20-10-13

Wiedewiedewiet

Wat een heisa rond het gegeven, "zwarte Piet" Zelfs de verenigde naties bemoeien zich ermee!

Dat sinterklaas een zwarte knecht heeft, zou "racisme " zijn! Wie zegt dat Piet een zwarte afrikaan is??? Zelfs als kind, wisten we dat zwarte Piet een met roet ingesmeerde blanke was. Ik heb als kind nergens de link gelegd, tussen Zwarte Piet of Haijef uit Somalië.

 

De zwarte pieten werden keurig aan onze onderzoekende blikken onderworpen. Als ze wit waren in de nek, waren het echte! Want Piet was zwart omdat hij door de schouw was gekropen en niet zwart van geboorte. Negers ( ja zo noemden we ze en dat was heel normaal) waren negers en Pieten , Pieten.

Zwarte Piet is een deel van onze tradities, van jaren ver. Zwarte Piet moet blijven!

 

Als Zwarte Piet niet meer mee mag doen, wat doen we met al onze sprookjesfiguren! Worden die ook allemaal taboe. Of gaan we van die saaie sprookjes gaan vertellen, over appelen en appelsienen die aan de boom groeien en dat er daar een leuk meisje op een dag lekker fruitsap van maakt! Spannend hé!

 

Misschien moeten alle dwergen in opstand komen omdat ze zich in hun kruis gestampt voelen omdat ze mogen opdraven als tuinkabouters van Sneeuwwitje. En misschien heeft sneeuwitje wel ijzergebrek , waardoor ze zo bleek is!

 

En wat gaan we zingen in het liedje van tien kleine negerkes??? Tien kleine zwartjes, of tien kleine allochtoontjes?? Jaja want iemand een neger noemen dat blijkt racistisch te zijn.

 

Als zwarte piet niet meer kan , dan ook geen Hansje en Grietje meer! Geef nu toe, welke onmenselijke mensen sturen hun kinderen het grote zwarte bos in, omdat ze ze geen eten meer kunnen geven. Misschien kan daar de tekst aangepast worden in: " ze propten ze in de vondelingenschuif" , want dat is nog meer pedagogisch verantwoord dan kinderen zomaar het donkere bos in te sturen, recht in , de armen van een pedofiele heks die de kinderen betast, als ze al "vet" genoeg zijn. Jaja, we zullen  ook maar geloven zeker dat er alleen aan de vingertjes getast werd!

 

Het gruwelijkste sprookje vond ik , het sprookje van de reus, die onschuldige kindertjes ving, ze in de pekelpot stak en daarna opat! Kannibalisme is sinds jaren verboden, dus, welk alternatief kunnen we schrijven om die gruwels te vermijden. We kunnen het uiteraard, aktueler maken door te schrijven dat de kindertjes in een gesloten kelder worden opgesloten om als speeltje te dienen voor grote viezeriken. Maar de vraag, is, worden we beter met de waarheid, of kunnen we beter toch in sprookjes geloven.

 

Ik heb er alvast eentje uit mijn duim gezogen. Er was eens een koning, hij had geen kroon en geen hermelijnen mantel. Vooral de kindertjes vonden het saai. Ze wilden een koning met een "echte kroon". Ook de Koningin had geen kroon, alleen maar kleren van Nathan! Ze waren beiden tweetalig, maar spraken toch minder goed vlaams dan Frans. Ze hadden een onechtelijke zus, die eigenlijk ook prinses is, maar er geen mag zijn van de papa! Ze was heel verdrietig en maakte daardoor lelijke grote kunstwerken om de wereld te tonen hoe verdrietig ze wel niet was. Op een dag startte ze een rechtzaak om als prinses erkend te worden. Haar lieve schoonbroer was haar grote held en hielp haar met dna, om te bewijzen dat ze een echte prinses was. Heden ten dage, moeten ze daar niet meer onder zeven matrassen slapen om de erwt te voelen, maar een dna-test is ruimschoots voldoende. En ze leefden nog lang en gelukkig, maar zonder kroon en hermelijnen mantel.

 

 

 

 

 

 

19:11 Gepost door fibromindy in gekke kronkels, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook

Commentaren

zwarte piet moet gewoon blijven staan!!!

Gepost door: fotorantje | 20-10-13

Reageren op dit commentaar

Iedereen vergeet waarom zwarte Piet zwart is: omdat hij cadeautjes bezorgt door de schoorsteen! Bij zulk werk blijft toch niemand wit??
Treffend verhaaltje, Chrissie!

Gepost door: Mirjam Kakelbont | 20-10-13

Reageren op dit commentaar

wat een gezaag tegenwoordig hé!
Over het minste gaat men nu een discussie aan...
Mensen worden steeds minder verdraagzaam, en ik bekijk het met lede ogen aan...

Gepost door: Billy | 20-10-13

Reageren op dit commentaar

Heel goed verwoord! Zwarte Piet is geen neger maar een vuile witte doordat hij door de schouw moet. Blijkbaar hebben sommigen echt niet veel te doen om zich met zo'n onbenulligheden bezig te houden. En het ergste van al is dat er daar ook reactie op komt, kan het nog belachelijker? Hahaha, dat van die sprookjes is ook goed gevonden. Hopelijk heb je 'de stokers' niet op ideeën gebracht :-)

Gepost door: bea | 21-10-13

Reageren op dit commentaar

ze gaan het nu toch een beetje te ver zoeken, laat zwarte Piet gewoon zijn zoals hij is, waarom ineens al die heisa daarrond

Gepost door: merel | 21-10-13

Reageren op dit commentaar

Het is weer een storm in een glas water,...allemaal omdat Zwarte Piet de cadeautjes door de schoorsteen brengt,.......dat men zich eens bezighoudt met zaken die belangrijk zijn,......

Gepost door: misssexandthecity | 21-10-13

Reageren op dit commentaar

Zolang de kleine kinderen er maar in blijven geloven is het voor mij goed.

Gepost door: HansDeZwans | 23-10-13

Reageren op dit commentaar

Het is inderdaad zeik, zwarte piet is zwart omdat hij door de schoorsteen kruipt. Dat is van het roet. Hij kan daaronder eender welk kleurtje hebben....

Gepost door: MissM | 23-10-13

Reageren op dit commentaar

Mooi sprookje!! ;-)
Ik heb de Zwarte Piet-heisa vanop een afstand gevolgd, vooral met veel verbazing. Ik ben blij dat de storm nu geluwd is. Wat een dommeriken zijn die mensen die menen dat het racisme is... zelfs het kleinste kind weet dat het roet is :-)

Gepost door: LJ | 28-10-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.