21-05-13

De adviseur

Vandaag was het dan zo ver, na twee jaar niet opgeroepen te zijn , mocht ik me vandaag aanbelden bij de adviseur. Ik was niet echt bang of nerveus, hoewel er mensen zijn met horrorervaringen bij hun adviseur, ze vliegen van de ziekenkas, moeten terug gaan werken, terwijl ze niet kunnen en worden dan nog eens onvriendelijk behandeld.

Maar bon, ik weet gewoon dat ik niet voltijds kan gaan kuisen en dat weten de adviseurs ook. Ik werd heel vriendelijk behandeld. Het eerste wat hij vroeg is, "zeg ne keer madammeke waarom jij niet kan gaan werken "? 

Ik gaf hem een uitleg over mijn heup en mijn schouder en repte met geen woord over mijn fibromyalgie. Hij onderzocht me hij kon niet ontkennen dat mijn klachten gegrond waren. Ik vertelde hem dat ik me depressief voelde vanwege mijn lange thuis zitten. En vertelde honderduit over de rinkel een project dat ik eens ging uitproberen.

 Hij sprak over trajectbegeleiding en ik zei, als ik aangepast werk zou vinden, dat ik dat graag zou doen! De vraag is maar, wat is aangepast werk voor mij????? Administratief werk, ik kan belange niet genoeg concentreren daarvoor. Ik heb het al lastig als ik overschrijvingen moet doen. Een jobke waar ik geen trappen moet doen, geen grote inspanningen leveren, niet lang moet stil zitten, niet lang moet zitten. En waar ik regelmatig eens mag rusten! Ja lieve meneer de adviseur, ik wil graag zo'n jobke doen. De vraag is uiteraard, waar vinden we er zo eentje??? 

Maar ik heb hem beloofd om er eens over te gaan spreken bij de sociale dienst van de ziekenkas. En dat ga ik dan ook wel doen, maar eerst alle resultaten van mijn heup afwachten .

Thuis staat mijn mannetje niet te springen , want hij is bang dat ik elke avond doodmoe in de zetel ga liggen , en niet te genieten zal zijn! Misschien is het andersom en voel ik me terug een beetje mens, en voel ik me terug wat nuttig in de maatschappij. Maar een dagje met de keer en tijd geeft raad en we zien wel of ik er ooit nog in slaag om te gaan werken, want wie weet wat er na de heup uit de fibrohel komt gevallen ! 

19:48 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (7) | Tags: adviseur, fibromyalgie, heupprobleem |  Facebook

Commentaren

ah de gewone adviseur van ziekenbond, ik dacht eerst riziv, want dat is pas vernederend

stap voor stap bekijken wat kan
en nuttig ben je al Christa, je hebt je gezin
succes!

Gepost door: fotorantje | 21-05-13

Reageren op dit commentaar

wat je kunt wees daar blij mee niemand vraagt het onmogelijke wat je kunt is al een hele prestatie Als de zon zou schijnen zou ook al heel wat doen we hebben warmte nodig Ik wens je veel sterkte

Gepost door: sylvia | 21-05-13

Reageren op dit commentaar

Mss vinden ze op de mutualiteit wel een geschikt jobke voor je!! En het hoeft daarom niet om veel uren te gaan, maar juist genoeg om je niet dood te vervelen,.......en ik snap Wim zijn bezorgdheid wel,.....wij zijn niet te genieten als we moe zijn hé,.......dat is iets heel herkenbaars,........nu afwachten op de heup!!

Gepost door: misssexandthecity | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

het is zo ongeveer net hetzelfde hier met mijn vrouw, Christa
Zij zou ook wel graag weer willen werken, maar aangepast werk is moeilijk te vinden. En het zou dan ook niet voltijds mogen zijn.
Gelukkig laat de adviseur haar met rust, zij weten best hoe moeilijk de rugpijn werken verhindert

Gepost door: Billy | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

Niet in een keer teveel hooi op je vork nemen.
Ik zou ook willen dat ik nog kon werken. Voor ik CVS kreeg, was ik ZZP'er en gaf ik cursussen en workshops bloemschikken. Als ik nu al aan alle voorbereidingen dènk, word ik al moe. Maar wie weet lukt het ooit nog. Tot die tijd moeten we er maar het beste van maken :-)
Groetjes Kakel

Gepost door: Mirjam Kakelbont | 22-05-13

Reageren op dit commentaar

Dag Christa!

Laat je niet aanmoedigen als je weet dat het niet zal gaan want dan sta je daar he!!! Ben je dan nog wel in orde met de ziekenkas en het betalingssysteem? Denk goed na en laat je goed informeren oke???

Liefs ikke, x

Gepost door: annemarieke | 26-05-13

Reageren op dit commentaar

Niet wanhopen, wie weet ligt er daar een job(ke) op jou te wachten! Eentje waarvan je inderdaad openbloeit! En als het je niet aanstaat, ben je ook zo weer weg dus je ventje moet zich geen zorgen maken :-)

Gepost door: LJ | 28-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.