28-06-13

Over liedjes openingsdansen en zo....

Ik zat daarnet in de wagen en het liedje " whiter shade of pale stond op". Laat dat nu "de plakker geweest zijn uit mijn jeugd en meer nog het werd heel vaak gebruikt als liedje voor de openingsdans op een trouwfeest! Want vroeger kenden wij belange geen engels genoeg om de teksten uit de liedjes te begrepen, meer nog, we deden er geen moeite voor en het deed er ook niet toe, het klonk goed, het plakte goed , klonk hartstochtelijk net als de song "please release " ook vaak op trouwerijen gebruikt werd, hoe fout de tekst ook was! We waren er eerlijk gezegd gerust in. Mijn eerste huwelijkssong was Dolly Parton met haar song, "and i will always love you"  waar ik ook alleen het refreintje van begreep, maar nu zoveel jaar later als ik het terug hoor besef dat het ook over een afscheid ging, maar het klonk romantisch en we kwijlden luid het refreintje mee! Ik heb voor de gein, een vertaling van van procul harum opgezocht, en geef nu toe, als je het leest zit naar niets van romantiek in, tenzij je radslagen op de vloer en zeeziek zijn, romantisch vindt!

 

We sloegen het lichte geflauwekul over
En deden radslagen op de vloer
Ik voelde me een beetje zeeziek
Het publiek schreeuwde om meer
De ruimte gonsde harder
Terwijl het plafond weg vloog
Toen we riepen we om nog een drankje
Bracht de ober een blad

En zo kwam het, dat later
Toen de molenaar zijn verhaal vertelde
Haar gezicht, dat eerst een beetje spookachtig was
Nog witter dan bleek werd

Ze zei dat er geen reden is
En dat de waarheid duidelijk te zien is
Maar ik dwaalde door mijn speelkaarten
Liet haar niet zijn
Eén van de zestien Vestaalse maagden
Die op weg waren naar de kust
En hoewel mijn ogen open waren
Hadden ze net zo goed gesloten kunnen zijn

En zo kwam het, dat later
Toen de molenaar zijn verhaal vertelde
Haar gezicht, dat eerst een beetje spookachtig was
Nog witter dan bleek werd

 

En Toen ik voor de tweede keer trouwde, waren we niet gepland om een openingsdans te doen, maar de kinderen hadden er anders over beslist en voor ons een trouwfeestje in elk gebokst zonder dat we op de hoogte waren. Maar eerlijk, het was keitof! Met zijn allen op bakken in een lege winkel, alleen kaarsen, iedereen had zelf voor drank gezorgd, er waren geen cadeaus, er was wel een bruidstaart, broodjes, er was Marino Punk met zijn accordeon, waarop we in polonaise de straat op dansten. We hebben enorm veel plezier gehad! 

Daar kreeg ik wel de vraag van mijn dochter welk liedje ik zou willen, en we hadden nu wel een toepasselijk liedje, waar de tekst wel klopte. En we hebben hem gedaan, onze openingsdans. En ik kijk nog steeds met veel plezier terug aan dat maffe feestje, zonder enige vorm van luxe of van etiquette-regeltjes. Geen tantes die je niet op je feest wilt, alleen mensen die er graag bij waren en waarvan wij blij waren dat ze er waren! 

En nu eens kijken of skynetblogs zo vriendelijk wil zijn, het juiste liedje hier op te zetten, want ik slaagde er niet in om Dolly Parton erop te krijgen.

http://www.youtube.com/watch?v=CJDAmXHHfuM

Ik hoop dat de link gaat werken, want ik heb hem manueel moeten invoeren, 

Maar het gaat om de song unintented van Muse, een heel toepasselijk liedje voor ons, want toen we elkaar leerden kennen waren we allebei nog bezig aan het opruimen van de scherven van een vorig huwelijk. 

15:15 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook

Commentaren

Oh Bie ik ging strijk met jouw vergelijking en de vertaling,....als ik ooit nog eens trouw dan wordt ons liedje, Somebody van Depeche mode,........Big, zong dan in onze beginperiode voor mij en sindsdien ben ik verkocht,......nog steeds als hij het doet!!!

Gepost door: Misssexandthecityandme | 28-06-13

Reageren op dit commentaar

Ik heb dikwijls een heel ander gevoel bij een liedje dan dat mijn gevoel bij de tekst zelf past. "Unintended" vind ik een prachtig nummer!

Gepost door: LJ | 02-07-13

Reageren op dit commentaar

Grappige vertaling. Weet dat veel van die nummers uit jaren 60, 70 of 80 gemaakt werden door artiesten die meer wel dan niet onder invloed waren van drugs. Robert Plant van Led Zeppeling gaf onlangs zelf toe niet meer te weten waarover "Stairway to Heaven" eigenlijk ging, hoewel hij de tekst integraal zelf geschreven had.

Gepost door: Brubeck | 05-07-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.