30-09-13

Grote maten!

Ik erger me vaak aan het feit dat ik kleding moet kiezen uit de afdeling " een maatje meer".

Gewoon omdat daar meestal geen mooie dingen in zitten. In Bel&bo, hebben ze geen onaardige modieuze en niet dure kledij. Goed om een seizoen te dragen. 

Ik kreeg daarnet de folder online, en wees nu eens eerlijk, zit er nu tussen de aanbiedingen van deze week, maar 1 leuk kledingsstuk. Aan jullie om zelf eens te oordelen, graag jullie mening.

http://www.bel-bo.be/dames/maatje-meer.html?p=1

 

12:37 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: kleding, grote maten, een maatje meer |  Facebook

28-09-13

keuzes

Ik heb deze week een cadeautje gekocht voor mezelf! Een boekje van Wouter Deprez.Met als titel "kies".

Ik ben een grote fan van Wouter. En heb er al persoonlijk contact meegehad omdat ik er twee keer voor gekookt heb in theaterzaaltje in Ardooie die gevestigd is in een oude kapel.

Wouter is een heel joviale gast, geen omhooggevallen BV. Maar ik kreeg een" dikke pieper"van hem , omdat ik zo lekker voor hem gekookt had. Ik was helemaal van mijn melk, bloos bloos.

Het boekje gaat om keuzes maken. Hoeveel moeite hij heeft met de keuze van een smartphone. Hoewel er maar 18 in de etalage staan. Een boekje van 80 bladzijden vult hij daarmee. En het leest heel leuk, een beetje filosofie, want Wouter is niet alleen komiek , maar hij kan hele wijze dingen vertellen. Bovendien komt hij van een randgemeente van mijn geboortedorp en laat ons zeggen dat dit een band schept.

Toen ik nadacht over het boekje besefte ik dat hoe ouder je wordt , hoe minder keuzes je moet maken. Hij had het over keuzes of je kinderen wilt, of niet. Wel die keuze hoef ik niet meer te maken. Op je levensweg kom je steeds op kruispunten waar je keuze moet maken. Hoe meer keuzes je hebt gemaakt, hoe minder je er in de toekomst moet maken.

Ik realiseer me ook dat ik door mijn fibro al veel keuzes kan uitsluiten in mijn leven. Ik hoef niet te kiezen of ik werk of niet, werken gaat voorlopig nog altijd niet. toch niet dagelijks en al zeker geen vier uur aan een stuk. Dat is niet haalbaar.

Ik kan er niet meer voor kiezen om te gaan skieën, te zwemmen in een gewoon zwembad, of t gaan lopen omdat sporten nu eenmaal gezond is. 

Kleren kiezen, dat is ook zoiets. Vroeger was het idd moeilijk om te kiezen in het overaanbod aan rokskes, broekses of kleedjes. Die keuze is ook fel ingedijkt. Ik moet nemen waar ik "inkan" en waar mijn rondingen al eens verdoezeld worden, om te verhinderen dat de mensen met mij compassie krijgen omdat ze denken dat ik al veel te oud ben om zeven maanden zwanger te zijn. Of nog erger, ze krijgen medelijden met het ongeboren kind die eigenlijk alleen hoop uitpuilend vet is.

En hoe ouder je wordt , des te minder keuzes je moet maken. Op een dag , als je geluk hebt stokoud te worden, mag je naar het rustoord. Daar worden alle keuzes van de ene dag op de andere dag weggeslagen door huisreglementen en regeltjes.

Niet meer kiezen wat je eet, wanneer je je wast. Geen vrienden die je kan kiezen, want ze droppen je steevast aan een tafel naast een oud menske waar het niet mee klikt. 

Kunnen kiezen is dus een grote vrijheid. Maar te veel keuze maakt besluiteloos. Ik ben deze week een disigual winkel binnengestapt. En ik heb welgeteld één truitje gevonden die me paste. Ik heb het prompt gekocht. 

En eerlijk, ik ben gelukkig met , wat ik wel nog kan kiezen! Ik kan kiezen welke vrienden ik uitnodig, kiezen wat we morgen zullen eten. Kiezen of ik vandaag of morgen de strijk kan doen. 

Wat een luxe ! Op het eind van je leven, ben je klaar met kiezen. Dan krijg je geen kans of je wel of niet gaat sterven. 

Dus lieve mensen, geniet van de keuzes die je hebt.

18:27 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (6) | Tags: kiezen, moeilijk, keuzes maken, wouter deprez, kies |  Facebook

23-09-13

Mijn grijze muis.

Oeps, net nu ik die titel intik valt de dubbelzinnigheid van de titel me op. Maar soit, ik noem mijn autootje ook altijd mijn grijze muis. Een peugeootje 260, grijs , zoals er duizenden rondrijden in ons Belgenlandje.

6 jaar is mijn muisje, 47000 km. En verleden week te horen gekregen dat het niet meer gekeurd kan worden, vanwege een vorig accident, waar we het door een jonge kerel hebben laten oplappen.

Een dikke streep in mijn rekening. Ik die dacht daar zeker nog vier jaar mee te kunnen rijden. Maar soit, een mens moet iets doen als hij te horen krijgt dat hij op 1 oktober niet verder meer mag rijden met zijn grijze muisje.

Ik had mijn wagentje de week ervoor nog keuringsklaar laten maken, hij kreeg nog een nieuwe uitlaat, nieuwe ruitenwissers en nog één en ander. Ook de garagist zag geen graten in het gehakkel in de koffer. Maar dat was buiten de keurders gerekend.

Na de keuring ben ik prompt naar de garage gereden, met mijn keuringskaart. Die mens verschoot zelf ook dat ik daarvoor afgekeurd was en hij meldde me dat het kostenplaatje 3000 euro zou betreffen om het in orde te laten maken. 

En we beslisten samen dat dit niet echt de moeite meer was. En ik heb prompt voor een nieuwe gekeken. 

Aangezien mijn autootje niets meer waard was , alleen als ik een nieuwe kocht, koos ik voor een nieuwe . En dan krijg je het hé. De folderkes met de vanaf prijzen worden er bijgehaald. Maar dan blijkt er nog veel opleg te zijn voor een kleurtje naar keuze , voor een vierdeurs, die twee opties alleen kostten al bijna 1000 euro. 

Maar ik had geluk, begin oktober komt er een basic wagentje binnen. Een witte peugeot 207, en een driedeurs. Ik heb voet bij stuk gehouden en me strikt aan het budget gehouden. Dan liever een nieuwe dan een occasie waar ik me blauw aan betaal vanwege de opties. Maar met mijn 207 heb ik geluk, dat veel opties standaard op het autootje zitten, zoals cruisecontrol, airco en nog wat dinges waar ik helemaal geen verstand van heb. Maar ik kan ze er moeilijk uithalen als ze erop zitten. 

Maar ik ga weer een gloednieuw wagentje hebben, moet vier jaar niet naar de keuring, jihaa. En het wordt mijn laatste wagentje, ( neem ik me toch voor! ) Ik hoop dat ik er kan mee rijden tot mijne Wim in pensioen is en dat we het dan bij één wagen zullen houden.

Ik heb me trouwens voorgenomen als ik nog één accident veroorzaak door mijn concentratiestoornissen, dat ik dan niet meer ga rijden. Ik wil geen gekwetsten of wie weet doden op mijn geweten hebben, ik mag er niet aan denken! 

Ik denk dat het daarna nooit meer goed zou komen met mij!

Er moet ook een nieuwe nummerplaat besteld worden, en ik hoop uit de grond van mijn hart dat het iets is wat ik goed kan onthouden, want nu weet ik niet eens mijn nummerplaat uit mijn hoofd.Maar ik hoop dat de middelste van de drie letters een klinker is! Ik denk dat momenteel aan de letter F zitten , geef me dan gerust maar Fuk, of Fop, of iets dergelijks, zodat het blijft hangen in die kop vol watten van me! 

Ik moet er nog een week of drie op wachten, dus zal ik waarschijnlijk een paar weken autoloos zijn. Ik zie nog wel of ik met een vervangwagen van de garage zal rijden, of dat ik die periode volledig autovrij door het leven zal gaan. hangt ervan af of ik afspraken heb.

Zo, laat maar komen , mijn witte autootje, maar ik heb er nog geen naam voor gekozen , eerst eens de nummerplaat afwachten. Staat er Fil op, dan heet ik hem gewoon Phil, handig toch!


16:11 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (11) | Tags: peugeot 207, wit, driedeurs, afgekeurd |  Facebook

22-09-13

Halifax

De laatste twee dagen hebben we in Halifax doorgebracht. Halifax is de hoofdstad van Nova Scotia. Het is ook een havenstad waar cruiseschepen aanmeren als ze Nova Scotia aandoen. 

We hadden ervoor gekozen om aan het Waterfront te verblijven, omdat dit de meest aangename kant is van Halifax. De straten lopen van boven naar beneden af en het wandelen was voor mij wel vermoeiend. Maar we hebben er leuke dingen gezien. Hieronder enkele sfeerfoto's.

 

DSCI1796.JPG

 

 

DSCI1834.JPG

DSCI1854.JPG

DSCI1807.JPG

DSCI1812.JPG

DSCI1908.JPG

DSCI1848.JPG

Goed lezen wat op het bord staat, ik heb me er ook laten aan vangen!

DSCI1915.JPG

DSCI1898.JPG

DSCI1861.JPG

DSCI1887.JPG

DSCI1812.JPG

DSCI1927.JPG


11:25 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (5) | Tags: halifax, waterfront |  Facebook

18-09-13

Pluto

Vandaag hebben we in alle sereniteit afscheid genomen van onze trouwe hond.

We zijn overmand van verdriet, maar onze viervoeter leed te veel pijn en we

hebben hem zachtjes laten inslapen.


pluto.jpg

RIP Pluto 18 september 2013


18:42 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (16) | Tags: puto, ingeslapen, euthanasie, trouwe viervoeter |  Facebook

16-09-13

Prince edward Island.

Prince Edward island afgekort als PEI. Is een eiland en tevens een andere provincie van Canada, ligt op een boogscheut van waar zoon woont.

We huurden een auto en gingen er twee dagen alleen op uit, om eens iets anders te zien dan wat we verleden jaar hebben gedaan.

Het eiland is verbonden met het vasteland door een brug van 13km lang, de " bridge of confideration"

 

DSCI1631.JPG

 

PEI is gekend als het aardappeleiland. Er zijn heel wat grote aardappelboerderijen . Heel mooie boerderijen.

DSCI1682.JPG

Op een boerderij troffen we aan de ingang een schattig honing huisje. Er stond een vaste spaarpot om de munten in te gooien. Ik vond dit zo leuk dat ik prompt een beertje met honing kocht . Je zal zien op de foto dat er een beertje ontbreekt, wel dat zit in onze ontbijtdoos.

DSCI1652.JPG

DSCI1654.JPG

DSCI1655.JPG

de typische brievenbusjes die stilaan verdrongen worden door plastiek exemplaren.

Maar sommigen maken er ook wat leuks van.

DSCI1785.JPG

En een beetje leuke plaatjes

DSCI1699.JPG

B&B waar we overnacht hebben

DSCI1671.JPG

DSCI1704.JPG

DSCI1672.JPG

DSCI1723.JPG

DSCI1648.JPG

DSCI1638.JPG

DSCI1646.JPG

DSCI1675.JPG

DSCI1727.JPG

DSCI1676.JPG

DSCI1677.JPG

DSCI1679.JPG

DSCI1786.JPG

DSCI1753.JPG

DSCI1754.JPG


20:35 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (6) | Tags: prince edward island, pei, confiderationbridge |  Facebook

15-09-13

De engel van de dag.

Vandaag leek al weer een saaie dag te worden. Mannetje moest gaan scheidsrechteren en ik had niet eens de fut om iets te doen. 

Maar ik wist dat het vandaag "rode loper " was in Tielt, en was er graag naartoe gegaan, maar alleen vond ik ook maar niets.

Ik vreesde dat ik weer heel de dag in mijn zetel zou slijten, om elke vijf seconden mijn facebookberichten te checken en me te vervelen wegens gebrek aan fut om ook maar iets aan te pakken . 

En ik plaatste een berichtje op facebook in mijn besloten eigen groepje fibrootjes.

En een uurtje later kreeg ik een telefoontje van een lotgenootje die graag met me mee zou gaan.

Ik schoot uit mijn zetel, ging prompt in mijn kleerkast rommelen om iets passend voor het seizoen aan te trekken.  Ik nam een goeie douche met weldadige zeep waarmee ik royaal inwreef. 

Brushte mijn vers gewassen haren, die er deze morgen nog slonzig bijhingen en smeerde mijn smoeltje in om er wat beter uit te zien.

Ik kreeg terug wat energie, sprong in mijn karretje en vond al snel een parking , niet te ver van de winkelstraat.

Er liepen al mannequins over de rode loper die door heel de straat liep tot over de markt. Bijna alle boetieks namen deel aan dit evenement en het was leuk om dat van op een terrasje gade te slaan.

Ik bestelde een koffie en wachtte op mijn "date" die er na een half uurtje ook aankwam. 

Zotcontent was ik dat ik een beetje kon bijpraten over reizen , mode en weinig over onze gemeenschappelijke fibro. 

Een koffie en een kriekje verder verlieten we het terras om de winkelstraat door te wandelen. Hoewel ik weet dat er geen enkele winkel mijn maat verkoopt , muv broeken, zijn we toch wat boetiekjes binnengetrokken, maar hebben niets buitgemaakt.

Nu ik terug in mijn zeteltje zit voel ik me stukken beter dan deze morgen en eigenlijk al heel de voorbije week met dank aan mijn reddende engel die op het gepaste moment uit de hemel kwam vallen voor mij . Ik zie weer een lichtje aan de tunnel en ben weer op de hoogte van de laatste modetrends, hoewel ik eigenlijk niet zo meedoe aan die trends, maar soit. T was leuk en ik heb er deugd van gehad. Bedankt lotgenootje!

19:44 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (7) | Tags: lotgenootje, rode loper tielt, terrasje |  Facebook