16-01-13

Vijftig tinten grijs voor vijftigers!

Ik ben eindelijk ook aan het lezen geslagen in het boek 50 tinten grijs. Tja, ik moet daarover kunnen meepraten, iedere vrouw moet dat boek gelezen hebben werd me gezegd, dus...

IK heb gierigheidshalve gewacht tot dochterlief het had uitgelezen en heb het nu van haar geleend.

In het begin vond ik er niets aan! De schrijfstijl beviel me niet echt , en het karakter van het ik-personage, Anastasia, vond ik heel erg oppervlakkig.

Ik vond haar ook een dom wicht, om een pervers contract aan te gaan een man die met haar een puur sexuele verhouding wilde. Ik had het gevoel dat ik haar moest verwittigen, als vrouw van vijftig , dat meisjes van 20 niet in zo'n val moeten trappen!

Maar omdat iemand een tipke van de sluier had gelicht , dat Anastasia niet zo dom is als ik dacht ben ik er mee doorgegaan!

Ik kan best om met de sexscene's, sommigen vinden het pure porno, maar daar ben ik het helemaal niet mee eens. Maar soit, iedereen heeft recht op een eigen mening nietwaar!

Ik zit al twee dagen ingesneeuwd, enfin, die term is ook fel overdreven, maar ik durf onze oprit niet af en al zeker niet ons straatje in de middle of Marioloop-city! En dus kook ik wat er in de diepvries zit. Is de juwelencursus weggevallen gisteren  en dus heb ik al een heel stuk verder kunnen lezen!

Maar toen ik bepaalde woorden las had ik ineens wikipedia nodig, k had zoiets van, eum wat betekend "dat" nu alweer!

Woorden als masturbatie zijn mij niet vreemd, maar ik moest bij het woord Fellatio, ineens aan een Italiaanse heilige denken! Want geef toe, "de heilige Fellatio, dat klinkt toch goed!

Bij het woordje Cunnilingus dacht ik spontaan aan een ontdekkingsreiziger , misschien wel de achter, achterkozijn van Colombus.

Ook het woordje fisten kenden ik niet, fistels ken ik, en ik dacht dat het daar wat mee had te maken, maar toen ik het op wikipedia las, viel mijne eurocent dat een Fist het engels voor vuist was en dan begreep ik het wel. Gelukkig geen ervaring, oef, ik zweet al bijna bij het idee alleen al!

Ik ben bewust bij wikipedia op zoek gegaan naar verklaringen, want ik wil bij het intypen van het woord op google niet het risico lopen nu overladen te worden met sexueel getinte pop-ups, neen dank u daarvoor. Ik wil nu wel het boek lezen, maar ik hoef niet constant die standjes op mijn scherm zien verschijnen, geef me dan maar liever watervallen, of mooie verzichten.

En nu, nu ga ik gewoon verder lezen!

Commentaren

Waar het lezen al allemaal niet goed voor is ;),........en jij wil van alles een heilige maken :-),......geniet van de 50-tinten,.....ik vind het niet slecht, maar zeker niet iets waar je broek van afzakt (goede woordkeuz vind ik zelf :-)),....het is perfect om op deze dagen te lezen, kop koffie erbij,......en verstand op nul,......want voor de inhoud moet je het niet doen :-)

Gepost door: Misssexandthecityandme | 16-01-13

Reageren op dit commentaar

je leert dus ook nog bij, dan kan een boek toch heerlijk zijn om lezen.
M'n vrouw heeft de trilogie ook gelezen, en ze vond het wel het lezen waard, maar nu ook geen wereldliteratuur. Het 3e deel vond ze in het begin wat overbodig, maar nadien toch weer de moeite.
Veel leesplezier nog, Christa!

Gepost door: Billy | 16-01-13

Reageren op dit commentaar

Ha, mensen die de vreemde woorden zoeken komen bij jou terecht ;-)

Gepost door: afa | 16-01-13

Reageren op dit commentaar

Ik ben niet verder geraakt dan haar ontmaagding :p. Ik vind ze ook echt te naïef, dom en oppervlakkig. De schrijfstijl is te amateuristisch en ik kan echt in geen enkel personage van het boek herkenning vinden :p

Gepost door: justm3 | 20-01-13

Reageren op dit commentaar

Ik had het boek in het Engels gelezen en ben dus ook bepaalde termen moeten gaan opzoeken :-)
Verder sluit ik me VOLLEDIG aan bij Justm3 hoewel ik het helemaal heb uitgelezen maar 't was een verspilling van mijn kostbare tijd. Haha.

Gepost door: LJ | 29-01-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.