07-01-13

We zullen er eens aan beginnen!

Na het laatste feestmaal ter ere van het nieuwe jaar, wordt het tijd om eens de gezondheidstoer op te gaan!

Gisteren zat ik hier met een opgeblazen buik die volgens mij bijna tot aan mijn keel kwam. En maar spuitwater drinken omdat ik dacht dat eens goed boeren zou kunnen helpen. Neen er is meer aan de hand, het is heel dringend dat ik met een gezondheidskuur begin! Gedaan met lekkere gratin dauphinois, heerlijke roomsausjes, en koekjes bij de koffie. Ook koffie zelf zou ik moeten kunnen uitschakelen of op zijn minst beperken of afwisselen met water.

Ik herbegin ook een ontgiftingskuur waar ik me een paar maanden geleden zo fit door voelde! Ik twijfel wel of ik het opnieuw met citroen zal doen, want dat is zo slecht voor de tanden en ik wil al mijn tandglazuur niet kwijt!Want eerlijk, sinds ik dat rose pilletje uit mijn leven heb verbannen, ben ik een wrak geworden, ik sleep mezelf voort en ben niet eens in staat, mijn eigen handtas te dragen of mijn jas over mijn arm.

En ik wil het proberen te verbeteren door terug stukken gezonder te eten, gelukkig eet ik heel graag groenten!

Als het na een paar weken fysiek nog niet beter met mij gesteld is kan ik nog steeds overwegen om terug rose te gaan slikken, maar dat zal heel dik tegen mijn zin zijn! Anderzijds, als ik thuis zit te bleiten van de pijn en snachts niet kan slapen van de pijn ga ik me serieus vragen stellen of dat is wat ik wil??????

Ik wil ook geen slaappillen gaan nemen, want dat is het probleem verleggen en al even slecht voor de lever die volgens mij serieus overbelast is nu.

Met gezonder te eten kan je nooit misdoen, ik hoop daarbij ook de meest overtollige kilo's weg te werken en uiteraard de fibro in de kiem te smoren!

Weet je, ik raap al mijn moed samen, prop mijn boodschappenwagentje in mijn koffer en ga boodschappen doen en ik zal terug keren met een kar vol gezonde voeding. Hier zitten kwijnen lost immers niet op, laten we overgaan op daden!

 

 

Commentaren

ik heb me ook voorgenomen om minder vlees en (nog) méér groenten te gaan eten. En ook in het algemeen wat minder te eten, is ook nog goedkopen erbij!

Groetjes, en succes, Christa!

Gepost door: Billy | 07-01-13

Reageren op dit commentaar

Jaah Christa....ik ben ook van plan om een tijdje als een konijn te gaan leven, wat het eten betreft ;-)
Potverdorie, niet dat het al dramatisch te noemen is maar er zijn hier op onverklaarbare (ahumahum)wijze 5 kilo bijgekomen die langst geen kanten meer weg willen. Ik steek het op de voorbije feestdagen, ik steek het op de leeftijd...alé, kortom, het is niet de schuld van al de zoetigheid die ik de laatste maanden binnendraai *schaamte komt op*
Ik wens u in ieder geval veel succes en doorzettingsvermogen toe!

Gepost door: bea | 07-01-13

Reageren op dit commentaar

gezond eten kan inderdaad nooit verkeerd zijn, integendeel!
veel succes en goeie moed!

Gepost door: joten | 08-01-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.