23-02-13

Schip ahoi hoi hoi!

En zo is ons Chrissebietje terug thuis. Het was een mooie ervaring. En er waren negatieve kantjes aan deze vorm van reizen, maar laat het me gewoon hebben over de leuke kantjes en vooral die in mijn herinneringsdoosje binnenin mijn kop gaan steken.

Het interieur van de boot was supermooi, vooral veel bling bling met een hoog divagehalte. Het personeel was supervriendelijk, uit alle hoekjes van de wereld afkomstig. Zo kwam ons klein obertje uit Honduras en onze grote ober uit India.. Op het einde konden we een fiche invullen over de kwaliteit van alles. En we konden ook nominaties geven waardoor personeel promotie kon krijgen, we hebben er een stuk of 5 genomioneerd, ik hoop echt dat dit voor hen een meerwaarde zal geven.

Ik heb een heleboel foto's op facebook geplaatst. Want ik ben alweer vergeten hoe ik een collage moet maken. Omdat ik zoveel foto's genomen heb is het moeilijk om te kiezen. Ik zet er alvast hieronder een paar op van het schip.

Uiteindelijk zijn we toch gegaan voor het all inn pakket en hebben daar geen spijt van, we hebben ons echt te goed gedaan aan aperitiefjes, fruitsmoothies na het sporten, koffietjes met een lekker likeurtje in de namiddag, cocktails, wijnen en bieren. Het enige wat we met ons pakket niet konden drinken, waren champagne en champagnecocktails en de duurdere soorten sterke drank. En aangezien we toch rekeningetjes kregen zijn we eruit dat we toch de helft winst hebben gedaan met het nemen van het pakket. Maar ik geef grif toe dat we nogal decadent zijn omgesprongen met alcohol. Maar we zijn nooit zat geweest en heb s anderdaags nooit het gevoel gehad over de schreef gegaan te zijn, dus Alice, ik heb er goed aan gedaan om naar jou te luisteren!

Ook aan land proefden we de streekspecialiteiten! In madeira dronken we madeira, in Malaga ( Spanje, ) dronken we sangria met tapas erbij. En ik moet zeggen ik die vroeger nooit naar Spanje op vakantie wou moet nu wel mijn mening herzien, ik wil er dolgraag nog eens terug, maar niet in zo'n strandhotel, maar eerder in een charmehotelletje in het binnenland en met een wagen om uitstappen te doen. Maar uiteraard, zijn we nu een beetje blut, want we hebben ook uitstappen gedaan, hebben ook een paar valentijnscadeautjes gekocht voor elkaar. En we mogen die reis nu wel gratis gehad hebben, we zijn uiteindelijk toch een proper sommetje kwijt. Ik kreeg een kleine lederen handtasje van Wim in Marokko en we kochten er nog eentje op de boot. Eentje voor de week en eentje voor de zondag. En nu terug de rem opzetten

Ik moet eerlijk bekennen dat de reis voor mij heel vermoeiend was, en ik heel veel last had van de airco. Mr fibro spartelde serieus tegen. Ik slaap al twee dagen meer dan de klok rond en straks doe ik hier ook een tukje. Ook de constante temperatuurschommelingen zijn niet makkelijk, fris op de boot, koud in Barcelona, dan warm in Casablanca, terug koud op de boot. Maar bon, dat is muggenzifterij en ik besef heel goed dat ik een bofkont ben, die dat eens heb mogen meemaken!

En nu wat foto's!

DSCI0216.JPG

de kajuit

DSCI0257.JPG

Msc Devina

DSCI0220.JPG

De evacuatie-oefening

DSCI0260.JPG

Barcelona

DSCI0273.JPG

De zalige overdekte markt in Barcelona

DSCI0309.JPG

tentoonstelling over carnaval en reuzen

DSCI0332.JPG

Uitzicht van uit de lobbybar

DSCI0360.JPG

De binnenzwembaden

DSCI0395.JPG

De theaterzaal waar elke avond een spektakel was.

DSCI0399.JPG

De golden jazzbar, één van de tien bars aan boord.

DSCI0404.JPG

cocktailtime!

 

 

 

Commentaren

top zeg, blij dat je het zo goed gesteld hebt, ik hoop dat je moeder het ook leuk vond

Gepost door: fotorantje | 23-02-13

Reageren op dit commentaar

Dag Christa!

Vakantie is zo voorbij , niet?
Zou je het nog eens doen zo op cruise varen?
Ziet er echt wel heeeel mooooi uit en netjes! amaai!
Jij kan weer nagenieten en vertellen wat je hebt meegemaakt!
De foto's zijn prachtig! Mooie herinnering voor later!
Wens je nog een gezellige zondag ! Hier sneeuwd het al de ganse nacht maar er valt van die hele fijne poedersneeuw! En bij jullie?
Lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 24-02-13

Reageren op dit commentaar

Wat een boot! Dat is een stad(je) op zijn eigen hé. Spijtig dat je zoveel last had door je fibro, hopelijk voel je u snel weer beter maar je hebt die fantastische reis toch maar gehad.

Gepost door: bea | 24-02-13

Reageren op dit commentaar

Weer een hoop herinneringen om verder op te genieten. Ze kunnen het je niet meer afnemen zou ik zeggen. Alles bleek pikfijn zo aan de foto's te zien.

Gepost door: emmy | 24-02-13

Reageren op dit commentaar

die vooroordelen over Spanje moet je best laten vallen hoor, want ik kan je zeggen dat er heel wat moois te zien is als je de kusten verlaat!
Je hebt het goe getroffen daar zeg! Wat een machtig schip hé... En je zal zoveel gezien hebben...

Gepost door: Billy | 24-02-13

Reageren op dit commentaar

Hihi, ik weet waarover ik spreek he. Ben blij dat je mijn raad hebt opgevolgt en er zo van genoten hebt.
Heb je in malaga geen malaga wijn gedronken? Dat had je echt super gevonden!

Gepost door: Alice | 25-02-13

Reageren op dit commentaar

Tuurlijk, ook madeirawijn in Madeira. Wij proeven alles wat typisch is voor de streek. Ik wil graag nog eens terug naar Spanje , maar dan vooral voor het binnenland. Andalucië en Gallicia.

Gepost door: christa | 25-02-13

Door Andalusie hebben wij een routetrip van 3 weken gemaakt. Zo mooi.
Galicie staat bij ons ook nog op het programma.
En Castillië staat ook nog heel hoog.

Gepost door: Alice | 26-02-13

Sliepen jullie apart?

Gepost door: HansDeZwans | 25-02-13

Reageren op dit commentaar

Mijn ventje heeft de bedjes netjes bij elkaar geplaatst en het personeel is ons onmiddellijk komen bijtreden door 2 persoonsbeddegoed te voorzien.

Gepost door: christa | 25-02-13

Leuk verslag en supermooie foto's!! Ik zou toch ook ferm genieten van die all in drank :D

Gepost door: justm3 | 25-02-13

Reageren op dit commentaar

Dit is het toppunt van decadentie, het is een formule die me niet echt aanspreekt, maar het past mss wel bij me, hoe meer bling bling hoe liever ;-),.......ben blij dat je genoten hebt en je lever kan wel wat hebben dus niet teveel zorgen maken,....genieten zonder schuldgevoel, ik ben wel benieuwd naar je handtassen,........ja ja, ik weet het, het is en blijft een zwakte ;)

Gepost door: Misssexandthecity | 25-02-13

Reageren op dit commentaar

Wel ik zou wel graag de minpuntjes willen weten! Ik wil heel graag een keer een cruise maken en 't zou dus leuk zijn als ik wist waar ik me aan kan verwachten dan, dus ook de negatieve dingen. Laat je maar gaan !! ;-)

Gepost door: LJ | 26-02-13

Reageren op dit commentaar

de minpuntjes zijn vooral persoonlijk, maar misschien van toepassing voor jou!
-constante airco op de boot, je komt uit de warmte en hup t is alweer koud.
-airco is nefast voor mijne fibro, veel pijn geleden, ( wou ik eigenlijk niet vertellen maar soit)
-het gevoel van elk landje een heel klein stukje te hebben geproefd, zonder te kunnen dooreten ervan. Geen tijd om deftig te bezoeken.
-heel druk in de self-service, en als we helemaal achteraan zaten bij het ontbijt, moest we heel ver lopen achter een spiegeleitje. En owee dat lawaai en gekletter!
-of het was te koud om aan dek te liggen, of bij warmte was het veel te druk en heel rumoerig, bijgevolg een half uur vol gehouden en dan in mijn kajuit gaan liggen met mijn boek.
-de dranken waren zalig, het personeel superhulpzaam en proffesioneel, alleen het eten scoorde met momenten maar een flauwe 5 op tien, ( grootkeuken, kan ik inkomen)
-indien je claustrofobie hebt moet je zeker een buitenkajuit nemen. Ik had er gelukkig geen last van.
-hou rekeningen met wat het aan boord nog kost aan fooien, drankenforfaits.
Voila dat is het zowat wat mij betreft!

Gepost door: christa | 26-02-13

Wel ik zie wat je bedoelt Christa... dat is ook wat mij afschrikt: de beperkte ruimte en het vele volk! Misschien moet ik dan toch maar wachten tot het lief een privéjacht voor mij koopt ;-) Never stop dreaming!!

Gepost door: LJ | 27-02-13

Zo decadent. 't Lijkt me heerlijk om een keertje te doen. Ik zou alleen minstens 5 kg bijkomen, vrees ik.
Gelukkig kon je de bedden bij elkaar zetten. Als dat niet zou kunnen, zou mijn vakantie om zeep zijn.

Gepost door: Joke | 28-02-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.