20-03-13

Over belachelijke voornamen

Ik hoor net op stu Bru, Justine Henin bevallen  van een dochtertje Lali of is het nu La-Li, ik weet niet hoe het geschreven is, de radio heeft geen ondertitels nietwaar.

Er werd er onmiddellijk bijgezegd dat de luisteraars mochten beginnen met mopjes door te sturen.

Tja over La-Li ga ik me niet uitspreken, misschien heeft die naam een betekenis of zo, die dan wel mooi is. Aan een naam is vaak een verhaal gebonden. Soms hoor je echt wel belachelijke namen, waar mensen de rest van hun leven mee zitten en er vaak mee uitgelachen worden.

Zo ken ik iemand die zijn kind gewoon Indurain noemde wat een achternaam is van één of andere coureur. En hoe het op zijn westvlaams dan nog uitgesproken wordt is nog vreselijker.

Er stond deze week ook een Ronaldinho in de weekbode. T is nog maar de vraag of dat kind later een grote voetballiefhebber zal worden.

Nu ben ik zelf niet echt happy met mijn voornaam, maar bon, ik ben er op zijn minst nooit mee uitgelachen geweest.

Toen ik mijn dochter Aimée noemde zei tegen de mensen, ze kunnen zeggen dat ze Aimée als naam niet graag horen, maar toch geeft de naam een mooie betekenis en dat kunnen ze nooit ontkennen. En ik heb daar nog nooit geen spijt van gehad en zij eigenlijk ook niet hoewel haar engelse en Ierse vriendjes haar gewoon Amy noemen.

Wie het boek gelezen heeft "the life of Pi" weet ook hoe de kleine indiase jongen die "piscine" heette , geleden heeft onder zijn naam en hemzelf uiteindelijk Pi liet noemen waardoor de pesterijen achterwege bleven.

Ik ben heel hard benieuwd naar wat jullie de  meest belachelijke voornamen vinden!

Commentaren

Lali zal wel een betekenis hebben waarschijnlijk, of Justine hoort dat gewoon graag hé
goh er schiet me niet zo direct iets te binnen wat ik echt belachelijk vind
of misschien, farilde :-)

Gepost door: fotorantje | 20-03-13

Reageren op dit commentaar

K vind da nog nog niet zo slecht klinken, doet me aan een ouwe non denken!

Gepost door: christa | 20-03-13

blijkbaar is het Lalie, Christa. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het verhaal van die naam want het is niet echt een alledaagse voornaam hé...
Zoals je wellicht wel weet is Mero onze kleinzoon, en daar zit ook een verhaaltje achter.
Belachelijke voornamen? Kan er niet direct op komen, maar er zijn er wel een aantal die ik afschuwelijk vind...

Gepost door: Billy | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

Ik kom ook niet meteen op een belachelijke naam, ik zou er bijna ene zelf moeten uitvinden om die vraag te kunnen beantwoorden :-)

Gepost door: bea | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

Ik ben ook niet bepaald content met mijn voornaam (op mijn achternaam daarentegen ben ik onnoemelijk trots) want die kan je zowaar vervoegen (het is immers een werkwoord) en daar rijmen de stomste dingen op. Ik had liever anders geheten maar kom, ik klaag niet, het had erger kunnen zijn.

Gepost door: LJ | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

Euh... ik vind Lalie eigenlijk niet belachelijk en best mooi zelfs. Ik denk dat het een afleiding is van de naam Eulalie.

Gepost door: Tita | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

Ik ben ook niet gek van die speciale namen, nochtans heb ik zelf een naam die je niet vaak hoort en dacht dat met mijn zoon ook te doen, alleen heeft de hele wereld die naam nu opgepikt :-(.

Gepost door: Misssexandthecityandme | 21-03-13

Reageren op dit commentaar

Ik vind het niet belachelijk. Zou het zelf niet kiezen, maar belachelijk is het zeker niet.
Ik ken eigenlijk niet veel belachelijke voornamen. Wel combinaties.
Piet Uytdebroeck is een gyneacoloog bij ons.
En Mieke Poppe vind ik ook belachelijk om eerlijk te zijn.

Gepost door: Alice | 22-03-13

Reageren op dit commentaar

In 't middelbaar gingen wij eens een dag naar een kleuterschool. Wij hadden allemaal spelletjes voorbereid om met de kleuters te spelen.

In het klasje waar ik kwam, zat een heel stoer zwart jongetje. Met zo'n donsjasje met een grote kap met bont aan. Echt zo'n stoere bling bling 'neger' (ik weet het, geen mooi woord) maar dan in het mini. Maar even om zijn stoerheid te benadrukken :-). En zijn naam was: fifi

Is toch ook een naam waar die jongen later mee gepest gaat worden. De jongens van onze klas lachten er toen achteraf mee en zeiden dat hij later waarschijnlijk alleen met zijn nickname gekend ging zijn en dat niemand van zijn vrienden zijn echte naam zou weten :p.

Gepost door: justm3 | 24-03-13

Reageren op dit commentaar

Wij hebben het er soms moeilijk mee en denken dat het belachelijke namen zijn. Maar nu er zo veel vreemden zijn hebben die gewoon de namen die bij hen gebruikelijk zijn. Hier klinken ze misschien belachelijk maar bij hen hebben ze zeker een betekenis.
Mijn kleinzoon heet Emeron. Ik ken niemand die zo heet. Het is echter afgeleid van zijn grootvaders naam Emer. Bij ons zou dat Omer kunnen zijn.
Onze namen klinken zeker ook heel vreemd in de oren van anderen.
Ik ben eigenlijk tegen namen uit sommige Amerikaanse series. Ik heb een paar nichtjes die zo'n vreselijke naam hebben!

Gepost door: emmy | 27-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.