15-01-13

Reisverslaving

Heden ten dage vliegen de reisbrochures en reclames op je oren! Ook mijn mailbox puilt elke dag uit met promoties waarvan ik steeds het gevoel heb, waow, dat is goedkoop, of dat wil ik doen!

Zo erg dat ik er eigenlijk ongemakkellijk van word! Mijn hart gaat sneller slaan bij het klikken op die sites, het spontaan gaan berekenen van prijzen voor vluchten, hoewel ik weet dat ik die reis "toch" niet ga doen!

Ik weet dat we dit jaar voorlopig nog geen budget hebben om op reis te gaan, maar dan zie ik toch wel iets goedkoops zeker, en zo blijven we bezig uiteraard!

Ik loop ongemakkelijk dat er nog niets is geboekt , maar ik kan ook gewoon niet kiezen! Er zijn zo veel dingen die ik wil! Ik wil graag naar Berlijn, naar Praag, maar ook naar het zwarte woud en de Elzas! En dan is er die fantastische aanbieding naar Oostenrijk, maar mijn ventje houdt niet van de bergen, al weet hij zelf niet waarom.

Of een zonvakantie, maar ik heb nu eens geen zin in een weekje Turkije, ik heb het zo een beetje gehad met die formule.

Dan zit ik mezelf nog te kwellen met te kijken naar dure safarireizen in Kenia, Costa-Rica, Mexico, Zanzibar, O jee, wat huppelt mijn hartje in mijn borst als ik dat allemaal bekijk.

Nu moet je weten dat mijn moeder ontzettend veel reist en zij nog gebetener is dan ik, maar dan ook wel effectief 12 keer op een jaar op reis gaat en dan heb ik het niet over een weekendje aan zee. Op haar zou ik de stempel plakken, "reisverslaafd", maar ikke??? Reisverslaafd, mijn mannetje beweert van wel!

En dus vandaag heb ik eens gegoogeld, of "reisverslaving " wel bestaat! O jee, ik kwam in de eerste plaats mijn moeder tegen , maar ook mezelf.

Er bestaat dus degelijk een reisverslaving, vroeger lachte ik ermee, dat ik een vliegtuig in mijn buik had. Maar sinds ik tijd over heb is het surfen op het net naar reizen nog groter geworden en sommige dingen uit het artikel kloppen wel!Even mezelf bloot geven tot mijn schade en mijn schande!

Dingetjes uit het grote artikel over reisverslaving die voor mij toch een beetje van toepassing zijn.

Voor reizigers draait het allemaal om het reizen. Het maakt andere dingen, zoals auto's, huizen en mode, minder belangrijk. De decoraties in je huis en je profielfoto's hebben allemaal te maken met je reis. Het enige waar je aan denkt is reizen, je voelt je verloren en zou willen dat er een manier was om snel aan geld te komen voor je volg

Terwijl je terugkijkt naar de foto's van je Afrikaanse safari of ook maar de gedachte naar een volgende reis bij je opkomt, loopt het kwijl al langs je mondhoeken. Het zien van al die mogelijkheden die de wereld biedt, laten je hart sneller kloppen en je wordt helemaal enthousiast. Fervente reizigers raken al opgewonden als ze research doen naar hun volgende bestemming, en wanneer de vertrekdatum dichterbij komt, wordt de spanning alleen maar groter. Je hoofd zit zo vol van de foto's en gebeurtenissen van je reizen dat je niet goed meer functioneert

Dit veroorzaakt de behoefte om voortdurend het gevoel van geluk te willen ervaren en de realiteit, met zijn stress en zorgen, te negeren. Dit is precies wat reizen ook mogelijk maakt: een kans om te ontsnappen aan het dagelijks leven. Het is alsof je naar een adembenemende scène kijkt die je niet voor mogelijk zou hebben geacht, ware het niet het feit dat je er zelf middenin staat. Het is een constante high, een ander leven zonder zorgen en stress. Het geeft je een kick en een gevoel van geluk.

Veel verslavingen kosten geld. Het voortdurend bevredigen van een verslaving kan een flinke deuk in je financiën veroorzaken. Reizen is een heel dure hobby, zelfs als je de goedkoopst mogelijke opties pakt, zoals logeren in hostels en een boekje als reisleider gebruikt. De prijzen stapelen zich toch allemaal op en er is niemand die zal weigeren om zoveel mogelijk te bezichtigen, zolang hij nog geld heeft. De vluchten, hotels, bezienswaardigheden, maaltijden en drankjes, de verhalen en de herinneringen wil je allemaal beleven zolang het nog kan. Dit zorgt ervoor dat het geld dat je speciaal voor deze reis had gespaard al snel opgaat

Je zit jezelf te plagen door achter de computer te zoeken naar de goedkoopste bestemmingen, de beste budgetvluchten en de wonderen van de wereld. Dit zorgt er dan misschien wel voor dat je verlangen een ende reis. Alles wat je nog wilt is reizen, reizen, reizen. Dus zet je al je geld apart voor de volgende reis, de volgende kick, de volgende high. Als het gevoel van opwinding maar snel weer terug komt.

Voor reizigers draait het allemaal om het reizen. Het maakt andere dingen, zoals auto's, huizen en mode, minder belangrijk. De decoraties in je huis en je profielfoto's hebben allemaal te maken met je reis. Het enige waar je aan denkt is reizen, je voelt je verloren en zou willen dat er een manier was om snel aan geld te komen voor je volgende reis.

 Dat laatste is zeker waar, ik probeer zo spaarzaam te leven omdat ik toch maar op reis zou kunnen, ik ga weinig naar de kapper of the beautufarm, ik koop geen weekbladen, koop zelden boeken en cd's. Koop bijna al mijn kleren in de solden.

Maar gelukkig is er mijn mannetje die me met de voetjes op de grond houdt en veel rationeler is dan ik, oef , gelukkig maar! Misschien al die fantastische aanbiedingen naar mijn ongewenste post verbannen en daar dan ook niet meer stiekem gaan kijken!

 

 

 

 

 

 

 

Commentaren

Dag Christa,

Verslaving!! een groot woord maar je moet het maar voor hebben.
Groot gelijk dat ge thuis gebleven bent van de juwelenles!
Ik ga woensdagavond naar de breiles voor de eerste keer en donderdag naar mijn crea namiddag als de wegen open blijven zou ik het wel aandurven om tot daar te rijden met de wagen!
Maar als er nog sneeuw bijkomt dan geef ik er de brui aan, het is het niet waard om met stress en stukken aan de wagen voor die lessen!!!
Wens je nog een gezellige winteravond lekker in de zetel met je ventje he!!! hihihiii
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 15-01-13

Reageren op dit commentaar

mocht ik er het budget voor hebben
dan was ik vast en zeker ook reisverslaafd!

:-)

Gepost door: Billy | 15-01-13

Reageren op dit commentaar

Moest ik het geld en de conge hebben dan was ik ook reisverslaafd. :-)
Nu blijft het bij twee keer per jaar en eens een weekendje weg.
Maar he wat we hebben daar moeten we gelukkig mee zijn he!

Gepost door: Alice | 16-01-13

Reageren op dit commentaar

Hadden we allemaal maar meer geld, en meer vrije tijd! Ik zeg altijd als ik de Lotto win dan neem ik loopbaanonderbreking en ga een jaar de wereld rondreizen. Ook al ben ik een huismus, ik kijk nu al uit naar de zomervakantie, ook al weten we nog lang niet waar we naartoe gaan en hebben we maar een heel klein budget!!

Gepost door: LJ | 16-01-13

Reageren op dit commentaar

Ik zou ook veel reizen moest het geld en de tijd ervoor zijn :-). In 2012 ben ik niet op reis geweest en ik merk dat de drang er nu toch wel heel sterk is om dit jaar zeker op reis te gaan :-)

Gepost door: justm3 | 20-01-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.