11-06-13

culinaire verwennerij voor valentijn en vaderdag

Wij leggen dat ten huize Chrissebie slim aan boord met onze cadeautjes! Ik heb Wim een bongobon gegeven voor valentijn voor een sterrenrestaurant en voor vaderdag heb ik dan een drankbon cadeau gedaan , om ons culinair dineetje door te spoelen. En vandaag zijn we het dus allemaal gaan opeten en uitdrinken!

Het enige drie sterrenrestaurant die in de bongo staat is de Hertog Jan met zijn drie sterren. De meeste hebben één ster en er zijn er ook verschillende met drie sterren.

Dus gaan we uiteraad voor het drie sterrenrestaurant. En yummie, ik kan het gewoon niet uitleggen hoe lekker het was. De hapjes waren smaakbommetjes die explodeerden in de mond, en mijn smaakpapillen sloegen haast tilt bij het proeven van zo'n smakenpalet. Bij het wijnarrangement vond ik vooral de rode wijn super super lekker! Het was een portugese wijn. Ze werken heel veel met niet-franse wijnen , al komt de champagne uiteraard wel  uit Frankrijk.

En we zijn dus gestart met een glaasje ( gratis ) champagne omdat we een hertog-jan-pin droegen. Dat was dus al aardig meegenomen. We hebben daarvan genipt om het toch maar te kunnen rekken om 8 hapjes te eten met 1 glaasje champagne, want ik heb geen idee hoeveel ze daar voor een glaasje vragen. Ik ga er niet veel woorden meer aan vuil maken, maar zet hier de foto's van wat we gegeten hebben! Er was nog één hapje dat we niethebben gefotografeerd, ik denk dat ik op dat moment te diep in de ogen gekeken heb van Gert Mangeleer die ons dat bordje kwam opdienen en ons welkom heette en ons smakelijk eten wenste, ik wou dat ik Miss Carrie had meegebracht!

Enfin, ik probeer me te herinneren wat he allemaal was. In elk geval, kregen we 8 hapjes, een voorgerecht, een hoofdgerecht en nog twee desserts, en dat was allemaal inbegrepen in die bongobon. Je doet 50 euro profijt met je bongo voor twee personen , dan als je zonder bongo het zelfde menu gaat eten, en je krijgt krak hetzelfde.

Dus mensen als je het goed aan boord legt blijft het betaalbaar!

Hier gaan we dan!

 

Het linkerhapje is een krokantje van aardappel, auberginemousse en miso ( vraag me nu niet wat miso is). Ook het brood was superlekker, he was gemaakt met de helft zuurdesemdeeg en een deel gistdeeg en met een scheut duvel erin, en veel zaadjes en heerlijk krakend, mmm.

2013-06-11 12.28.02.jpg

Het derde hapje was mijn favorietje, gedroogde kip met pindakaas en gepofte rijst, en dat gepresenteerd op een grote kei, wel jammer het bij het bijten in twee brak en ik geknoeid heb met de gepofte rijst, jongens dat was lekker!

2013-06-11 12.31.04.jpg

Het vierde hapje was weer zo een smaakbom! Een mirengue gevuld met ganzelever,passievrucht en zoethout

2013-06-11 12.36.47.jpg

Het bord met de avocado in tomatenpoeder met fijne olijfolie was ook lekker, maar iets eenvoudigers, maar daar heb ik geen foto van.

Dan was er nog een hapje met asperges en ei en met hele fijne korstje en een espuma van iets wat ik vergeten ben!

2013-06-11 12.51.51.jpg

Dan mijn minste hapje bij gebrek aan mijn voorliefde voor varkenskop omdat ik dan toch steeds een gekookte varkenskop voor mij zie, maar toch lekker door alle verschillende kruiden die erop lagen.

2013-06-11 12.57.42.jpg

Het laatste hapje en ook het zwaarste vond ik, was het hapje met aardappel, koffie en mimolettekaas, dit was het enige lauw-warme hapje.

De wijn voor het voorgerecht werd ingeschonken, het was Oostenrijkse wijn, een licht wijntje, maar wel lekker. 

Het voorgerecht waren asperges met tamarinde en nootmuskaat, ook heel speciaal.

2013-06-11 13.21.33.jpg

Het hoofdgerecht waren twee gerechtjes met wagyurund. Een bordje met een tartaartje met een millefeuile van gemarineerde groentjes. En kort gegrilde en op hooi en kruiden gerookt stukje wagyurund.

2013-06-11 13.57.53.jpg

En er kon nog een desertje bij, er konden er zelf twee bij! Het eerste gercht was een bordje met een wondermooi schilderijtje met groene appel, matcha, ( ken ik ook niet ) , pistache en basilicum, echt yummie waar ik mijn tijd voor genomen heb om elk bolleke stuk voor stuk te proeven.

2013-06-11 14.25.48.jpg

en laatst but not least een soort roomijs van amandel met flinterdunnen mirengue, de chef werkt blijkbaar heel graag met mirengue.Dus een beetje ijs met koffie en bergamot. Lekker.

En dan was het tijd voor een koffietje, let vooral op de -tje, want t was een kleintje maar een fijntje en eerlijk ook wel duur, maar soit, ik vond dat we het dan ook maar goed moesten afsluiten.

2013-06-11 14.56.45.jpg

 

De kegelvormige pralinekes waren gevuld met sesamzaad en olie, heel speciaal en van de hand van een groot chocolatier , van waar de naam alweer in de mist is verdwenen.

Er lag ook iets heel lekkers rolletjes valse drop, broze rolletjes die in mijn hand verpulverde omdat ik het te hard had vastgenomen. , verder nog een rolletje met wite chocolade, twee gecarameliseerde koekjes en alweer een mirenguebolletje , deze keer gevuld met koffie passievrucht en zoethout en alweer superlekker! 

En hier, hier zien we een gelukkig venteken, en neen , zelfs een das hoeft daar niet echt, hij moest er dus ook geen aan van mij, wat voor hem een enorme opluchting was!

2013-06-11 13.22.02.jpg

En ikke, ik was er uiteraard ook graag bij!

2013-06-11 13.58.13.jpg

 

20:30 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook

Commentaren

amai dat is t een en t ander
kleine fijne hapjes
maar dat rood vlees is niks voor mij

Gepost door: fotorantje | 11-06-13

Reageren op dit commentaar

Oh Bie, dank je om dit met "ons" te delen,.........die verfijning, die orginaliteit is toch geweldig en die combinatie van verschillende smaken en texturen, ik ga zo'n Bongo bon aan mezelf cadeau doen,....dat wil ik absoluut ook een keer gedaan hebben,.........super dat je foto's voor me trok!!

Gepost door: Misssexandthecityandme | 11-06-13

Reageren op dit commentaar

Waauw....een heerlijk kado!!

Gepost door: bea | 12-06-13

Reageren op dit commentaar

Dat ziet er zeer plezant en smaakvol uit! Ik denk dat ik mijn man ook maar zoiets dergelijks cadeau geef voor zijn Vaderdag van as. zondag. Goed idee! Wat een leuke naam trouwens, smaakbommetje :-)

Gepost door: Mirjam Kakelbont | 12-06-13

Reageren op dit commentaar

jeeeeeeezus, Christa, het water loopt hier zo in m'n mond zeg!
Betaalbaar schrijf je???

Gepost door: Billy | 12-06-13

Reageren op dit commentaar

Met een bongobon wel, en zoals ik schreef heb ik de drank betaald voor vaderdag. We zouden met die prijs wel twee keer kunnen gaan eten, maar dat is eenmalig. Ik was daar al eens uitgenodigd geweest door een vriendin, maar mijn ventje niet. Dus wou ik hem dat ook eens gunnen. Je mag me altijd mailen voor mijn info! Groetjes

Gepost door: christa | 13-06-13

Amaaai Christa dat was een schoon (dubbel)cadeau! Wel slim gezien om elkaar zo'n cadeaus te geven, dan heb je er allebei wat aan én wat quality time als koppel er bovenop! Het kan maar deugd doen!

Gepost door: LJ | 19-06-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.