16-04-13

Pebbles

Verleden week kwam Wim zijn dochter thuis met een katje dat ze had zien overreden worden door een auto. Een dierenvriend als ze is, zijn hier al menige poesjes gearriveerd in de tijd dat ik hier woon! Ze weet hoe ik het haat dat ons met voldongen feiten zet, en tot op heden werd telkens een pleeggezin gezocht en gevonden.

Ook nu was mijn reactie van, o neen, niet weer een kat! Omdat we eigenlijk hebben afgesproken om geen dieren meer te houden, naar de toekomst toe om niet altijd op iemand te moeten rekenen om er voor te komen zorgen als we op reis gaan. Maar al snel verloor ik mijn hart aan dat kleine mormeltje met zijn rosse maantjes, zijn guitige blik en zijn hopen energie!

Aangezien er geen reacties kwamen van de uitgehangen pamfletjes ( wat ik ook niet verwacht had) hebben Wim en ik besloten om het beestje te houden. Niet alleen zoon en dochter van Wim waren in de wolken, ik was zelf in de wolken , hoewel ik ook wel een beetje angst had omdat Twiggy mijn kattin van 12 jaar nu ineens haar territorium moet delen en daar niet happy mee is.

Eerst kreeg het beestje de naam Chester, maar bij nader inzien was het een meisje en zo heet ons mormeltje nu Pebbles.

Maandag ben ik naar de dierenarts geweest, omdat het beestje enorm stonk uit haar mond, het had ook de niesziekte, dus moest het beestje verzorging krijgen.

Toen ik hoorde dat het beestje waarschijnlijk aids had , was ik er even niet goed van en moest menige traantjes wegpinken. Het was een domper op mijn prille geluk. Want als de aidstest positief was, moesten we het beestje laten inslapen.

Een uur later gingen we met hangende pootjes het verdikt aanhoren en gelukkig was het geen aids! Wat een verzuchting! Maar er is een ander probleem, het beestje had heel erge tandvleesproblemen, fikse ontstekeningen. En het zou wel eens kunnen dat dit chronisch is en dat we mettertijd al zijn tandjes zullen moeten laten trekken en dat vind ik vreselijk voor het jonge diertje. Als ze meer dan 2 kilo weegt wordt onze jongedame gesteriliseert. Er zijn dus nog wat kosten aan!

De afspraak met de jongedame was wel , dat ze nooit nog de deur naast met een gewond dier, hetzij een kat, een hond of een vogel. We kunnen ze niet allemaal redden.

Pebbles is bovendien helemaal niet bang van onze grote hond, en de hond vind het vlijtige jonge ding hoogst interressant om naar te kijken. En vandaag stond onze Pebbles bovenop onze grote pluto die mooi bleef liggen, heel leuk, maar er was geen tijd om een foto te maken. Maar ik heb wel al twee foto's kunnen maken, en die wil ik graag met jullie delen!

poes, kattin, kattenaids, vondelingpoes, kattin, kattenaids, vondeling

 

 

19:52 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (7) | Tags: poes, kattin, kattenaids, vondeling |  Facebook

Commentaren

Hopelijk gaat het goed met Wim's dochter en herstelt ze voorspoedig.
Wat een speciale kat :-) Het ziet er ook een dulle uit. Dat beestje is met haar gat in de boter gevallen. Dat jullie er veel plezier mogen mee beleven en hopelijk is Pebbles jullie heel dankbaar omdat jullie haar van de straat gered hebben....en dat ze dus niet te veel baldadigheden uithaalt zoals de mijne soms doet :-)

Gepost door: bea | 16-04-13

Reageren op dit commentaar

Ik ben gewoon instant verliefd op het beestje, zou ik zo graag weer hebben, wanneer we verhuizen dan mogen mijn mannen op hun hoofd staan, dan wil ik weer een kat ;-),.....en een jong beestje is toch weer extra leven in huis, maar ook meer verzorging ik weet het :-)

Gepost door: misssexandthecity | 16-04-13

Reageren op dit commentaar

Dat beestje is met haar gat in de boter gevallen bij jullie! Veel plezier ermee.

Gepost door: Tita | 17-04-13

Reageren op dit commentaar

Speciaal beestje! Mooi van jullie dat jullie haar een nieuwe thuis geven.

Gepost door: LJ | 17-04-13

Reageren op dit commentaar

ocharme, dat poesje
Het zal wel in goeie handen zijn bij jullie
Ik had het wel graag zien liggen op jullie hond, zal een fantastisch zicht geweest zijn... ;-)

Groetjes!

Gepost door: Billy | 18-04-13

Reageren op dit commentaar

Wat lief om het beestje op te vangen en in huis te nemen! Je zal jullie toch maar als baasje krijgen ;-) Ik houd van dierenvrienden. Leuke naam trouwens!
groetjes Kakel

Gepost door: Mirjam Kakelbont | 22-04-13

Reageren op dit commentaar

Pebbles ziet er leuk uit!!! Veel plezier met de nieuwe aanwinst! En hopelijk komen haar tandjes helemaal in orde!

Gepost door: justm3 | 23-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.