24-05-13

Moeders grote soepkom

Hoewel mijn moeder nooit hotelschool heeft gevolgd , kan ze geweldig koken. Als ze programma's ziet op tv zegt ze altijd, dat zou ik veel beter doen!

Ze wil haar persé ne keer bewijzen op gebied van koken en heeft haar desgevolg ingeschreven voor een soepwedstrijd van maggi!

Vandaag haalde ze de plaatselijke krant, een hele bladzijde aan haar gewijd, want ze zit in de finale!

Ze heeft zich ingeschreven met een traditionele Thaise soep, namelijk Tum yum khun. Over de schrijfwijze is er veel discussie, maar soit, ik verkies die versie!

Je moet weten dat mijn moeder 76 jaar is, maar het is de grootste doorzetter die ik ken. Een geboren winnaar, want als ze voor iets gaat, is ze met geen stokken tegen te houden! Ze heeft trouwens heel haar leven meegedaan aan wedstrijden. Ons huis was altijd volgestouwd met , produkten die ze had aangekocht om mee te dingen voor de hoofdprijs. Mijn kamer stond vaak vol toiletpapier, de kelder vol royco soepdozen zonder etiket want die had ze nodig om in te sturen. De badkamer vol martine, ons huis leek wel een opslagplaats! Maar................. ze won altijd wel iets en heel vaak de hoofdprijzen. Zo won ze in heel haar wedstrijdcarriere 28 wagens. Niet allemaal in ene keer uiteraard! Maar mijn moeder was ook een bendig vrouwmens, en toen ze 300 paar rolschaatsen won, kregen we er twee paar voor met ons vier. Maar die hoop rolschaatsen in het bureau , een muur vol, dat ze het niet merkte dat we af en toe een nieuw paar in gebruik namen, om met zijn vieren te gaan rolschaatsen! Wat deed ik dat trouwens graag! 

Enfin, dit staaft maar eens hoe mijn moeder er voor gaat! We hebben nog auto's omwikkeld met toiletpapier om er achter te komen hoeveel rolletjes daar nodig voor waren. Neen, ik kan niet zeggen dat ik normaal ben opgevoed, maar toen het wedstrijd was van chacha mochten we snoepen zoveel als we wilden, eigenlijk , hoe meer hoe liever, leuk als kind uiteraard! Als zesjarige mochten we mee met het vliegtuig naar Spanje, ze had die reis met waspoeder skip gewonnen. toen was het helemaal nog geen mode dat kinderen meegingen met een vliegtuig. Ik heb het over het jaar 67. En reizen met het vliegtuig was dan nog iets voor rijke mensen. 

Mijn jeugdjaren waren heel kleurrijk daardoor en er viel altijd wel iets te beleven, hoewel we ook moesten helpen om etiketten af te snijden en formulieren in te vullen. Maar ik ben ondertussen ferm van de soep afgeweken!

Dus moet ze op zaterdag 8 juni naar Westende , moet daar twintig liter soep maken en ze schart zich wel in de haren. Dan moet de soep geproefd worden door omstaanders en uiteraard wil ze graag zoveel mogelijk mensen die ze kent om voor haar soep te stemmen!.

Maar als ze moest winnen dan begint de pret nog maar pas! Dan moet ze een soepevenement op poten zetten in haar gemeente ( Menen ) in samenwerking met het stadsbestuur. En ik vrees dat ons Chrissebietje haar daarbij flink zal mogen helpen, maar dat zie ik dan wel zitten, feestjes organiseren is altijd wel mijn ding geweest. Ik zie me al staan in een tomatenkostuum, of in een staal prei. Met zijn allen rondhuppelen in soepingredienten, het is eens iets anders dan in prinses of fakir. En als ik heel eerlijk mag zijn, ik hoop dat ze wint, want meer dan een culinair reisje hangt er niet aan als prijs, maar k zou me zot amuseren in mijn staalke prei of in een courgette die met een stokske loopt, dat zou nogal voor foto's zorgen zeker om hier op mijn blog te zwieren!

10:40 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (8) | Tags: soep, soepevenement, maggi bouillon, winnaar |  Facebook

Commentaren

Een woord "schitterend"!!!!! En als je hulp nodig hebt wat organiseren betreft,......je kent mijn nummer,......succes voor de mama!!

Gepost door: Misssexandthecity | 24-05-13

Reageren op dit commentaar

wha jouw mama heeft duidelijk veel geluk in het spel, zoveel auto's gewonnen amai
ik deed dat ook zo graag rolschaatsen maar heb maar één paar gehad, had ik geweten dat jij er zoveel had...
en als jij in een prei rondloopt daar wil ik dan zeker foto's van nemen haha
ik eet heel graag soep maar heb nog nooit thaise soep gedronken

Gepost door: fotorantje | 24-05-13

Reageren op dit commentaar

Haha, volgens mij heb jij een geweldig leuke mama! 't Is helaas wat ver om van die soep te komen proeven. Maar wens haar veel succes.

Gepost door: Tita | 25-05-13

Reageren op dit commentaar

mijn moeder kon ook goed koken, maar aan wedstrijden zou ze niet deelgenomen hebben denk ik.
Tof dat je moeder dat doet, Christa!
Heb jij dat koken met en soeplepel meegekregen?

Gepost door: Billy | 25-05-13

Reageren op dit commentaar

Jouw moeder is nog eens een toffe tante! Heerlijk, zoveel doorzettingsvermogen en gewonnen prijzen. Logisch dat je hartstikke trots bent. Ik hoop van harte dat je moeder met haar soep de hoofdprijs wint! Ik zal voor jullie duimen :-)

Gepost door: Mirjam Kakelbont | 25-05-13

Reageren op dit commentaar

Prachtig!!!! Ik hoop dat ze wint! Helaas kan ik niet komen proeven daar aan 't zeetje, maar als ze wint wil ik altijd komen helpen daar in het verre Menen :-)

Gepost door: LJ | 28-05-13

Reageren op dit commentaar

erna wint en ledegem naar 2 de

Gepost door: eddy masschelein | 11-06-13

Reageren op dit commentaar

Amai, zoveel auto's gewonnen!

Ze heeft precies wel een wedstrijd obsessie.. :D

Gepost door: Justm3 | 15-06-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.