04-01-13

Fibromindy voelt zich niet super!

Sinds de feestdagen heb ik last van het opgevulde kalkoensyndroom, waarmee ik wil zeggen, dat mijn buik is opgezwollen tot wat buik indertijd was toen ik zeven maanden zwanger was! Het gevoel dat alles tegen mijn maag gepropt zit, en me maagpijn bezorgd en steeds het gevoel te veel te hebben gegeten.

Gisteren zijn mijn mannetje en ik na het nieuwjaarsetentje met mijn fibromaatjes, nog snel eens naar de solden gecrost! En zwaar was de ontgoocheling alweer niets te vinden voor mezelf wat hip is en wat in mijn maat bestaat. Dan maar een winkel met een duits merk binnen en daar vond ik een bloesje dat er nog redelijk uitziet!

Maar ik heb het gevoel dat ik altijd genoegen moet nemen, met "redelijk" of met "het past"!

Ofwel is de kledij zo duur dat het dan helemaal niet meer in mijn budget past!

Ik voelde mijn optimisme met de minuut zakken en had met momenten in tranen kunnen uitbarsten.

Ook het feit dat ik constant hulp nodig had van mijn mannetje. ik kan de verzamelde stukken kledij gewoon niet dragen op mijn arm, en ik had zo het gevoel dat mensen naar me keken en er boven hun hoofd een tekstballonnetje hing met de volgende teksten, "amai, die moet gediend worden", of " amai die vent ligt nogal onder de sloef", of erger nog," wat een kakmadam, ze heeft haar privéslaaf meegebracht.

Ik had ook een stoel nodig, om mijn nylons uit te doen zodat ik een broek kon passen. Ik had het gevoel drie keer zoveel tijd nodig te hebben als vroeger en ik had van langs om meer moeite om mijn tranen te bedwingen . Met een magere soldenbuit kwam ik thuis, dronk een herbalifeshake en besefte  dat ik de enige was die iets aan dat overgewcicht kan doen . En ik zweer je, k weet dat het heel moeilijk is om de knop om te draaien. Maar ik moet wel als ik me beter in mijn vel wil voelen!

Commentaren

ik knik heel begrijpend!
zowel het passen, als de verzamelde te passen kledij dragen
ik haat shoppen en dat doe ik enkel nog als ik heeeeeel dringend iets nodig heb

kijk anders hier eens http://www.nr4.be/home.asp hebben ze veel diverse merken en prijzen, en kleurig :-)

Gepost door: fotorantje | 04-01-13

Reageren op dit commentaar

Dag Bea!

Kom even langs hier maar mijn kop wil niet overeind blijven! pfff
Een zware verkoudheid in mijn hoofd en alle spieren doen zeer van die stomme fibro!! grrr
Ik begrijp je en er is echt niks aan te doen dan proberen af te vallen maar op een rustige manier, ik ben op 3 jaar 18 kg afgevallen met ups en downs maar ik forseer me er niet in want als ik goesting heb om iets zoets te eten doe ik dat maar probeer s'avonds niks meer door mijn mond te duwen want het zijn die kalorieën die ons dik maken allez dat denk ik toch!!!! En tegenwoordig gaat er ook niks meer af ik geraak niet onder de 70 kg dat duurd nu al een half jaar en ik zal me harder moeten inzetten om meer sport te doen en bewegen en dat is dan weer voor ons zo moeilijk!!!!
Ik wens je veel succes en doe het maar rustig aan er is geen haast bij
Lieve groetjes van een zieke annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 05-01-13

Reageren op dit commentaar

Oei Christa, dat klinkt niet goed. Laat de moed niet zakken en luister vooral naar je lichaam. Eens die feestdagen verteerd, zal het wel beter gaan.

Gepost door: HansDeZwans | 05-01-13

Reageren op dit commentaar

ik weet het, mensen maken zich dikwijls bedenkingen bij taferelen die ze zien, maar weten vaak niet hoe de vork aan de steel zit... Trek je maar niks aan van de veronderstellingen die je maakt, Christa
Wat die kledij betreft, misschien moet je eens andere oorden opzoeken en winkels zoeken waar je nog nooit binnen ging. Misschien wordt je daar wel verrast door wat ze aanbieden...

Groetjes!

Gepost door: Billy | 05-01-13

Reageren op dit commentaar

Na de feestdagen voelde ik mij ook als een kalkoen, een opgevulde...jongens, kerst en nieuwjaar liggen veel te dicht opeen. Dat Jezuske was beter tijdens de zomer geboren...dan hadden we wat tijd gehad om te recupereren ;-)
Het moet frusterend zijn als het zo moeilijk is om kledij te vinden die past in je budget en in je smaak. Maar mss was het net omdat je u niet goed voelde in je vel dat het wat tegenviel.Een volgende keer meer geluk, wie weet. En u zeker niets aantrekken van wat anderen denken (of wat jij denkt dat ze denken), daar voelje u alleen maar slechter door. Kop op!!

Gepost door: bea | 05-01-13

Reageren op dit commentaar

Jammer dat we zover uit elkaar wonen, anders gingen we samen op cursus kleren maken, dan zouden ze kijken omdat je geweldige mooie kleren aanhebt, ipv dat ze denken dat je een kakmadam bent, maar al wie jou kent weet beter!! En dat vermageren, dat komt wel, geef je lichaam even de tijd!!!

Gepost door: misssexandthecity | 06-01-13

Reageren op dit commentaar

Pff, veel sterkte! Is altijd verschrikkelijk dat net in die perioden dat je je niet goed voelt, dat er dan nog eens extra dingen lijken te gebeuren waardoor je zou kunnen huilen.

Ik heb trouwens nu nog steeds last van een opgezwollen buik van de feestdagen, verschrikkelijk, 's ochtends is die plat en vanaf dat ik 1 ding heb gegeten zwelt mijn buik helemaal op..

Gepost door: justm3 | 06-01-13

Reageren op dit commentaar

Je mag je niks aantrekken van wat andere mensen van jou (of je ventje!) denken! Je voelt je alleen maar slecht door wat jij denkt dat anderen van jou denken, en da's nergens voor nodig. Maar als je echt wil afvallen, dan moet je ervoor gaan. Sterkte!!

Gepost door: LJ | 16-01-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.