lopen, dus ook goed uitkijken dat je niet recht op een punt van paraplu loopt recht in je oog.

Koffie zijn we gaan drinken in de Irish pub, omdat Aimée er nog een kaartje moest afgeven voor een Ierse vriend die daar werkt.

Nog een straatje afgelopen en ticketjes voor de tram gekocht, ik vloekend om het ticketapparaat mijn 80 cent niet terug gaf. Ik heb wijselijk niet tegen dat ding gestampt omdat ik pijnlijke voeten zou hebben en dat automaat geen hersenen, het zou me toch niet begrijpen.Als volleerde trammers gingen we zitten helemaal vooraan bij de bestuurder, ticketje in de hand. Tof we beseften dat we ons papiertje niet in het gele apparaat gevalideerd hadden. Waow, we waren dus als stoere jonge gasten, zwart aan het rijden! Mijn nichtje was er niet gerust in, ze wou het nog snel effe doen, maar er was te veel volk op de tram om haar daar door te gaan murwen, of is het nu wurmen, enfin, maakt niet uit!

Maar de rit ging snel en ze kon opgelucht ademen toen ze het tramstel verliet.

In het stationsbuffet gingen we nog iets drinken omdat we nog een eind moesten wachten op onze trein ( enfin, niet onze trein, uiteraard, ik bezit nu eenmaal geen trein,) maar de trein die ons op onze bestemming moest brengen.

We zaten naast een waarschijnlijk dakloze vrouw, waarvan haar borsten op tafel lagen (handig toch). Ze deed haar beklag over het feit dat haar dop nog niet gestort was, ze leek marginaal, tot ze begon te vertellen over de wandschilderijen. Ze vertelde ons alles over Keizer Karel. En eigenlijk interesseerde het ons niet, maar ik wou dat madammeke wel in haar waardigheid laten en zei Chapeau madam dat je zoveel van geschiedenis, ik weet er geen bal van. Ze wenste ons goeie feesten toen we de keet verlieten. Toen ik op de trein zat had ik spijt dat ik ze niet iets had aangeboden om te drinken, het is per slot van rekening kerst, ik had ze een goed gevoel kunnen bezorgen, soit, volgende keer een beetje vroeger aan denken.

Nu mijn fibrobenen laten rusten, een warm deken over me heen en voor de rest van de avond wat tv kijken en misschien een fleske wijn kraken, t is vrijdag en mijn ventje is ook content dat de werkweek erop zit.

Prettige feesten iedereen!

Commentaren

in de regen een stadswandeling maken op kasseien is voor niemand een pretje hé
Wij gaan wellicht morgen 's de kerstsfeer opsnuiven in Antwerpen, hopelijk houden ze het eens droog daar...
Ik heb ons net een glaasje rode wijn ingeschonken, santé hé!

Gepost door: Billy | 28-12-12

Reageren op dit commentaar

Zelfs voor een perfect gezonde mens zijn kasseien niet aangenaam :D.

Klinkt in ieder geval als een leuke dag. Ik heb in het station van Antwerpen eens een dakloze meegenomen naar de supermarkt waar hij wat eten en drinken mocht kiezen, die mens was zo gelukkig! Spijtig dat je er te laat aan dacht om haar iets aan te bieden :-)

Gepost door: justm3 | 30-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.