26-07-13

Nachtmerries

Ik ben een heftige dromer! De meeste dromen zijn heel leuk, fantasierijk en onmogelijk. Ik kan daar heel erg van genieten en dit soort dromen zorgen meestal dat ik niet vroeg het bed uitkom. 

Maar af en toe heb ik helse nachtmerries en die gaan altijd over mijn ex. Voor wie het niet weet, mijn ex had een zwaar drankprobleem , die de laatste jaren niet meer functioneerde zoals het hoorde in het restaurant. Hij stuurde klanten weg, enfin, eindelijk kan ik er een boek over schrijven. Maar ik wil hier niet te veel gaan uitwijden uit respect voor mijn kinderen.

En als ik over hem droom is het altijd heel erg negatief.De boel loopt in het honderd door hem, het restaurant zit vol volk en hij is er niet, en ik kan alles niet alleen bolwerken, zo van die dromen.

Daar wordt ik ontzettend opgejaagd door, ik doe maar voort en voort en probeer in mijn dromen mezelf dan voorbij te snellen, ( wat vroeger ook effectief gebeurde ). En dan voel ik woede in me opborrelen omdat hij me weer eens in de steek gelaten heeft, dat ik er weer eens alleen voor sta. En ik blijf maar doorgaan en doorgaan, tot ik meestal wakker schiet en dan tegen mezelf zeg, het is voorbij, denk er niet meer aan, het was maar een droom. Maar dat vreet zo'n energie van mij, en ik ben daar steevast een hele dag niet goed van.

Toen we gingen scheiden zei die altijd tegen mij, ik ga er voor zorgen dat je nooit meer gelukkig wordt! Ik ga alle mannen in je leven doden! Maar gelukkig is het nooit zover gekomen. 

Ondertussen is hij al vijf jaar overleden en de dromen zijn pas dan begonnen. Ik ben niet degene die gelooft in geesten en zo van die toestanden, maar toch heb ik het gevoel dat hij me komt treiteren in mijn dromen, omdat hij me het nieuwe geluk niet gunt. 

Ik heb het daar lastig mee. Misschien heb ik dat allemaal minder verwerkt dan wat ik zelf denk. Dat zou een psychologische verklaring kunnen zijn. Hoewel ik zelf wel het gevoel heb dat ik het verwerkt heb. Maar soit!

Vannacht was het weer zover, in mijn dromen zat het restaurant vol, er was een feest en meneerke moest weer eens vluchten om op de lappen te gaan. Ik liep achter hem aan, en smeekte dat hij thuis zou blijven om te helpen en toen reed hij met zijn wagen in op een geparkeerde witte jeep. 

Ik schoot kwaad wakker ! Gelukkig was mijn mannetje al op om zijn laatste werkdag plichtvol te gaan vervullen. Ik heb daar eens mijn keel open gezet en geroepen: Hey, t moet gedaan zijn met dat getreiter, je moet vertrekken uit mijn leven, nu, ik wil je nooit meer zien , niet in mijn dromen, nergens! 

Het luchtte op, alleen maar hopen dat ik nu eindelijk van die nachtmerries verlost ben!
18:41 Gepost door fibromindy in Actualiteit, verleden | Permalink | Commentaren (9) | Tags: nachtmerries, alchoholisme, geesten |  Facebook

Commentaren

zijn dood was blijkbaar geen verlies in jouw leven...

Gepost door: Billy | 26-07-13

Reageren op dit commentaar

Aiaiai, zo een dromen zijn letterlijk een nachtmerrie. Raar dat die dromen pas na zijn overlijden zijn begonnen, te hopen dat uw geschreeuw de 'boze geest' zal verdreven hebben ;-) Nachtmerries onthoud ik soms ook een ganse dag (gelukkig, ik ga hout vasthouden, is het al een tijd geleden dat ik ene had) en net zoals bij u is die dag dan meestal daardoor om zeep :-( En mooie dromen....ik weet dat ik er ene had maar bij het ontwaken herinner mij daar niets meer van, strange :-)

Gepost door: bea | 26-07-13

Reageren op dit commentaar

pfff, soms schiet ik wakker omdat ik mijn vader mij hoor wakkerroepen (zo'n 45jaar geleden!)
sommige medicatie kan ook serieuze dromen veroorzaken heb ik al ondervonden, maar meestal gaan die na een paar maanden voorbij.
nu ja, dromen zijn bedrog zullen we maar zeggen zeker :-)

Gepost door: joten | 27-07-13

Reageren op dit commentaar

Wat kunnen sommige mensen toch bepalend zijn voor de rest van je leven he? Probeer anders eens, als je weer van hem droomt, hem ferm doch beslist te vertellen dat hij weg moet gaan en niet meer terug moet komen. Wellicht dat dan in je onderbewustzijn blijft hangen en je niet meer over hem droomt!

Gepost door: Rebelse Huisvrouw | 27-07-13

Reageren op dit commentaar

Ik zou het vreselijk vinden zo'n dromen,....maar ik moet hier de "rebelse huisvrouw" bijtreden,....ik denk ook dat je het hem in je dromen moet duidelijk maken,...en dat hij jou of jij hem op die manier moet loslaten!!

Gepost door: Misssexandthecityandme | 27-07-13

Reageren op dit commentaar

Je zou hem hardhandig de deur uit moeten zetten! Daar krijg je zelfs overdag een goed gevoel van. Of bel je man op dat hij je moet komen helpen. Maar probeer dat maar eens voor elkaar te krijgen als je droomt... BLijven proberen!

Gepost door: Mirjam Kakelbont | 28-07-13

Reageren op dit commentaar

Hoe vreselijk zo'n dromen ook zijn, en gelukkig blijken het dan enkel maar dromen te zijn, het toont aan dat je die relatie en ervaringen niet zomaar kunt afschudden, zoals de druppels na een helse regenbui. Ik geloof dat het deel is van je verwerkingsproces en dat kan jaren duren. Daarom toch maar blij zijn dat het bij dromen blijft.

Gepost door: Brubeck | 29-07-13

Reageren op dit commentaar

Erg hoe bepaalde mensen je toch nog in je dromen kunnen achtervolgen hé. Ik droomde vroeger nog vaak over mijn ex. En nu heb ik soms nog nachtmerries over mijn moeder. Ik kan daar dan echt zo overstuur van wakker worden.

Alle geluk dat het maar dromen zijn :-)

Gepost door: justm3 | 29-07-13

Reageren op dit commentaar

is niet zo vreemd hé als je al die jaren lief en leed gedeeld hebt, het zit nog in je onderbewuste
zelf kan ik nog 'stressdromen' hebben van m'n werk geweest, moet ik weer altijd maar meer en meer werk bijnemen, wat een opluchting als ik dan wakker wordt

Gepost door: fotorantje | 31-07-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.