02-01-13

Klieksken en klakskes

Ik voelde me na al die overdaad aan eten en drinken gisteren als een opgevulde kalkoen, die op ontploffen stond. Ik kon er zelf moeilijk van in slaap komen. Hoewel ik gisteren gewoon pistolekes heb gegeten s middags en s avonds, gegrild ciabatta brood, met pesto en kaas.

En toen ik naar de supermarkt ging was het alsof de groenten me uit de frigotoog riepen , "gezond, gezond".

Ik dacht vliegensvlug na wat er nog in de koelkast lag en yep, ik had een recept in mijn hoofd die ik met de kliekjes kon maken!

Ik had eigenlijk alleen een zakje groentjes nodig voor mijn soep in gedachten.

Ik vind het heerlijk om kliekjes te verwerken, vooral na feestdagen waar je meestal van alles te veel hebt. Ik werk eigenlijk haast nooit met vaste recepten!

Terug thuis ging ik op ontdekkingsreis in de koelkast en wat vond ik daar??

  • koppen staarten van Gambas, die ik verwerkt had mijn hoofdschotel op oudjaar.
  • twee opgerolde tongfilets, 2 stukjes zalm en 2 stukjes witvis. 6 gebakken coquilles.
  • in de kast , glasnoedels die ze gebruiken in exotische gerechten en soepen.

De gamba-afval liet ik even spetteren in sesamolie. Daar ging bovenop, een paar teentjes look, een halve ajuin, wat van die soepgroentjes, een stuk gember in sneetjes , een theelepel rode currypasta. Uit het kruidenkastje nog wat cayennepeper, zout, een beetje oosterse kruiden, een potteke met een mix.

Dan ging er een doosje tomatenpulp overheen, en ik vulde de pot tot boven met water. Lekker laten pruttelen en ondertussen een senseootje drinken en een woordeke placeren met ons Miss Carrie.

Daarna de rest van de groentjes terug wat aangestoofd in een andere pot, de fond door een zeef bovenop de groentjes gegoten het geheel laten inkoken en nog wat op smaak brengen.

Een liter uitgeschept, want ik had al snel door dat ik te veel van die lekkere geurende fond had. Die zal ik bewaren in de diepvries om later wat van te brouwen.

De vis in een microgolfbestendig potteke gelegd, wat fonds erover en laten garen in de microgolf.

Dan de glasnoedels bij de rest van de soep en nog even laten inkoken.

de vis in een diep bord scheppen, en daar bovenop dan de soep met de noedels.

Het heeft me heerlijk gesmaakt!

Ik heb gesmuld, leve de kliekjes!

Commentaren

Ik heb hier ook dagen dat ik eens kijk wat de overschotten zijn en probeer daar iets van te maken. 't is zo'n zonde om eten weg te smijten hé.

Gepost door: justm3 | 02-01-13

Reageren op dit commentaar

ha ha, het was hier vandaag van hetzelfde, restjes zalm, gamba's, scampi, schartong, inktvis in een soortgelijk sausje laten pruttelen paste er onder en op het bord wat verse parmezaan er over, nog wat olijven er bij en wat restjes bieslook, heerlijk

Gepost door: Luc Van Tielt | 02-01-13

Reageren op dit commentaar

ha ha, het was hier vandaag van hetzelfde, restjes zalm, gamba's, scampi, schartong, inktvis in een soortgelijk sausje laten pruttelen paste er onder en op het bord wat verse parmezaan er over, nog wat olijven er bij en wat restjes bieslook, heerlijk

Gepost door: Luc Van Tielt | 02-01-13

Reageren op dit commentaar

het hoeft nie altijd ingewikkeld zijn hé, zelfs met kliekskes kan je heel lekkere dingen maken... ;-)
en met die overdaad van de laatste dagen kan jij wellicht ook wel enkele dagen overleven...

Gepost door: Billy | 02-01-13

Reageren op dit commentaar

Verdorie, ik had al honger, en nu is het helemaal om zeep met mijn maag, zo grommen zeg!
Wat ben jij creatief in de keuken Christa, iedereen zou 't zo moeten doen ipv zoveel eten weg te gooien!

Gepost door: LJ | 15-01-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.