13-06-13

Het ene hersje van Fibromindy

Het gaat niet goed met die hers van mij! Ik voor eerst het gevoel dat de helft van mijn kop niet meer werkt!

Ik kan me op niets meer concentreren, moet constant zoeken naar de meest gewone woorden. Mijn schrijftalent is vermindert tot het schrijven van ordinaire opstelletjes , terwijl ik vroeger vloeiend blogde. Ik raak er ook niet aan zelf nog veel blogs te lezen, want ik ben s avonds veel te geestelijk vermoeid, alsof ik een hele dag de allermoeilijkste rekensommen moest maken. Ik voel me stukken "dommer " dan vroeger, ik heb moeite met eenvoudige rekensommen, typ vooral veel deslectisch. Ik onthou niets en ik zit met mijn hoofd in de mist. Ik zeg vaak van ja, terwijl ik al bijlange niet meer weet wat er gezegd geweest is. Gewoon wat zitten chatten kan mij al uitputten. Ik heb soms een blackout, meestal heel kort, maar ik baar me vooral zorgen.

Dinsdag moest ik op halfjaarlijkse controle bij de psychiater, die me al jaren kent . Ik heb haar mijn angst uitgelegd, en ze dacht dat het eens geen slecht idee zou zijn om eens een dagopname in de geheugenkliniek te plannen. Ik blij er prat bij dat het allemaal verslecht is sinds de whiplash op 7 maart. 

Ik heb uiteraard ook adhd, die me ook wel parten speelt in mijn concentratie, maar het lijkt of ik geestelijk aan het achteruit gaan ben en nog erger, soms vrees ik dat dit opvalt, voor de keren dat ik mijn woorden weer niet vind, of moet vragen, sorry, wat was de vraag ook al weer. Mijn mannetje mag hier voor iedereen alles onthouden en dat is van het goede teveel, hij is nu eenmaal ook geen computer waar een hoofd aanzit , en benen , armen en nog typisch mannelijke delen.

En dus ga ik op 18 juli een dagje naar de geheugenkliniek in Oostende, waar ze normaal maar mensen opnemen vanaf 60 jaar, t zal daar een gezellige bende worden, waar ik waarschijnlijk de benjamin van de dag zal worden.

Anderzijds kan ik daarmee ook aantonen dat ik geen administratief werk aankan, wegens al die factoren. Want hoe graag ik zou werken, ik mag er niet aan denken dat ik de ene grote blunder na de andere zou maken!

Als iemand een oude tovertruuk kent om me terug te transformeren in wie ik vroeger was, laat maar komen die truuk!


Commentaren

christa,
hier net hetzelfde. Ik kan bijvoorbeeld ook niet meer typen; mijn hersenen werken zo raar dat de functie van beide handen omgekeerd wordt! Ik wil een"k" typen en typ "d" en zo gaat dat met al mijn vingers.

Ik ben ook heel bang dat ze me ergens een administratieve job zullen geven en ik daar een of andere blunder bega.

Ik kan soms ook helemaal niet praten, alsof ik dronken ben, ik schaam me dood

Laat eens weten hoe dat daar was in Oostende

gr
sofie

Gepost door: sofie | 13-06-13

Reageren op dit commentaar

Dat moet een vreselijk gevoel zijn, dat je hersenen geen info meer doorgeven,.......ik mag er niet aan denken als dat me overkomt,...ik hoop dat ze iets vinden en je kunnen verderhelpen Bie!!! En den benjamin zijn is geweldig, ik geef die positie niet graag af, niet in de vriendenkring, noch in het paradijs,......:-)

Gepost door: Misssexandthecityandme | 13-06-13

Reageren op dit commentaar

Ik duim dat ze je kunnen helpen, Christa!

Gepost door: Tita | 14-06-13

Reageren op dit commentaar

Had ik maar toverkracht dan maakte ik iedereen gelukkig. Maar je snapt het al: ik heb het niet in de hand. Ik vind het dapper dat je naar de kliniek gaat, en wie weet komt er iets uit, waar je wat mee kunt. Dommer word je er niet van. Probeer er niet teveel tegenop te zien, dan maak je het voor jezelf alleen maar moeilijker. Sterkte hoor!
Fijn weekend en liefs,
Kakel

Gepost door: Mirjam Kakelbont | 14-06-13

Reageren op dit commentaar

Wat erg voor u, hopelijk kan er iets aan gedaan worden. Ben heel benieuwd wat het resultaat zal zijn in die kliniek. Sterkte en hopelijk een oplossing!

Gepost door: bea | 15-06-13

Reageren op dit commentaar

ik zou je zo graag betoveren, Christa
Want slecht werkende hersenen knagen ook aan je zelfbeeld.
Maar mensen die je kennen nemen het je wellicht niet kwalijk dat je zoveel dingen vergeet.

Ik hoop dat ze daar wat wijzer worden in Oostende, en dat ze jou daar wél kunnen betoveren... ;-)

Groetjes!

Gepost door: Billy | 17-06-13

Reageren op dit commentaar

Dat is minder goed nieuws, maar hopelijk valt de diagnose positief uit. Hou ons zeker op de hoogte van het verloop. Het is één van mijn grootste angsten: dement worden...

Gepost door: LJ | 19-06-13

Reageren op dit commentaar

De grootste ellende die ik er van ondervindt is mijn zelfvertrouwen. Soms weet ik niet meer of ik nu dingen laat gaan omdat ik het echt niet kan of omdat ik mij bedenk dat ik het niet kan. Hier heb ik therapie voor inmiddels. Hoe gaan jullie hier mee om?

gr

Martina

Gepost door: zelfvertrouwen | 20-07-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.