29-12-12

Mister fibro door het jaar heen

Ja  mijn meneerke is er nog zenne! Het klote stukske syndroom die er bij mij zit ingebakken levenslang.

In Februari werd ik geopeerd aan mijn schouder, die al een bijna een jaar rond vreselijk parten speelde en me compleet dwarsboomde. Daarna, revalidatie, kiné die me financieel een flinke duit kostte en die bovendien behoorlijk pijnlijk was. Nu december is het euvel nog steeds niet opgelost, kan ik nog steeds met moeite op die arm slapen, is er de pijn en heb gebrek aan kracht in die arm en is het nog steeds een hel om lang met de wagen te rijden.

 

Ik ben dus aan mijn tweede jaar bezig met constante pijn in arm en schouder.

Met de beentjes ging het wel heel goed, ik kon beter stappen, langer en rapper stappen en dat maakte mij jippie jippie happy! Ik voelde me terug Chrissebietje met de snelle tred.

Er waren ook de momenten waar ik me met met uitzondering van die kut-arm keilekker voelde en alweer dacht dat ik genezen was, ja ik geloof af en toe nog in sprookjes en wonderen!

Ergens halverwege het jaar had ik dan die fantastische dronkemansgang, waardoor ik een dag of vijf in het ziekenhuis heb doorgebracht, en alweer mocht horen, dat het "fibro" was.

Ik panikeerde omdat ik vreesde dat ik niet in staat zou zijn te reizen naar Canada voor het trouwfeest van mijn zoon wat het evenement van het jaar moest worden.

Maar het ging heel goed, er was uiteraard de ferme klop nadien

En voor de rest, had ik wel meer energie, ging het beter met de benen. Begin november was ik zo goed gerecupeerd dat ik er al weer over ging nadenken om terug te gaan werken, jaja, dat overkomt me telkens als ik me een weekje goed voelt!

Ik vond het tijd, nu ik eindelijk eens zo "stabiel" was om eindelijk na zeven jaar elke dag deanxit slikken, er mee te kappen!

In het begin was ik nerveus, had heel veel energie, leefde op, tot ik alweer met een big slam op de grond terecht kwam. Hier zit ik nu vergaan van de pijn in mijn benen, mijn heup, energieloos mottig te wezen. Damn damn ik vrees dat ik zal moeten kiezen tussen pilletjes slikken en dik blijven en comfortabeler leven en minder pijn. Ik hou het nog even tussen het midden, zal nu eerst oudejaarsavond proberen te overleven want ik ben kok van dienst.

En dan smijten we dat jaar weg, onthouden alleen de goeie dingen ervan en kijken dan volle goeie moed uit naar een nieuw jaar en wat 2013 zal brengen, daar heb ik alleen het raden naar!

Commentaren

U maakt mensen met fibromyalgie belachelijk en ongeloofwaardig ! Hoe benoemt u mensen met kanker , kankeraars ? en hoe benoemt u mensen die lijden aan MS ? MSers?

Gepost door: Naamloos | 30-12-12

Reageren op dit commentaar

Ik schrijf gewoon over mezelf en zelfspot helpt me om alles te relativeren. Bovendien is niemand veplicht dit te lezen, t is mijn pesoonlijke blog. Misschien volgende keer uw naam vermelden, want anoniem reageren, da's een beetje flauw hé! Ik verstop me tenminste niet achter een bordje naamloos.

Gepost door: christa | 30-12-12

Met mister fibro bedoel ik niet een fibropatient, maar ik noem mijn fibromyalgie, gewoon mister fibro of korter nog, mister F, is daar iets verkeerds mee?

Gepost door: christa | 30-12-12

flauwe reactie
ik heb me nog nooit hier belachelijk gemaakt gevoeld, integendeel!
doe zo verder Christa!
wie er niet tegen kan moet maar niet komen lezen
is hun goed recht, net als het jou goed recht is te schrijven op je blog hoe je wilt
Het is nooit kwetsend

Gepost door: fotorantje | 02-01-13

Die heeft er duidelijk NIKS van begrepen. Tssss.

Gepost door: LJ | 15-01-13

Die heeft er duidelijk NIKS van begrepen. Tssss.

Gepost door: LJ | 15-01-13

Wel lame van die hierboven om anoniem zo'n belachelijke opmerking te komen maken. Niks van aantrekken, jij schrijft op je blog wat je wilt. En als je al niet met je fibromyalgie mag omgaan zoals jij dat het liefste doet, dan is het erg. Gewoon een verzuurd persoon dus :-)

Gepost door: justm3 | 30-12-12

Reageren op dit commentaar

Geen idee wat de anoniem van hierboven bedoelt, ik vind helemaal niet dat je de ziekte en de mensen die ermee moeten leven belachelijk maakt. Ik snap heel goed dat je de miserie liever met wat (soms zwarte) humor aanpakt, en ik geniet van je schrijfsels.
Tot zover mijn commentaar, ik ga nu terug naar mijn anoniem lurkersbestaan :-).

Gepost door: ook anoniem | 31-12-12

Reageren op dit commentaar

ik begrijp dat het moeilijk is om die fibro te aanvaarden, en er mee te leven
Het is met de rugpijn van mijn vrouw net hetzelfde. Hoeveel keren men niet in het ziekenhuis al gezegd heeft dat ze er zal moeten "leren mee leven"...pffffffff!
Ik hoop dat de pijnen en ongemakken zo draaglijk mogelijk worden, Christa

Ik wens je nog veel plezier in de laatste uren van 2012
en alvast een plezant, gezond én gelukkig 2013!!!

(off topic: ik had je een mail willen sturen, maar blijkbaar is het mailadres dat je gebruikt bij je reacties niet juist?)

Gepost door: Billy | 31-12-12

Reageren op dit commentaar

problemen met onze mailbox! Veel mails komen momenteel niet aan! Morgen maakt mijn mannetje terug een eigen mailbox aan, want het is heel vervelend! Sommige mails krijg ik via hem , en sommige niet!
in elk geval, christavanhecke aan elkaar en onze provider skynet, dus je vindt het wel hé! Fijn oudjaar Billy! Geniet ervan!

Gepost door: christa | 31-12-12

Dit is geen leuk jaaroverzicht Christa... Ik wens je voor 2013 een betere gezondheid toe!!!!

Gepost door: LJ | 15-01-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.