10-09-13

Met kaas naar Canada

Ik had me voorgenomen om kaas mee te nemen naar Canada, kwestie van een stukje belgische cultuur over de grens mee te nemen, namelijk een kaasplank. Ik had me suf gesurft om te weten te komen of ik wel kaas mocht meenemen. Op een site had ik gevonden dat je kaas mee mocht nemen als ze vacuum verpakt was. Zo gezegd , zo gedaan. Ik ging de zaterdag dat we vertrokken naar de Delhaize , besprak mijn plan met de vriendelijke bediende en zij verpakte al mijn kaas vacuum. 

Zekerheidshalve dacht, ik ga die mail uitprinten waar het staat dat het mag ingevoerd worden. Maar o wee, ik vond het langs geen kanten meer terug. Soit, dan maar zonder die mail vertrekken, wie weet worden we gecontroleerd.......

Op het einde van de vlucht kregen we een kaart die we moesten invullen. Er stond ook bij dat je geen dierlijke produkten mocht meebrengen, maar ik bedacht dat dit slechts voor vlees gold. 

Maar de angst sloeg me om het hart toen we de kaart moesten afgeven aan een douanier en die me vroeg of ik alles begrepen had wat op de kaart stond en wat we gingen doen in Canada etc..

Ik voelde me rood aanlopen, ik ben nu eenmaal een hele slechte leugenaar . Ik was er van overtuigd dat de leugen op mijn gezicht stond geschreven en bekende dat ik niet zeker was als "kaas bij de dierlijke produkten werd gerekend , omdat wij ze onder zuivelprodukten classeren. De beamte was vriendelijk en smaalde een beetje , dat ze het gingen bekijken. Ik legde hem uit dat ik het wel degelijk had gelezen, maar dat ik het wou uitprinten en niet meer terug had gevonden.

IK kreeg een stempeltje en mocht vriendelijk een hoekje om , om daar terug in een rijtje terecht te komen voor een controle.

We mochten aanschuiven aan loket vier, daar openden we onze valies, die origens vol cadeautjes stak, voor meer dan het bedrag dat toegestaan was, maar gelukkig hadden we niets ingepakt.

Het was een vrouwelijke beambte en ik vertelde haar het zelfde verhaaltje, deed er nog een schepje boven op dat zoon jarig is en dat hij zo graag een kaasschotel zou eten, en dat we alles volgens de wet vacuum verpakt hadden, bla bla bla en het lot was me gunstig gezind, ze zei, dat het okee was en we konden gaan! Oef wat een opluchting, maar ondertussen waren we wel een half uur kwijt. In de aankomsthal stond zoon al ongduldig te wachten en het werd een blij weerzien. Hij moest lachen met mijn kaasstory; De rit naar huis ging snel omdat we veel te vertellen hadden. Blij dat alles goed was verlopen!

DSCI1271.JPG

Zo zag de kaasschotel er s anderdaags uit, we hebben dat heerlijk overgoten met wijn dat de schoonvader zelf maakt, en hebben het met zijn zessen gezellig opgegeten.

DSCI1274.JPG

Bij de kaas hoort uiteraard gesneden stokbrood.

Het werd een heerlijk weerzien met de schoonouders.


Commentaren

Kan me voorstellen dat uw hartje enkele tokken meer gemaakt heeft daar aan de douane :-) Gelukkig is het goed afgelopen. Christa wat een mooie foto's (ook het vorig postje) van gelukkige mensen! Ik ben heel blij voor u en uw zoon dat alles zo goed is meegevallen en dat jullie genoten hebben van de tijd samen.

Gepost door: bea | 10-09-13

Reageren op dit commentaar

kaas smokkelen is dus heel avontuurlijk
t ziet er heel lekker uit, ik eet dat ook graag

Gepost door: fotorantje | 11-09-13

Reageren op dit commentaar

mmmmm, lekker toch zo'n kaasplank
Hebben ze in Canada dan niet veel eigen soorten kaas, Christa?

Gepost door: Billy | 12-09-13

Reageren op dit commentaar

Wat spannend, ik zou ook niet durven liegen hoor, en het resultaat mag er zijn, een mooie schotel!

Gepost door: LJ | 03-10-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.