12-08-13

Reisvoorbereidingen!

canada blad.jpg

En voorbereidingen dat ik doe! Ja ik ben goed bezig!  Ik heb net mijn toiletzak reisklaar gemaakt. Gelukkig moet daar niet heel veel in! En beetje basicdingetjes, zoals een tandenborstel, tandpasta, en een kam en haarborstel. Deo en een scheermesje. En een klein zakje make up. Neen, ik ben niet van plan om me daar elke dag erg te gaan optutten. En de rest hebben Shannon en Amaury wel in huis of kunnen het desnoods daar ter plekke kopen.

De meeste cadeautjes zitten al klaar in de valies. Ik heb ook zelf windklokjes gemaakt voor kerst , kletskoppen gebakken. En de breekbare theepot zit al klaar in een handbagade die ik mee zal nemen.

Ja ja en ik kon het niet laten! Ik heb vandaag mijn meeste kleren weggestoken! Vroeg zeg je???

Ja maar het is heel belangrijk dat ik weet aan hoeveel kilo ik lig. Ik wil zoveel mogelijk meenemen aan allerhande dingen die mijn zoon daar moet missen, zoals paprika chips, americaine saus, want neen in Noord-Amerika hebben ze geen americainesaus! Ze hebben er waarschijnlijk ook geen "americain préparé" of het heeft een andere naam. Stel dat wij hier "geprepareerde Belg " hebben, geef nu toe, dat klinkt nogal canibaals! 

Vreemde vertalingen, ik neem dat vak nogal letterlijk, maar soit!

En de laatste dag moet er nog , ja je leest het goed, "kaas" mee! Ik wil persé de schoonouders een kaasschotel voorschotelen zoals wij dat hier doen. Nootjes en zo koop ik wel ter plaatse. Nu vond ik het aanvankelijk niet zo erg , omdat we "maar zo'n twaalf uur onderweg zijn. Maar nu we een dag eerder vertrekken en op hotel slapen de nacht voor vertrek. Heb ik zo mijn twijfels, of de kaasplank nog haalbaar is! Mmmm, zal er toch nog eens over nadenken en het weer afwachten! Ik was er vrij gerust want het is heel koud in het ladingsruim van het vliegtuig. Maar nu zal de kaas al een goeie 15 uur in een valies op kamertemperatuur zitten en dat doet me in mijn haar scharten. 

Ja, nu begint het eigenlijk te dagen waarom mijn zoon me al zot verklaarde! dat ik persé kaas wou meenemen. Gelukkig zijn valiezen heden ten dage op wieltjes, want anders komt mijn mannetje in Canada aan met armen die tot over zijn knieën hangen en daar zit nu eens niemand op te wachten.

19:44 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (9) | Tags: bagage, canada, toiletzak, reisvoorbereidingen |  Facebook

Commentaren

en het is maar voor Kerst?
Toch wel hééééééél vroeg, die voorbereidingen hoor, Christa!

Gepost door: Billy | 13-08-13

Reageren op dit commentaar

Billy, het is een kerstcadeautje die ik nu al meepak naar Canada, binnen 11 dagen. Daar vieren we kerst en verjaardagen en al wat er op een jaar te vieren valt in één keer!

Gepost door: christa | 13-08-13

ik denk dat die kaas daar wel tegen kan hoor, als je dat nu goed koel verpakt
t zal er nu vlug zijn zeg, ik voel de adrenaline tot hier :-)

Gepost door: fotorantje | 13-08-13

Reageren op dit commentaar

hopelijk kom je niet aan met de kaas zoals een vriendin van mij. Door de staking van enkele weken geleden bij de bagage bleef de kaas zeker een week in de koffer met als gevolg ....
Enfin ik duim dat er niets gebeurt met je bagage

Gepost door: merel | 13-08-13

Reageren op dit commentaar

Als je de kaas vacuum laat verpakken in een kaaswinkel, moet dit wel te doen zijn denk ik. Geniet van je reis!

Gepost door: leen | 14-08-13

Reageren op dit commentaar

Ja zorg zeker dat de kaas goed wordt verpakt want als je bagage kwijt raakt ... :-)
Ik in jouw plaats zou ook zo vroeg beginnen met inpakken hoor!!! Het komt wel héél dichtbij nu...

Gepost door: LJ | 14-08-13

Reageren op dit commentaar

Wat leuk om al die feesten in één keer te vieren, dat zal nog het één en ander zijn :-) Ook een beetje triest omdat je uw zoon maar ne keer op een jaar ziet.....Christa, jij maakt daar echt het beste van en ik bewonder je daarom. Ik wens je daar een hele mooie tijd toe en geniet er ten volle van (wat jij natuurlijk zal doen).
Hopelijk vind je een oplossing voor het kaasprobleem, zelf hou ik wel van 'lopende' kaas maar om dat een lange tijd in uw valies te hebben...:-)

Gepost door: bea | 14-08-13

Reageren op dit commentaar

Oh amai ja, Canada komt dichterbij!! Is er geen ijskastje op de kamer in dat hotel?

Gepost door: justm3 | 16-08-13

Reageren op dit commentaar

Ik vind dat zo schattig om lezen, wat had ik graag een mam zoals jij gehad,.....

Gepost door: Misssexandthecityandme | 18-08-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.