22-08-13

Mijn anti-jetlag-plan.

Ik dacht even een moment te hebben van opflakkering van mijn enige "hers"! Ik weet dat je hersenen niet hebt in het enkelvoud, maar ik heb uitzonderlijk één hers!


Aangezien er in Nova Scotia een uurverschil is van 5 uur, en je daar dan een gigantische jetlag aan opdoet, dacht ik de jetlag voor te zijn!

Ik dacht, ik blijf elke dag een uurtje langer op, eerst tot 22.dag erna 23, dan 24 u, tot zaterdag tot 1 uur s morgens. 

Ik dacht dat ik automatisch s morgens een uur langer ging kunnen slapen, maar niets is minder waar. Ik kom gewoon om 8 u wakker wat mijn gemiddelde is.

Bovendien kan ik s avonds niet slapen omdat ik me door mijn moeheid geworsteld heb en me geweerd heb om op te blijven, met als gevolg dat ik niet kan slapen!

Gevolg, ik ben na twee dagen al vermoeid van slaaptekort. Ik ben bovendien niet gewoon om lang op te blijven, kijk zowieso niet veel tv. Maar gisteren had ik geluk!

Er was een mooie film op tv, "the edge" en ik kwam er al helemaal in de mood van omdat het zich afspeelde in Alaska. Dat kwam al aardig in de buurt van Canada. Alleen de grote beer die meedeed, was wel heel bloeddorstig. En ik hoop die nooit tegen het lijf te lopen tijdens één van mijn Canadabezoeken. 

Verleden jaar in Cape breton was er beren-alert op sommige plaatsen en ik ben daar maar wijselijk uitgebleven, brrr . 

Ik vond het wel super om twee elanden te zien, hoe lelijk hun kop dan wel is, des te mooier is hun lijf, het zijn imposante dieren . We waren alleen niet snel genoeg om er een deftige foto van te maken, maar soit, ze zitten op mijn netvlies gebrand en dat is het belangrijkste.

Maar ik ben aan het afwijken van mijn jetlagplan.

Ik zal dus gewoon vanavond maar in mijn bed kruipen als ik moe ben. Ik neem wel een slaappilletje in het vliegtuig. De vlucht van London naar Halifax is korten dan van Brussel naar MOntreal, vorig jaar. het is ook logisch, Montreal ligt op een uur verder vliegen. De vlucht naar Moncton was een uur terugvliegen.

Ik ben heel blij met de comfortabele vluchturen. Ik kan met een gerust hart vertrekken. Ik weet ondertussen dat het met Air Canada comfortabele stoelen zijn met veel beenruimte, en dat maakt voor mij heel veel uit, omdat ik niet lang met geplooide benen kan zitten. 

Deze namiddag haal ik nog likeurpralines en vrijdag de kaas, en dan zijn we er helemaal klaar voor. Mijn moederhartje huppelt en bloedt tegelijk. Het huppelt omdat ik mijn zoon ga zien, maar het bloedt omdat mijn dochter er deze keer niet bij kan zijn. En dat doet pijn, omdat ik haar verdriet heel hard aanvoel. Ze mist haar broer enorm. Het waren altijd al twee zielen in een zak, en nu moet ze hem missen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat zij volgend jaar naar Belgie komen!  Maar dat zien we dan wel weer, nietwaar.....

10:34 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: jetlag, voorslapen, air canada, halifax |  Facebook

Commentaren

Mijn ervaring is dat de jetlag die ik kreeg eerder was bij het terug thuis komen. Als je naar Amerika of Canada vliegt, is het kwestie van de eerste dag zo lang mogelijk wakker te blijven (dus niet om 6u 's avonds te gaan slapen of zo) en dat ook de volgende dagen te herhalen. Wakker worden om 3u 's morgens zul je sowieso wel.

Gepost door: Brubeck | 22-08-13

Reageren op dit commentaar

niet echt een goed idee dus, dat jetlagplan... :-P

Gepost door: Billy | 22-08-13

Reageren op dit commentaar

ben nog nooit zo ver weg geweest dat ik een jetlag heb meegemaakt

Gepost door: merel | 24-08-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.