13-09-13

Ik mis een uitdaging!

Ja, ik mis een uitdaging. Ik zit hier doelloos mijn dagen te passeren. Ik doe dan wel de was en de plas en ik zorg voor eten, maar daar eindigen dan ook mijn bezigheden. Ik voel me mentaal niet sterk, zit vol vragen naar de toekomst toe. Mijn leven is ook op slag verandert door dat Zoon van mijn mannetje opnieuw gaat studeren. 

Ik wil werken, maar bij het zoeken op de site van de vdab blijkt dat er niets te vinden is dat ik wel zou aankunnen. Ten eerste zijn de meeste deeltijdse jobs jobs als poetsvrouw, die lichamelijk veel te belastend zijn. Of het zijn jobs waar je je koppeke moet kunnen bijhouden en gezien mijn zware concentratiestoornissen en slechte geheugen. Ze zouden me daar zien komen , aan de kassa zitten en de helft van de tijd niet meer weten of ik nu al geld gekregen heb of niet. 

Ik weet ook niet of werken, " de oplossing " is om mijn saaie dagelijkse leven te doorbreken. Dan is er de angst dat ik het lichamelijke niet zou aankunnen  . En mijn mannetje waarschuwt dat ik dan misschien wel heel het weekend zal doorbrengen al slapend en dat ik dan ook weinig aan mijn vrije tijd zou hebben.

Ik sta al zes maanden op een wachtlijst bij de dienst gezondheidszorg en ik hoop daar heel snel naartoe te kunnen gaan. Mijn hoofd zit vol spinnewebben , ik slaap heel slecht en ik loop hondemoe rond. 

Ik verlang er zelfs naar om terug naar de rinkel te kunnen zodat ik me daar een beetje nuttig kan maken en een babbeltje kan slaan met de therapeuten, al zijn het dan  geen psychologen. 

Mijn auto staat al gans de week in de garage , maar aangezien ze een stuk te kort hebben om hem terug in orde te zetten, sleept het zo lang aan.

Ik kreeg een aanbod om een gratis vervangwagen, maar ik heb dit aanbod vriendelijk afgeslagen omdat ik niet met andermans wagen wil rijden, uit angst dat er me iets zou overkomen. ja, ik ben een schijtebroek geworden. Waar is de zelfzekere, flinke, Chrissebie naartoe.

Het wordt zoeken om haar terug te vinden. En net daarom wil ik naar de dienst geestelijke gezondheidszorg. Want privétherapie kan ik niet betalen. 

Nog 2 uurtjes en dan komt mijn mannetje terug thuis. Joepie, want ik kan het alleen zitten niet aan!Commentaren

t is niet gemakkelijk Christa, wat werken betreft snap ik het volledig
k heb dat ook nog gedaan de kranten doorzocht naar iets wat ik zou kunnen doen maar daar wordt je alleen maar ongelukkig van, want je vind niks, geen baas die je aanneemt als hij weet dat je na een uur of zo rust moet hebben, en t is niet de bedoeling van weer slechter te worden hé
je man heeft gelijk, van die paar uren werken per dag zal je weer uitgeput zijn en zal je vrije tijd enkel nog uit rusten bestaan
we hebben dat toch meegemaakt vooraleer we ziek thuis vielen, totaal geen leven meer naast het werk
Het scheelt al een stuk in je geestelijke gezondheid als je kan aanvaarden dat werken niet meer lukt en je niet meer druk maakt in dingen die je toch niet kan veranderen

dikke knuff

Gepost door: fotorantje | 13-09-13

Reageren op dit commentaar

Kun je geen leuke hobby zoeken? Tekenen of zo. Dat kost alleen wat papier en kleurpotloden/stiften (nog een passer erbij en je kunt mandala's gaan tekenen.) Neem een huisdier voor wat gezelschap. Ga eens naar de bieb...
Het is moeilijk, dat begrijp ik. Zelf loop ik ook vast door de me/cvs, maar ik probeer wel naar buiten te blijven gaan. Soms moet ik dan de dag erna "tol betalen" maar dan heb ik in elk geval even kunnen luchten. Hou je taai!
Liefs Kakel

Gepost door: Mirjam Kakelbont | 13-09-13

Reageren op dit commentaar

oei oei, Christa, je zit blijkbaar in een dipje
Via de VDAB kan je je ook aangeven voor trajectbegeleiding. Misschien kan zoiets interessant zijn voor jou?

meer info: http://www.vdab.be/werkinzicht/begeleiding.shtml

Succes!

Gepost door: Billy | 15-09-13

Reageren op dit commentaar

Of een studie via de VDAB aanvatten, is toch al minder belastend dan uit werken en je bent nuttig bezig,.....

Gepost door: Misssexandthecityandme | 15-09-13

Reageren op dit commentaar

Een leuke hobby (schilderen) of een taalcursus kan wel een oplossing zijn.

Gepost door: HansDeZwans | 16-09-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.