18-10-13

Hoffelijkheid.

Mijn mannetje en ik wonen op het platteland, in een krinkeldewinkelstraat die van het begin tot het einde, 5 km lang is, met twee onderbrekingen.

Als ik dus naar de autostrade moet om naar Menen te rijden, moet ik ze helemaal voorbij. En de straat is zo smal, dat je het moet hebben van hoffelijk zijn, ( en aan de kant gaan rijden als er een tegenligger afkomt) Hier en daar zijn bermen waar we op kunnen, om een beetje "hoffelijk" te zijn voor onze tegenliggers. Dat doe ik altijd als ik me op een berm kan zetten. De meesten steken dan hun hand op en ik zwaai vriendelijk terug. Want dat een mens niet schoon is, daar kan je niets aan doen, maar vriendelijkheid, daar kan je wel iets aan doen.

En eerlijk, ik probeer altijd vriendelijk te zijn, tenzij iemand het bloed van onder mijn nagels haalt en ik een slechte dag heb! Want ik beweer ook niet dat ik "superwoman " ben hé, hoor je mij niet zeggen!

 

Maar sommigen vinden het niet nodig om even aan de kant te gaan, want ze rijden met een grote camion, en ik ochere, met een klein autoke, dat ik zie schudden en beven uit angst voor het grote monster.

Maar het zijn niet  allemaal lomperiken op de wereld, sommigen zijn wel galant en maken plaats zodat ik men kleine Freja, mooi voorbij kan rijden! En dan steek ik altijd mijn handje op, t goeie voorbeeld geven hé.

En als iemand zijn hand terug op steekt, me zelf een glimlach schenkt , wel dan ben ik tevreden.

 

Deze namiddag ben ik naar de kappersschool geweest, om mijn haar te laten brushen. Ik kwam nogal laat aangeklungeld, met mijn stok uiteraard. Alle stoelen waren volzet door "vrouwen", ok, de meesten waren zestigers , maar toch!  Ineens werden ze allemaal tegelijk door tijdelijke blindheid geslagen. Want niemand zag, dat ik me daar in een hoekje stond te drummen, om toch maar rechtop te blijven. Niemand zag, dat ik mijn stok nodig had, om mijn evenwicht te bewaren. En inderdaad, niemand bood me een  zitplaats aan.

Ik overwoog om op de trap te gaan zitten, maar verwachtte hilarische taferelen om recht te krabbelen als een aan wal gespoelde orka. En , eerlijk, ik gunde het de dames niet om hen een lachmoment te schenken , nah! Maar ik heb er mijn namiddag niet door laten verpesten! Ook dat gun ik ze niet. Voila.

En ik ga daardoor niet verbitterd worden en zelf onvriendelijk gaan doen, neen, ik blijf lekker vriendelijk. Want zelf ga ik me niet verlagen tot de rangen van de vrouwen van deze namiddag!

Commentaren

Waar zijn we de elementaire beleefdheid verloren? Zo triest word ik van zo'n verhaal,.........en chapeau voor je sterke karakter!!!!

Gepost door: Misssexandthecityandme | 18-10-13

Reageren op dit commentaar

om triest van te worden, toch blijf je gelukkig er een positieve ingesteldheid aan over houden. vrouwen onder mekaar, ik had het anders verwacht, gehoopt

Gepost door: merel | 20-10-13

Reageren op dit commentaar

Zo erger ik mij ook altijd aan het feit dat er niemand opstaat voor een zwangere vrouw op de trein of bus.

Gepost door: Tita | 20-10-13

Reageren op dit commentaar

Knap dat je je zo hebt weten te beheersen. Iedereen zou een voorbeeld aan je kunnen nemen, maar dat zal geen "dame" opgevallen zijn natuurlijk. 't Is een grof schandaal!

Gepost door: Mirjam Kakelbont | 20-10-13

Reageren op dit commentaar

als ik met de fiets op pad ben, ga ik ook altijd zo vriendelijk mogelijk te werk. Als een automobilist me mooi laat passeren, laat ik nooit na om eens vriendelijk na te zwaaien. Jammer genoeg zijn er ook snelheidsduivels die fietsers écht voorbijrazen!

Gepost door: Billy | 20-10-13

Reageren op dit commentaar

Wat een trutten daar... Ik zou in een Spaanse colère met mijn allerliefste glimlachje op de 1e zijn afgestapt en gevraagd hebben of ze haar plaats wou afstaan! Ze moeten niet denken dat ze alles mogen gewoon omdat ze ouder zijn.
Ik probeer zelf ook altijd zo vriendelijk mogelijk te zijn, bv hand opsteken naar auto's die stoppen aan het zebrapad zodat ik kan oversteken. Is toch basis?? (maar blijkbaar niet voor alle mensen)

Gepost door: LJ | 28-10-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.