26-05-13

Fibromindy flies over the cukooksnest!

Ik ben dus donderdag eens gaan kijken naar "de rinkel". Het was even slikken, ik had de gebouwen veel moderner verwacht, veel meer licht, maar het was precies een oude school met een speelplaats tussen de cafetaria of toch het triestige lokaal dat daarvoor moet dienen! In die keuken wordt ook gebakken en gekookt maar er is niet echt een structuur van werktafels, en de koffie smaakte flets, bah, het kostte maar een euro, maar dat was het helemaal niet waard.

Ik heb dus vele keren geslikt tijdens de rondleiding. Ondertussen seipelden de "patienten" of wat is hier de gepaste term?? 

De moed zakte me langzaam in de schoenen, en neen ik veroordeel niemand, maar ik zou het toch leuker vinden om tussen mensen te zitten waarmee ik een beetje op dezelfde golflengte zit! 

Ik wist het vooraf dat hier veel mentaal gehandicapten komen en mensen met psychische problemen, en ik ben bij die laatste in het hokje geduwd.

Er kwam een blinde man, ik vermoed dat hij administratief werk kwam doen en ik moet eerlijk zijn, daar had k een goede babbel mee en met hem leek ik wel verstandelijk op hetzelfde niveau te staan.

En zo voelde Fibromindy zich een beetje in het "cukoosnest"! 

Maar toch ga ik het een kans geven, omdat ik op die manier meer structuur in mijn leven zal pogen te krijgen. Het zal me verplichten om in de voormiddag mijn huishouden te doen, te zorgen dat het eten klaarstaat, zodat ik alleen nog alles in gang moet steken als ik thuis kom. 

Het is maar 2.5 uur in de namiddag en de dagen dat ik iets anders te doen heb, ga ik niet. Ze willen me ook direct engageren in de keuken en in hun kleine kringloopwinkel en ik mag hen helpen om een activiteit te bedenken rond juwelen maken. Ze doen er alles aan om me "binnen " te rijven, maar ik loop niet met de ogen toe ,recht het cukooksnest binnen! Als het me niet ligt, als ik nog meer ongelukkig thuis kom, dan hoeft het voor mij niet! Maar ik wil het een kans geven , om zoals ik eerder al zei , structuur in mijn leven te krijgen . Ik wil uittesten als ik in staat ben om 10 h per week aangepast werk te doen, zonder dat het beetje huishoudwerk ik doe, eronder lijdt. 

Want als ik 10 uur per week in het koekoesnest kan zitten kan ik evengoed tien uur gaan werken , zodat ik terug wat in de maatschappij kan meedraaien . Maar het zal serieus aangepast werk moeten zijn hoor.  Mijn voorwaarden liggen heel hoog omdat mijn beperkingen ook heel hoog liggen. Ik kan voor eerst al geen 2h op een stoel gaan zitten zonder af en toe recht te staan en een klein ommetje te maken. Het mag zeker geen kuiswerk of huishoudwerk zijn. De adviseur zegt zelf dat ik kuisen nooit meer zal aankunnen. Maar we zijn belange nog niet zover! Eerst de nodige onderzoeken doen voor mijn slechte heup! Enfin, het is eerder mijn bil dan mijn heup. Vrijdag weet ik meer na al de testen! Wish me luck!

Commentaren

elke dag Christa, dat zal aanpassen worden voor je lijfje
het zal afwachten zijn maar ik hoop vooral dat het je gelukkig kan maken en neem in het begin niet teveel hooi op je vork, doe het geleidelijk aan
succes!

Gepost door: fotorantje | 26-05-13

Reageren op dit commentaar

Ik zou ook met 1 dag tegelijk beginnen Bie,......en wat het probleem is denk ik, jij hebt geen mentaal probleem hé en ik vrees dat de grote meerderheid die zich daar bevindt dat wel heeft, dus laat je niet meetrekken,......en probeer niet iedereen te redden :-),...of het leed aan te trekken,.........

Gepost door: Misssexandthecityandme | 26-05-13

Reageren op dit commentaar

Hallo Christa!

Je had er iets heel anders van verwacht he??
Je bent wat ontmoedigd en dat is te begrijpen
Laat je niet pushen en denk eerst goed na alvorens je een besluit neemt, oke?????

Lieve groetjes Annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 26-05-13

Reageren op dit commentaar

ja, christa, ik wil je niet ontmoedigen, maar ik ben twee jaar actief op zoek geweest naar gepast werk, ook onder begeleiding van GTB; de cyclus die je bij hen moet doorlopen is al bijna niet haalbaar : de sessies gingen door in Brugge, Torhout en Oostende, soms halve dagen, soms volle dagen met groepsgesprekken en bedrijfsbezoeken. En dan moet ik nog een huishouden met drie pubers en een zelfstandige man draaiende houden. Ik hou mijn hart vast voor de uitspraak van de arbeidsrechtbank.
Ik ben ook al doorverwezen naar De Rinkel, maar het is zoals je zegt, het is alleen ons lichaam dat niet meewil hé en het is niet omdat we verstrooid zijn of niet altijd op de juiste woorden kunnen komen dat ons IQ plots zoveel lager geworden is (en dat ze ik echt niet om hoog van mezelf op te geven of anderen te kleineren!!)
Ik hoop dat je iets vindt dat je voldoening schenkt, misschien, als één iemand eens iets vindt, dat dat dan anderen kan helpen om te weten in welke richting je moet zoeken

Gepost door: sofie | 26-05-13

Reageren op dit commentaar

veel succes, Christa!!!

Gepost door: Billy | 26-05-13

Reageren op dit commentaar

Je kijkt er op de juiste manier tegenaan: je geeft je vrijwilligerswerk en daardoor jezelf ook een kans, en een hele mooie. Ik hoop dat je de energie kunt opbrengen om het lichamelijk op te kunnen brengen. Ik heb bewondering voor je!

Gepost door: Mirjam Kakelbont | 27-05-13

Reageren op dit commentaar

Goed dat je het zal proberen, enkel zo ga je weten of het iets voor je is. Succes alleszins.
En voor vrijdag: I wish you luck!!

Gepost door: bea | 27-05-13

Reageren op dit commentaar

Je zou zeker niet hier moeten komen werken dus, 't is niks anders dan zitten, zitten, zitten achter de pc! Ik word er zelf ook onnozel van!
Succes daar...

Gepost door: LJ | 28-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.