03-11-13

Doktertje spelen!

Omdat ik vandaag geen zin heb in geklaag over mijn helse nachtelijke pijnen in mijn heup. En ook heel mijn Maastrichts verhaal niet uit de doeken wil doen. We hebben veel geshopt, Een paar leuke Caféetjes bezocht, lekkere Ik etentjes gehad. Maar voor de rest valt daar niet veel over te vertellen.Soit

Vandaar dat ik weer een verhaaltje uit de oude doos wil halen. Een beetje jeugsentiment stemt me vrolijk!

Eén van de meest geniepige en meest verzwegen kinderspelletjes is "het doktertje spelen". We hebben het allemaal al gedaan, maar we blozen als we het moeten toegeven.

Nu soit, op een dag, vroegen mijn broers om doktertje te spelen. Noch moeder, noch vader was thuis, en dit leek ons het unieke moment om dit spelletje te spelen! Ik weet niet meer precies wie wat was, verpleger, assistent en dokter!

Wat ik wel nog weet is dat ik de patient was. Eerst zat ik keurig in de wachtzaal met een strip, tot ik in het dokterscabinet werd binnengeroepen; En ja, t was buikpijn, ( zoals gewoonlijk trouwens! Ik was ook gespecialiseerd in zwangerschappen! )

Ik mocht me uitkleden, en de dokters en de assistent legden me op de onderzoektafel. Dat was namelijk de keukentafel waar de kussens uit onze kunstlederen goudkleurige ( OMG ) zetels op lagen. Ik stapte op een krukje op de tafel die door de kussens heel hoog leek!

Ik werd door de dokter en de assistent grondig onderzocht, geen enkel plaatsje op mijn lijf werd gespaard. En ik kreeg een diagnose!

Ik weet begot niet meer wat die was, maar ik herinner me nog al te goed, de kuur die ik moest ondergaan! Ik werd van boven tot onder ingewreven met talkpoeder. De schudbus met talk zorgden voor geweldige witte wolken in de keuken, hoestbuien van deze kleine sproetekop. Dan werd het goed overal goed over mijn lichaam verdeeld tot ik er uitzag , tja als een ingetalkt kind van een jaar of 7 vermoed ik .

Heel de keukenvloer was bedekt met talk, vol voetstappen. Het leek wel een dun sneeuwtapijt!

En toen ........................., wel toen,..........................kwam mijn moeder binnen!

En daar lag ik , helemaal ingetalkt en ik raakte niet meteen meer van die tafel! Ik zie nog steeds haar vooral verontwaardigde gezicht! Ze wist niet hoe ze moest reageren en ik vond het heel vreemd, dat ze niet eens echt kwaad was!

Ik raapte mijn kleertjes samen en deed wat ze vroeg, de talk gaan afwassen en mijn kleren aandoen. En voor de rest van de dag durfde ik me nog met moeite tonen. Ik zat braafjes in mijn kamer mijn hoofd in mijn boek verscholen. En ik leek ineens wel het braafste kind van de wereld te zijn!

En nu wil ik wel heeeeeel graag van jullie weten wie de durvers onder jullie zijn en wie ook doktertje speelde in zijn kindertijd!

doktertje spelen,helemaal bloot,talkpoeder,taboe

 

 

 

Commentaren

haha je moeder moet stomverbaasd geweest zijn toen ze haar witte keuken zag
k vrees dat ik je geen zo'n verhaal kan vertellen
met buurmeisje speelde ik wel dat ze een kindje zou kopen, en dat was ik dus, maar ze kocht mij in een 'winkeltje' :-))

Gepost door: fotorantje | 03-11-13

Reageren op dit commentaar

Kindjes kopen dat speelde ik met de vriendinnekes, als die kwamen spelen, maar er waren ook nog veel andere spelletjes hoor, we konden ook wel eens "normaa" doen! Maar k heb het opgezocht op het internet. Doktertje spelen is heel normaal bij kinderen! Oef wat een geruststelling!

Gepost door: christa | 03-11-13

Ik weet dat ik ooit een verjaardagsfeestje gaf en dat er maar 1 (van de 2) jongens kwam opdagen. We besloten ook "doktertje" te spelen en die jongen was uiteraard het slachtoffer. We hadden nog net niet zijn onderbroek uitgetrokken toen mijn moeder de kamer binnenkwam. Ik moet wel zeggen dat ik niet de aansteker van dat spelletje was, maar dat ik het wel grappig vond. ;-)

Bevallingen naspelen hebben wij hier wel vaak gedaan. Tja, 3 meisjes in huis, hè.

Gepost door: Tita | 04-11-13

Reageren op dit commentaar

ik kan me écht niet herinneren of ik dat ooit gespeeld heb, Christa (ik zou er beslist niet om liegen ook hoor). En àls ik het ooit speelde zal het wel heel onschuldig geweest zijn, zodat het niet meer in het geheugen uit kindertijd zit... ;-)

Het zal me daar wel een boeltje geweest zijn daar bij jullie, met al dat talkpoeder, hahaha!

Gepost door: Billy | 04-11-13

Reageren op dit commentaar

Ik beken ;-)

Gepost door: Steven VDP | 05-11-13

Reageren op dit commentaar

Ik heb het ook nooit gespeeld. "Moedertje en vadertje" wel. "Winkeltje" ook. Maar doktertje nooit. Al lijkt dat talkpoeder-gedoe me wel hilarisch :D

Gepost door: Evita blogt... | 07-11-13

Reageren op dit commentaar

wellicht uit mijn geheugen gewist, maar ik herinner me wel nog dat we met alle nichtjes en neefjes (we waren met 18) kus en klap speelden.

Gepost door: joke | 13-11-13

Reageren op dit commentaar

Nee nooit gespeeld! Of toch niet dat ik me kan herinneren!

Gepost door: LJ | 20-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.