16-04-13

bewogen dagen

Ik heb bewogen dagen achter de rug, waar ik niet eens de tijd had om te bloggen, laat staan om blogs te lezen! De dochter van Wim werd donderdag met spoed geôpereerd aan haar appendix, die later gesprongen bleek te zijn. Dus probeerde ik zo vaak ik kon naar het ziekenhuis te gaan. Vrijdag gingen we naar een voorstelling van een monoloog. Het was heel goed gebracht, alleen had ik  het grappiger verwacht, maar ik heb wel heel hard van het voorprogramma genoten van Brillantine, een ludiek groepje waar ik nog nooit van gehoord had.

Zaterdag moesten we naar Sint Niklaas voor een uitvaart van de schoonpapa van mijn nichtje. Het werd een mooie dienst waar het onderwerp zelfdoding niet uit de weg werd gegaan, wat ik heel moedig vond van de familie. Want bij zelfdoding is er niet alleen verdriet, er is ook kwaadheid, onbegrip, veel te veel emoties in één keer te verwerken. Ik probeerde een beetje een steun te zijn bij dit grote verdriet, door eer gewoon te zijn .

S avonds had ik bezoek. Ik kijk steeds uit naar een bezoekje van vrienden. Ik had niet zo veel tijd om hapjes in elkaar te boxen, maar toch werd het gezellig en was ik blij terug wat bijgekletst te hebben.

Zondag vlug nog eens naar het ziekenhuis en dan naar een kleine blogmeeting in Leuven. Ik had mijn kruk meegenomen omdat mijn heup moeilijk deed en ik dat verkoos iplv constant te lopen manken. Maar een kruk is maar een halve oplossing want dan doet mijn arm na een tijdje moeilijk. Maar het was de eerste zonnige dag van het jaar. We zaten dus op een overvol terras in de zon , op de grote markt. Met zijn viertjes gezellig te kletsen over vanalles en nog wat. Het was de rit waard geweest! Thanks ladies!

Op de terugweg ging ik wachten op de trein naar De panne, maar ik wou graag wat zitten en er was geen plaats op mijn spoor, dus zette ik mij langs de andere kant van de bank. Alleen vergat ik dat ik aan de verkeerde kant zat en toen de trein aankwam stapte ik gewoon in, op de verkeerde trein dus! Toen de trein na een kwartier ( gelukkig ) nog niet vertrokken was, vroeg ik aan iemand waarom de trein nog niet was vertrokken, en dan viel mijn eurocentje!

De trein naar de Panne was ondertussen al dik tien minuten vertrokken en ik moest dus 50 minuten wachten. Ik besloot in het station een broodje te halen . Ik wandelde wat rond en zag buiten een zwerver met een lange baard. Ik vroeg of hij nederlands praatte, ( want ik ben tegen georganiseerde bedelaarsbendes!) hij zei ja, en ik vroeg of hij honger had, wat hij me ook bevestigde. Ik dacht bij mezelf, ach, ik heb een leuke dag gehad, ik bezorg die mens nu ook een leuk moment, en ik ben voor hem een pitta gaan halen. Hij nam die dankbaar aan. Zo ik had mijn verloren tijd nuttig besteed ! Wat kon me nu een uur vroeger of een uur later schelen om thuis te komen, er was toch niemand thuis!

 

Commentaren

drukke dagen achter de rug en je goed hart laten spreken
is altijd tweestrijdig als je bedelaars ziet, het beste is wel eten geven ipv geld

hihi op de verkeerde trein gestapt, ik pas altijd goed op dat ik aan de jusite kant wacht want met mijn verstrooidheid zou ik ook wel durven verkeerd opstappen

Gepost door: fotorantje | 16-04-13

Reageren op dit commentaar

Oei maar als je naar Gent moest, kon je toch ook een andere trein nemen?
Anyways je hebt iemand anders gelukkig gemaakt he en da's héél mooi!!!

Gepost door: LJ | 16-04-13

Reageren op dit commentaar

behalve de opname van de dochter van Wim in de kliniek, leek me dat toch wel een prima weekend. En dan nog afgerond met een goeie daad, je bent een goed mens, Christa!

Gepost door: Billy | 16-04-13

Reageren op dit commentaar

En toch was het zondag fijn hé :-),....en ik vind dat jij een megafijne daad hebt gedaan,......er zouden veel mensen nog wat van kunnen leren en sorry dat ik je jas niet tot aan het station kon dragen,........

Gepost door: Misssexandthecity | 16-04-13

Reageren op dit commentaar

Ik ben weleens in de verkeerde trein gestapt en blijven zitten....dat was niet fijn!
Je staat wel verstandig in het leven. Ik bedoel: een ander zou de pest in hebben om 50 minuten te moeten wachten, en jij verricht nog een goede daad ook. Je was ook wel toe aan een prettig uitje. Beterschap verder voor de dochter van Wim.
Groetjes Kakel

Gepost door: Mirjam Kakelbont | 22-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.