28-06-13

Over liedjes openingsdansen en zo....

Ik zat daarnet in de wagen en het liedje " whiter shade of pale stond op". Laat dat nu "de plakker geweest zijn uit mijn jeugd en meer nog het werd heel vaak gebruikt als liedje voor de openingsdans op een trouwfeest! Want vroeger kenden wij belange geen engels genoeg om de teksten uit de liedjes te begrepen, meer nog, we deden er geen moeite voor en het deed er ook niet toe, het klonk goed, het plakte goed , klonk hartstochtelijk net als de song "please release " ook vaak op trouwerijen gebruikt werd, hoe fout de tekst ook was! We waren er eerlijk gezegd gerust in. Mijn eerste huwelijkssong was Dolly Parton met haar song, "and i will always love you"  waar ik ook alleen het refreintje van begreep, maar nu zoveel jaar later als ik het terug hoor besef dat het ook over een afscheid ging, maar het klonk romantisch en we kwijlden luid het refreintje mee! Ik heb voor de gein, een vertaling van van procul harum opgezocht, en geef nu toe, als je het leest zit naar niets van romantiek in, tenzij je radslagen op de vloer en zeeziek zijn, romantisch vindt!

 

We sloegen het lichte geflauwekul over
En deden radslagen op de vloer
Ik voelde me een beetje zeeziek
Het publiek schreeuwde om meer
De ruimte gonsde harder
Terwijl het plafond weg vloog
Toen we riepen we om nog een drankje
Bracht de ober een blad

En zo kwam het, dat later
Toen de molenaar zijn verhaal vertelde
Haar gezicht, dat eerst een beetje spookachtig was
Nog witter dan bleek werd

Ze zei dat er geen reden is
En dat de waarheid duidelijk te zien is
Maar ik dwaalde door mijn speelkaarten
Liet haar niet zijn
Eén van de zestien Vestaalse maagden
Die op weg waren naar de kust
En hoewel mijn ogen open waren
Hadden ze net zo goed gesloten kunnen zijn

En zo kwam het, dat later
Toen de molenaar zijn verhaal vertelde
Haar gezicht, dat eerst een beetje spookachtig was
Nog witter dan bleek werd

 

En Toen ik voor de tweede keer trouwde, waren we niet gepland om een openingsdans te doen, maar de kinderen hadden er anders over beslist en voor ons een trouwfeestje in elk gebokst zonder dat we op de hoogte waren. Maar eerlijk, het was keitof! Met zijn allen op bakken in een lege winkel, alleen kaarsen, iedereen had zelf voor drank gezorgd, er waren geen cadeaus, er was wel een bruidstaart, broodjes, er was Marino Punk met zijn accordeon, waarop we in polonaise de straat op dansten. We hebben enorm veel plezier gehad! 

Daar kreeg ik wel de vraag van mijn dochter welk liedje ik zou willen, en we hadden nu wel een toepasselijk liedje, waar de tekst wel klopte. En we hebben hem gedaan, onze openingsdans. En ik kijk nog steeds met veel plezier terug aan dat maffe feestje, zonder enige vorm van luxe of van etiquette-regeltjes. Geen tantes die je niet op je feest wilt, alleen mensen die er graag bij waren en waarvan wij blij waren dat ze er waren! 

En nu eens kijken of skynetblogs zo vriendelijk wil zijn, het juiste liedje hier op te zetten, want ik slaagde er niet in om Dolly Parton erop te krijgen.

http://www.youtube.com/watch?v=CJDAmXHHfuM

Ik hoop dat de link gaat werken, want ik heb hem manueel moeten invoeren, 

Maar het gaat om de song unintented van Muse, een heel toepasselijk liedje voor ons, want toen we elkaar leerden kennen waren we allebei nog bezig aan het opruimen van de scherven van een vorig huwelijk. 

15:15 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook

23-06-13

weekend

Het plan was om gisteren naar de batjes in Roeselare te gaan. Vooral mijn mannetje is gek op solden en batjes. Met mijn warhoofd had ik per ongeluk een slaappil genomen in de plaats van mijn ochtendmedicatie , maar wat meer koppen koffie hebben me er bovenop geholpen en ik had er niet echt last van. Vroeg gegeten om een parkeerplaats te vinden die voor mij haalbaar was en om de grootste drukte te vermijden. Want ik word niet graag geduwd en gedrumd, want het zat mijn heupjes niet mee! Het was goed kermis in dat onderlijf van mij, maar soit, een pijnstiller voor vertrek, en mijn wandelstok en o ja mijn regenjas en dat op de dag dat de zomer al begonnen is!

Overal was het al koppelverkoop en in de C&A een rode broek gekocht, met een t shirt en een truitje. Want mijn broeken die ik heb spannen als hell op die pijnlijke heupen.

Dan maar toegeven dat ik niet meer pas in de maat 44, damn, da's een tegenvaller. Maar met die medicatietoestanden van up en down, moet ik eventjes mijn ogen sluiten voor het maatje meer van die broek. En eerst eens zorgen dat ik mentaal wat stabiel word en daarvoor dus braaf mijn pilletjes terug neem.

Eigenlijk was ik op zoek naar een juwelier in Roeselare waar ze de begeerde armband verkochten die mijn mannetje de week ervoor in Ieper had gezien. En de verkoopster had verteld dat ze ook een winkel hadden in Roeselare. Maar die hebben we helaas niet gevonden.

Tussenin een frisse pint gaan pakken, maar ik vond het te koud om op een terrasje te zitten om mijn beentjes een beetje te laten rusten.

En bij het verder zoeken naar de juwelier zijn we uiteindelijk tussen de lederen jassen aanbeland en zijn we met een lederen jas voor mijn mannetje thuis gekomen. hele mooie kwaliteit , uit een speciaalzaak, maar een echt koopje, voor een lederen jas uiteraard. We hielden de batjes voor bekenen , zijn nog iets gaan drinken aan ons stamcafeetje aan het station, waar je ook heel lekker kan eten. Dan teruggestrompeld tot aan de wagen en de rest van de avond lekker thuis doorgebracht. En vandaag "lazy sunday, niet omdat ik dat leuk vind, maar gewoon uit noodzaak, want die benen van mij zijn in staking en terroriseren me , zodat ik al moeite heb om in huis rond te lopen. Maar die batjes in Roeselare, dat hebben we toch weer eens meegemaakt !


19-06-13

beter!

Lachen Kijkt ne keer hier, nen smile! 

Dat is al een stuk beter dan gisteren, leve de pilletjes! 

Hopelijk word ik elke dag een beetje vrolijker! 

Hoe dieper men zit des te hoger kan men vliegen hé!

19:23 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (5) | Tags: depressie |  Facebook

18-06-13

Op de wip

Op en neer, gaat mijn wip

goed en slecht in mijn hoofd.

pillen nemen, pillen verfoeien en weggooien

om dan na een paar dagen te herbeginnen, 

omdat de wip weer beneden staat en niet omhoog raakt

leeg en krachtloos en voor me uit starend.

En weer duwen, en even op

en weer neer, krachtloos voor me uitstarend

mezelf dwingen van het ene vrolijke ding naar het volgende vrolijk 

ding, om me toch maar vrolijk te voelen.

blijven duwen op de wip, mijn doemgedachten naar beneden te krijgen

die zit te zegevieren en te grijnzen bovenop de wip!


20:40 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (4) | Tags: depressief, antidepressiva, wip |  Facebook

13-06-13

Het ene hersje van Fibromindy

Het gaat niet goed met die hers van mij! Ik voor eerst het gevoel dat de helft van mijn kop niet meer werkt!

Ik kan me op niets meer concentreren, moet constant zoeken naar de meest gewone woorden. Mijn schrijftalent is vermindert tot het schrijven van ordinaire opstelletjes , terwijl ik vroeger vloeiend blogde. Ik raak er ook niet aan zelf nog veel blogs te lezen, want ik ben s avonds veel te geestelijk vermoeid, alsof ik een hele dag de allermoeilijkste rekensommen moest maken. Ik voel me stukken "dommer " dan vroeger, ik heb moeite met eenvoudige rekensommen, typ vooral veel deslectisch. Ik onthou niets en ik zit met mijn hoofd in de mist. Ik zeg vaak van ja, terwijl ik al bijlange niet meer weet wat er gezegd geweest is. Gewoon wat zitten chatten kan mij al uitputten. Ik heb soms een blackout, meestal heel kort, maar ik baar me vooral zorgen.

Dinsdag moest ik op halfjaarlijkse controle bij de psychiater, die me al jaren kent . Ik heb haar mijn angst uitgelegd, en ze dacht dat het eens geen slecht idee zou zijn om eens een dagopname in de geheugenkliniek te plannen. Ik blij er prat bij dat het allemaal verslecht is sinds de whiplash op 7 maart. 

Ik heb uiteraard ook adhd, die me ook wel parten speelt in mijn concentratie, maar het lijkt of ik geestelijk aan het achteruit gaan ben en nog erger, soms vrees ik dat dit opvalt, voor de keren dat ik mijn woorden weer niet vind, of moet vragen, sorry, wat was de vraag ook al weer. Mijn mannetje mag hier voor iedereen alles onthouden en dat is van het goede teveel, hij is nu eenmaal ook geen computer waar een hoofd aanzit , en benen , armen en nog typisch mannelijke delen.

En dus ga ik op 18 juli een dagje naar de geheugenkliniek in Oostende, waar ze normaal maar mensen opnemen vanaf 60 jaar, t zal daar een gezellige bende worden, waar ik waarschijnlijk de benjamin van de dag zal worden.

Anderzijds kan ik daarmee ook aantonen dat ik geen administratief werk aankan, wegens al die factoren. Want hoe graag ik zou werken, ik mag er niet aan denken dat ik de ene grote blunder na de andere zou maken!

Als iemand een oude tovertruuk kent om me terug te transformeren in wie ik vroeger was, laat maar komen die truuk!


11-06-13

culinaire verwennerij voor valentijn en vaderdag

Wij leggen dat ten huize Chrissebie slim aan boord met onze cadeautjes! Ik heb Wim een bongobon gegeven voor valentijn voor een sterrenrestaurant en voor vaderdag heb ik dan een drankbon cadeau gedaan , om ons culinair dineetje door te spoelen. En vandaag zijn we het dus allemaal gaan opeten en uitdrinken!

Het enige drie sterrenrestaurant die in de bongo staat is de Hertog Jan met zijn drie sterren. De meeste hebben één ster en er zijn er ook verschillende met drie sterren.

Dus gaan we uiteraad voor het drie sterrenrestaurant. En yummie, ik kan het gewoon niet uitleggen hoe lekker het was. De hapjes waren smaakbommetjes die explodeerden in de mond, en mijn smaakpapillen sloegen haast tilt bij het proeven van zo'n smakenpalet. Bij het wijnarrangement vond ik vooral de rode wijn super super lekker! Het was een portugese wijn. Ze werken heel veel met niet-franse wijnen , al komt de champagne uiteraard wel  uit Frankrijk.

En we zijn dus gestart met een glaasje ( gratis ) champagne omdat we een hertog-jan-pin droegen. Dat was dus al aardig meegenomen. We hebben daarvan genipt om het toch maar te kunnen rekken om 8 hapjes te eten met 1 glaasje champagne, want ik heb geen idee hoeveel ze daar voor een glaasje vragen. Ik ga er niet veel woorden meer aan vuil maken, maar zet hier de foto's van wat we gegeten hebben! Er was nog één hapje dat we niethebben gefotografeerd, ik denk dat ik op dat moment te diep in de ogen gekeken heb van Gert Mangeleer die ons dat bordje kwam opdienen en ons welkom heette en ons smakelijk eten wenste, ik wou dat ik Miss Carrie had meegebracht!

Enfin, ik probeer me te herinneren wat he allemaal was. In elk geval, kregen we 8 hapjes, een voorgerecht, een hoofdgerecht en nog twee desserts, en dat was allemaal inbegrepen in die bongobon. Je doet 50 euro profijt met je bongo voor twee personen , dan als je zonder bongo het zelfde menu gaat eten, en je krijgt krak hetzelfde.

Dus mensen als je het goed aan boord legt blijft het betaalbaar!

Hier gaan we dan!

 

Het linkerhapje is een krokantje van aardappel, auberginemousse en miso ( vraag me nu niet wat miso is). Ook het brood was superlekker, he was gemaakt met de helft zuurdesemdeeg en een deel gistdeeg en met een scheut duvel erin, en veel zaadjes en heerlijk krakend, mmm.

2013-06-11 12.28.02.jpg

Het derde hapje was mijn favorietje, gedroogde kip met pindakaas en gepofte rijst, en dat gepresenteerd op een grote kei, wel jammer het bij het bijten in twee brak en ik geknoeid heb met de gepofte rijst, jongens dat was lekker!

2013-06-11 12.31.04.jpg

Het vierde hapje was weer zo een smaakbom! Een mirengue gevuld met ganzelever,passievrucht en zoethout

2013-06-11 12.36.47.jpg

Het bord met de avocado in tomatenpoeder met fijne olijfolie was ook lekker, maar iets eenvoudigers, maar daar heb ik geen foto van.

Dan was er nog een hapje met asperges en ei en met hele fijne korstje en een espuma van iets wat ik vergeten ben!

2013-06-11 12.51.51.jpg

Dan mijn minste hapje bij gebrek aan mijn voorliefde voor varkenskop omdat ik dan toch steeds een gekookte varkenskop voor mij zie, maar toch lekker door alle verschillende kruiden die erop lagen.

2013-06-11 12.57.42.jpg

Het laatste hapje en ook het zwaarste vond ik, was het hapje met aardappel, koffie en mimolettekaas, dit was het enige lauw-warme hapje.

De wijn voor het voorgerecht werd ingeschonken, het was Oostenrijkse wijn, een licht wijntje, maar wel lekker. 

Het voorgerecht waren asperges met tamarinde en nootmuskaat, ook heel speciaal.

2013-06-11 13.21.33.jpg

Het hoofdgerecht waren twee gerechtjes met wagyurund. Een bordje met een tartaartje met een millefeuile van gemarineerde groentjes. En kort gegrilde en op hooi en kruiden gerookt stukje wagyurund.

2013-06-11 13.57.53.jpg

En er kon nog een desertje bij, er konden er zelf twee bij! Het eerste gercht was een bordje met een wondermooi schilderijtje met groene appel, matcha, ( ken ik ook niet ) , pistache en basilicum, echt yummie waar ik mijn tijd voor genomen heb om elk bolleke stuk voor stuk te proeven.

2013-06-11 14.25.48.jpg

en laatst but not least een soort roomijs van amandel met flinterdunnen mirengue, de chef werkt blijkbaar heel graag met mirengue.Dus een beetje ijs met koffie en bergamot. Lekker.

En dan was het tijd voor een koffietje, let vooral op de -tje, want t was een kleintje maar een fijntje en eerlijk ook wel duur, maar soit, ik vond dat we het dan ook maar goed moesten afsluiten.

2013-06-11 14.56.45.jpg

 

De kegelvormige pralinekes waren gevuld met sesamzaad en olie, heel speciaal en van de hand van een groot chocolatier , van waar de naam alweer in de mist is verdwenen.

Er lag ook iets heel lekkers rolletjes valse drop, broze rolletjes die in mijn hand verpulverde omdat ik het te hard had vastgenomen. , verder nog een rolletje met wite chocolade, twee gecarameliseerde koekjes en alweer een mirenguebolletje , deze keer gevuld met koffie passievrucht en zoethout en alweer superlekker! 

En hier, hier zien we een gelukkig venteken, en neen , zelfs een das hoeft daar niet echt, hij moest er dus ook geen aan van mij, wat voor hem een enorme opluchting was!

2013-06-11 13.22.02.jpg

En ikke, ik was er uiteraard ook graag bij!

2013-06-11 13.58.13.jpg

 

20:30 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook

07-06-13

Wij vrouwen kosten meer dan onze mannen!

Ik ben deze week al mijn wenkbrouwen en bovenlip gaan laten waxen bij de schoonheidsspecialiste, 15 euro of zoiets betaald en dat vind ik nog betaalbaar. Deze namiddag haar kleuren en brushen, want ik mag naar een verjaardagsfeest en wil er goed uitzien.

Ik moet alweer naar de bank geld afhalen. En ik bedenk dat mannen veel goedkoper leven dan vrouwen, althans mijn man. 

Ik ben geen schoenenmens, maar toch heb ik lage schoenen, , shoenen met een hieltje , sandalen, sneakers en laarzen. Terwijl een man dat allemaal niet van doen heeft. Mijn man heeft schoenen en slippers voor de sauna. 

Zij dragen ook geen bh's, geen nylons, geen trinnypakje om hun buikje te verbergen. Dan hebben we het nog niet over sexy lingerie om ons man te behagen. 

Make up, spullen om benen te ontharen, oksels, nagellak. 

Ook kleren, wij hebben kleedjes, broeken, jeans en opgeklede broeken, jasjes, rokjes, telkens met bijpassende pulletjes. 

Mijn man heeft broeken, en shorts, en dat is het, hemden, t shirts en truien en uiteraard jassen, die wij ook hebben.

Ik mag echt stellen dat ik hoewel ik zuinig ben meer geld op dat vlak uitgeef dan mijn mannetje. En laat ons nu eens eerlijk zijn, hebben onze mannetjes niet graag dat we ons best doen er goed uit te zien , als we samen uitgaan! Ik dacht het wel. Dus zit er voor ons niets anders op dan investeren in onszelf. 

Nog zoiets, een mannensnit is goedkoper dan een vrouwensnit, neem nu een vrouw en een man met kort kopje, de vrouwelijke snit kost stukken meer dan dat van een man! Discriminatie en vrouwonvriendelijk. Mja en zelf snijden gaat nu eenmaal niet. 

Af en toe kleur ik wel eens zelf mijn haar, maar dat is geknoei aan de wasbak en steevast vlekken op het badkamermeubel. 

Als kind wou ik altijd liever een jongen zijn , ik zal dan al geweten hebben zeker waarom!

09:24 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) | Tags: levensduurte, onkosten vrouw |  Facebook