30-01-13

plets plets

Toen ik deze morgen met slaapogen naar beneden kwam liep ik bijna tegen de emmertjes aan die als druppelvangers dienden! Boven ons washok , keuken en badkamer is er een plat dak met roofing. En owee, nu heeft mijn mannetje dat al jaren opgelapt en dan gaat het weer een tijdje goed.Maar nu lijkt alles te begeven! Ik ben naar de buurman gestapt , hij werkt als zelfstandige sanitair en doet ook dakwerk. Ik heb hem gevraagd om langs te komen. Want ik vind het nu dringend tijd dat het eens vakkundig wordt aangepakt. We hebben op zijn minst info nodig en misschien kan Wim het nog zelf aanpakken , daar laat ik de vakmens bij aan het woord. En zo is het altijd iets! Ik droom van een mooie badkamer met inloopdouche en ineens moet ons zuur verdiende spaargeld dienen om van die stomme zwarte roofing te leggen, grrrrr.

Vrijdag komt de verzekeraar langs en hopelijk komt de verzekering tussen bij waterschade. Het staat alleszins in onze polis, op hoop van zegen!

Een eigen huis, een plaats onder de zon, lalalala haha mja heeft zo zijn voor en nadelen!

 

En vandaag heeft Alice in wonderland een stukje in het vervolgverhaal geschreven, te vinden op onderstaande link

htt://hetverhaalgaatverder.wordpress.com

18:20 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook

29-01-13

Mijn twee bengels!

Daarstraks, toen ik bij de apotheek mijn nodige voorraad was gaan ophalen om het fibromonster in toom te houden, reed ik voorbij de juf die met haar kleutertjes op wandel was.

Mijn gedachten gingen uit naar vroeger, toen mijn bengels zo klein waren! Toen ons Aiméeke, voor het eerst naar de kleuterklas ging , heeft ze vanop een hobbelpaard in het midden van de klas , heel de klas geëntertaind, en vast heel haar leven en dat van ons verteld!

Geboeid zaten al die kleintjes te luisteren! Ze was heel graag onder het volk, en had niet liever dan dat de keet, (ons toenmalig restaurant) volliep! Dan liep ze met een schortje aan en ging praatjes maken met de mensen die vooraan in het cafégedeelte iets zaten te drinken. Ze was altijd de ster van de dag. Ik heb altijd gedacht dat ze later zaken ging doen, zo goed kon ze het allemaal uitleggen.

Maar het loopt nooit zoals men voorspelt en ze koos een totaal andere levensweg. Kleine meisjes worden groot en nu is ze na haar zwarte periode een zelfzekere jonge vrouw, die haar boontjes alleen weet te doppen. Ze heeft een relatie, maar woont met haar drie poezen nog steeds alleen.

 

Haar broer daarentegen, Amaury, was een stil ventje, die niet tegen de drukte kon, en wegvluchtte naar boven als het beneden te druk was. Hij stond wel te wenen de eerste schooldag , gelukkig had hij zijn grote zus, die wel voor twee haar grote bek kon opzetten.  Op school was hij uiterste zwijgzaam en stil, ondanks zijn adhd. Maar thius sprong hij op zijn fiets tot bij zijn vriendje en beleefden de dolste avonturen aan Dikkebus vijver! Soms vertrokken ze met een rugzak vol eten en kampeerden ze aan de vijver,ze voelden zich soldaten op missie!

Of er werd een discobar gebouwd in zijn kamer, kampen in kartonnen dozen, waar ze uren zoet waren als ze af en toe een calippo kregen. Hoe warm wordt mijn tere hartje bij dit schrijven allemaal! Ook later werd mijn zoon niet echt spraakzamer, hij verdween achter zijn computer en we zagen hem niet meer de rest van de dag. En toch heeft hij het klaargespeeld om ineens op zijn eentje helemaal te ontplooien in een echte wereldburger, toen de liefde zijn pad kruiste!

Nog nooit heb ik hem zo zien gaan voor iets, zijn Shannon, die wel aan de andere kant van de atlantische oceaan woonde! Hij reisde  eerst naar Ierland helemaal in zijn eentje, daarna ontmoetten ze elkaar in New york en de rest van het verhaal kennen jullie. Zo zie je maar dat iedereen uiteindelijk op zijn pootjes valt, dat we niet moeten panikeren als ze soms een beetje anders zijn, en vooral niet gelijken op hoe ons ideale kind eruitziet! Dat maakt het ook boeiend om kinderen op te voeden, het is een verrassing, je weet nooit hoe ze zullen uitgroeien. Maar ik mag hier open en eerlijk bekennen dat ik trots ben op mijn kinderen. En dat mag ook wel eens gezegd worden!

amaury en aimee.jpg

Aimée en Amaury

 

 

Ik zal voortaan elke dag in mijn blog een link zetten naar het vervolgverhaal dat we aan het schrijven zijn. Vandaag staat de tweede aflevering online, door Hans de Zwans geschreven.

http://hetverhaalgaatverder.wordpress.com

 

 

 

28-01-13

schrijfproject

Ons nieuw schrijfproject is geboren! Jammer dat ik jullie niet allemaal op een goed glas champagne kan trakteren! En met een glaasje cyberchampagne zijn jullie niet veel hé! Dus maar beter mijn teut houden zodat jullie het water in de mond niet krijgen!

Dat betekend niet dat deze blog gaat wegvallen hoor, neen, ik heb nog steeds de behoefte om hier mijn ei kwijt te geraken en dat blijf ik doen. Hoewel ik de laatste tijd meer bezig ben met collier-kes in elkaar knutselen en hier en daar wat schoonmaken. Mijn zomerkledij wassen en strijken zodat ze fris de valies binnen kan. Moet goed nadenken wat ik ga meenemen, maar bon, de laatste solden hebben mijn valies aanzienlijk doen groeien! Niemand op dat cruiseschip zal merken dat ik maar 15 euro heb betaald, voor een kleedje.

Het enige wat moeilijk is dat we verschillende landen aan doen met verschillende temperaturen. maar ik denk dat ik overdag toch meestal een broek zal dragen, vanwege mijn witte blekkerbenen.

Nog even wat uitleg over het vervolgverhaal. We zijn met vijf schrijvers die elk om beurten een stukje schrijven. De medeschrijvers zijn: Alice in Wonderland, Miss Carrie, Ollie, Hans de Zwans. Je vindt ze alle vier in mijn linkadres tussen mijn interressante blogs.

Alle aan elkaar geschakelde verhaaltjes zullen op deze blog te volgen zijn.

http://hetverhaalgaatverder.wordpress.com

Alvast veel leesplezier!

 

 

25-01-13

Leuk project!

Zo'n tien jaar geleden, lang voordat ik het bestaan van blogs afwist, maar wel actief was op msn, had ik een chatvriend in Nederland.

Hij vroeg me op een dag of ik zin had in een het schrijven van een vervolgverhaal. Schrijven is iets wat ik sinds kindsbeen heel graag deed, ik had heel vaak 10 op 10 voor stellen en ook voor spreekbeurten had ik steeds goeie punten. Grammatica dat was een ander paar mouwen, maar soit.

Ik  kreeg het eerste deel per mail toegestuurd , daar moest ik dan op inpikken. Mijn hollandertje eindigde steeds zijn verhaal ietwat erotisch getint en hoopte dat ik daarop verder zou gaan! Maar no way, Chrissebie wist zich altijd te redden en op het einde van het verhaal gaf mijn hollandertje zich gewonnen hij kon geen kant meer uit.

In dezer dagen liep ik constant met het verhaal in mijn hoofd, het moest zich verder ontwikkelen in mijn fantasie en dat zette mijn zinnen op scherp. Ik werd als het ware het personnage.

En omdat ik eerlijk gezegd een beetje actie en spanning in mijn leven mis wil ik dat nog eens doen. Nu iets groter opgezet en te volgen via een gemeenschappelijke blog van de schrijvers.

En ik heb vier toffe bloggers gevonden die mee zullen schrijven. Het is de bedoeling dat ieder om beurten een stuk schrijft, en de volgende dan terug inpikt . Ik verwacht zowel spanning, aktie, romantiek, erotiek, en humor in het verhaal. Alles is toegestaan, zolang het verhaal maar klopt en samenhangt.

Ik zal op deze blog de link zetten, waar je het verhaal kan volgen. Eén van de lieve schrijvers of schrijfsters is zo lief een blog aan te maken, want eerlijk, daar heb ik geen kaas van gegeten. Ik heb het al geprobeerd en heb me al bijna doodgevloekt, ( enfin dat is fel overdreven) .

Ik heb ondertussen al een stuk geschreven. Ik sleutel er nog wat aan voor het online gezet wordt, maar het kan goed zijn dat ik er een paar schrijf, en daar dan uit ga kiezen. Maar mijn adrenaline staat op scherp! Schrijven tegen de pijn, letterlijk dan, want als de adrenaline door mijn lijf giert heb ik minder pijn. Letterlijk dan!

Alleen een titel moet ik nog kunnen verzinnen, maar daar heb ik nog tijd voor, nietwaar......

24-01-13

Deze week

Deze week , raast voorbij, hoe meer energie ik heb , des te minder tijd ik heb! Ik lijk wel een gepensioneerde die tijd te kort komt!

Super dat de badkamer eens helemaal is afgewassen met dank aan Amazing Cindy! Maar zelf ben ik daar ook ferm ingevlogen , alle kasten leegmaken, weggooien, controleren en alles wat ik nog wilde houden in wasmanden en op onze livingtafel planten, tijdelijk althans.

Na de grote schoonmaak zijn we naar de blokker gereden en hebben nieuwe knoppekes voor het badkamermeubel gekocht. Knalrode porceleinen bloemetjes in plaats van vergeelde effen witte. Het fleurt op. Maar graag smeet ik nog de badmatten buiten, kocht allemaal aangepaste handdoeken, monteerde een nieuw douchegordijn, want wat is het allemaal schoon in de boekskes alles alles assorti is! De waarheid is dat dit allemaal veel geld kost....

Het feit dat ik een goeie suggestie kreeg om een boek te lezen van Alice, zorgde ervoor dat ik gisteravond in één trek 100 bldz heb gelezen, wat voor mij een succes is. Maar het is zo mooi geschreven, ik hou van een gedetailleerde beschrijving, zodat het verhaal zich vormt in mijn hoofd en op een film gaat lijken. Water voor de olifanten, love it!

Mijn vijftig tinten boek ligt daar stil op drie vierden uitgelezen, maar het kan nog even wachten. De woordkeuzes zijn zo zwak dat ik het gevoel heb dat ik  tien aan elkaar geplakte stationsromannetjes aan het lezen ben.

Nu ja, ik geniet met mijn olfantenwater! Wat me nog het meest blij maakt is dat ik terug genoeg concentratie heb om eindelijk terug boeken te gaan lezen, want het is me jaren niet meer gelukt, hoewel ik altijd een fervent lezer geweest was, toen ik jonger was.

Gisteren maakte ik dan een huppeltje omdat ik een pakje verwachtte, maar dat pakje was veel meer dan het pakje wat ik verwachtte en het maakte me blij, superblij!

Ik wil nog wat juweeltjes maken , eentje voor elke uitfit voor op reis, maar zoals ik in het begin aangaf kom ik tijd te kort, want uiteraard moet er tussenin ook gerust en gekookt worden.

Wat ik heel graag eens zou doen, is een blog openen, maar ik ken daar niet heel veel van! En een vervolgverhaal schrijven , ik niet alleen , maar met een paar samen, waar elk om beurten een stukje schrijf! Heb dat ooit eens geschreven en dat zorgde voor een heel leuk resultaat. Indertijd schreef ik dat met een Nederlander en waren we maar met zijn twee. Wie zich daar voor geroepen voelt, laat dit dan als de bliksem weten!

 

 

 

 

21-01-13

Pink monday!

Geen blauwe maandag voor mij! Mmm hij ziet er eerder rose uit! Heb genoten van het weekend! Zijn nog wat laatste soldekes gaan meepakken, alles aan min 70¨%. Yeah, nu heb ik tenminste een paar kleedjes, wat nieuwe t shirts, zodat ik kan gaan combineren met oud en nieuwe kledij. Ik ben ook van plan om bij elk outfit een aangepast juweeltje te maken . Ik vrees dat ik toch een grote valies zal mogen meepakken op reis! casual voor overdag en s avonds, avondkledij, of op zijn minst iets deftigs, geen jeansbroeken, leggings of korte broeken. Deze namiddag ga ik heel mijn kleerkast eens passen, enfin toch de stukken die ik op reis wil meenemen!

Zaterdag heerlijk naar de sauna geweest, we hadden nog een bon liggen die we cadeau hadden gekregen en we hebben er van genoten, hoewel het er redelijk druk was, en niet van het niveau die we in Roeselare gewoon zijn. Er kan voor ons niets tippen aan Thermen R, maar dat is dan ook een bijna gloednieuw etablissement, waar vooral de service erg centraal staat! De mensen die de opgietsessies in Roeselare begeleiden zijn discreet, verzorgd, geven de nodige uitleg. Eum, zaterdag was het immense bierbuik die al naar het zweet rook alvorens hij binnen was in de sauna! Hij beperkte zijn uitleg tot de benaming van het geurtje die hij op de kolen goot. Hij stond daar duidelijk heel erg tegen zijn zin!

S avonds zijn we grieks gaan eten in een heerlijk etablissementje in Torhout. We namen de mezeschotel hoofdgerecht, het was lekker maar niet copieus, ik had zo nog mijn servet kunnen opeten, voor de rest waren alle pottekes uitgeschraapt. Anderzijds, kwamen de kleine porties ons goed uit in het kader van ons dieet! Dus niet klagen Chrissebietje!

Gisteren werd de uitstap naar mijn moeder afgelast wegens de hevige sneeuwval. Aangezien we met een studente thuis zaten die graag luidop leert terwijl ze rond de salontafel loopt hebben we ons beiden heel koest gehouden en heb ik braafjes een ketting , armbandje en een paar oorringen die helemaal assortie zijn met één van mijn nieuwe kleedjes. Ja ongelooflijk maar waar, ik kan me in stilte bezig houden als het nodig is!Gisteravond genoten van een flesje wijn, twee tot de zesde macht en salamander, heerlijke tv!

Deze morgen opgestaan met eindelijk terug energie, (dankzij de rose pilletjes ) en ben als een wervelwind door de badkamer gevlogen! Heel het badkamermeubel leeggemaakt, alles in bakken gedaan, een vuilniszak vol weggesmeten . Niet te geloven wat een mens vergaart hé!

Woensdag wordt de badkamer dan eens deftig onder handen genomen en dan ga ik nieuwe knoppekes halen om de kastjes een beetje nieuw leven in te blazen. Ja k heb er wel zin in!

Maar nu is mijn energie van de dag wel opgebruikt en was dringend aan een koffie-en blogpauze toe!

17-01-13

Fibromindy op cruise

Ik ben me vandaag eens beginnen bezig houden met de voorbereidingen van onze reis in Februari. Een cruise op de middellandse zee, helemaal cadeau gekregen van ons moeder die wil dat we dat ook eens meemaken!

Heel nobel en ik ben daar wel heel blij mee, ik ga veel landen zien, vooral dat aspect vind ik heel tof. Rome, wou ik al langs eens zien, Barcelona graag nog eens zien, dan hebben we Casa blanco in Marokko, Tenirife, Madeira en Malaga in Spanje! Fijn , fijn!

En zo ben ik vandaag aan het surfen geslagen, op de de site van MSC de rederij van de Devina, het schip die ons zal rondvaren naar al die bestemmingen.

Ik heb heel de site ondersteboven gekeerd en kom tot de conclusie, dat ik helemaal geen avondkledij heb, ook geen cocktailkleedjes. Fibromindy in cocktailkleed, stel je voor, ik heb dat niet eens en ben niet van plan om dat ook maar te kopen! Ik heb niet eens een eenvoudig zwart kleedje, van de feestdagen! ,

Nog een ander aspect, wat ik niet leuk vind! De verplichte dagelijkse fooi, 6 euro per dag, per persoon en dat gedurende 12 dagen, hup 144 euro!

Drankforfait, maar daar ga ik niet aan mee doen, 24 euro per persoon per dag, of 42 euro per per persoon per dag, maar dan mag je ook "alles " drinken wat ze aan boord hebben, Whisky, cocktails, champagne.

Jeezemina, reken dat eens uit op 12 dagen met zijn twee!

Dan heb je nog de uitstappen, varierend tussen 40 en 120 euro per persoon, daar doen we al helemaal niet mee mee!

Gelukkig zijn we met een groep van tien en kunnen er minibusjes gehuurd worden om naar Rome te rijden.

Het vaticaan wil ik absoluut "niet" bezoeken! Omdat ik de kerk met al hun rijkdom geen euro gun! Ik wil al het goud aan de muren niet zien terwijl , de arme mens crepeert van den honger. Aan pausen en vaticanen doe ik niet mee!

De meeste havens liggen gelukkig niet ver van het centrum, van Barcelona zijn we op tien minuten wandelen aan de Ramblas.

Het zal zeker uitkijken zijn wat we met onze centjes gaan doen , anders zouden we letterlijk van een kale reis terug kunnen komen! Maar een gekregen paard mogen we niet in de bek gaan kijken, nietwaar!