05-11-13

Mijn droomhuis.

Ik ben 99.99 procent zeker, dat ik het nooit ga bezitten, "mijn droomhuis". Maar daarom heet het dan ook een "droom" huis hé.

Maar bon, laten we stellen dat ik een wens mag doen en mijn droomhuis laten bouwen, dan zou het er ongeveer zo uit zien. Sluit jullie oogjes en probeer het dan voor te stellen.

Enfin, om te beginnen, vind ik de buitenkant naar de straat toe, totaal onbelangrijk. Het mag voor mij alleen muur zijn ook, zonder deuren of ramen, want de buitenkant is voor de passanten en eigenlijk kan het mij niet schelen of de anderen dat nu mooi vinden of niet. Het liefste zette ik het errond helemaal af, om voor het maximum aan privacy te zorgen. Steek me dus niet in een wijk of zo, daar ga ik nooit aarden!

Mijn droomhuis staat dus liefst een beetje op de buiten, maar dan ook niet te ver van t stad. Waar ik nu woon ben ik best tevreden mee!

Het mogen best donkere stenen zijn , of de combinatie van donker en blekere stenen. Degelijke materialen, maar geen luxe materialen. Ecologisch en energiebesparend ook.

Mijn belangrijkste kamers binnen! De keuken en de badkamer.

Ik wil een moderne keuken, geen witte die te makkelijk vuil is, maar een neutraal kleur dat ik niet snel beu wordt. Een kookeiland en veel ruimte om op te werken. uiteraard veel kasten, maar allemaal laden die ik makkelijk kan uittrekken want me bukken tot in het diepste hoekje van mijn kast, dat zal niet lukken.

Een grote achterkeuken met een deur afgesloten wil ik ook, met kasten of mooie rekken om mijn stock te plaatsen van etenswaren, dranken. nu moeten we het doen met één wankel rek in het washok dat tussen de badkamer en de keuken in staat.

neen, een heuse kamer, waar ook mijn wasmachine staat, droogkast, plaats is om te strijken, en een heuse frigocel! Ja een beetje decadent , maar dromen is dromen hé!

De living ruim en aan de zonnekant grote glazen deuren die je direct toegang geven tot een overdekt terras. Waar uiteraard mooie tuinmeubelen op staan.

De living met heel veel comfortabele zetels en een grote eettafel. Een dressoir en barkast hoef ik niet aangezien ik een grote bijkeuken heb met ongelooflijk veel bergingplaats.

Eén groot en centraal kunstwerk, voor de rest nog weinig rommel in huis.

De badkamer ruim, met grote inloopdouche, met een tegelwand, geen glazen wand. Uiteraard ruime ingewerkt kasten, en plaats voor de infraroodsauna, zodat de badkamer een beetje een privé kuuroord wordt.

De slaapkamer, ruim, het boxspringbed dat we nu hebben mag mee. Maar o wee, ik wil echte muren en geen grenen planchettekes, ik ben die zo beu gezien hé. En er mag aanpalend een dressing zijn. Nu hebben we wel ingemaakte en ruime kasten, welke vrouw droomt er niet van een dressing.

Voor de rest een leuke niet te grote tuin! We moeten er aan denken dat wij een stuk ouder worden en binnen tien jaar bejaard, ( wat een vreselijk woord) zullen zijn, arrggh.

 

Maar ik hoe geen zwembad, geen jacuzi, geef mij maar gigantisch veel opbergruimte, daar doe je me nog het meeste plezier mee!

 

15:27 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) | Tags: droomhuis, droomkeuken, droomtuin |  Facebook

Commentaren

best dat het maar een klein tuintje meer zal zijn want in uw droomhuis zijn de plaatsen wel redelijk groot en die moeten ook opgeruimd worden hoor als we ouder worden. love you xxx

Gepost door: ikke | 05-11-13

Reageren op dit commentaar

Bwa, met zo'n huis zal er wel een poetsvrouw vanaf kunnen ook :-)

Gepost door: bea | 05-11-13

ik droom ervan van ooit aan zee te wonen, zal ook wel bij een droom blijven , maar ja een mens mag dromen hé

Gepost door: merel | 06-11-13

Reageren op dit commentaar

Ik zie het helemaal voor me. Vooral de badkamer spreekt me wel aan! :)

Gepost door: Zo simpel is dan geluk | 06-11-13

Reageren op dit commentaar

Wel mijn huis zou er gelijkaardig uitzien,......straf hé!! En we dromen rustig verder hé,.....ook ik ga het nooit echt hebben.

Gepost door: misssexandthecity | 06-11-13

Reageren op dit commentaar

iedereen droomt wel eens van zo'n droomhuis, misschien hebben enkelen het wel gerealiseerd (maar er achteraf toch maar weer verandering aan gedaan).
Met een beetje werk en moed kan je je huidige huis misschien ook wel gaan aanpassen zodat het wat op jouw droomhuis lijkt, Christa?

Maar droom anders maar lekker verder... ;-)

Gepost door: Billy | 06-11-13

Reageren op dit commentaar

Heel gedetailleerd, mevrouw :D Ik zou graag in Toscane wonen. En liefst in een huisje dat in orde is (geen lekken of schimmel ofzo), maar voor de rest ben ik niet kieskeurig daarin. Soit, ik za maar al eens beginnen met een huis in België op de kop te tikken ;-)

Gepost door: Evita blogt... | 07-11-13

Reageren op dit commentaar

Zo'n blog vind ik fijn om te lezen: enerzijds omdat je dromen uitspreken of opschrijven altijd zoiets meer tastbaar lijkt te maken. Anderzijds om bij anderen wat ideetjes op te doen. Blijven dromen dus.. en misschien stapje voor stapje je droomhuis waar maken ;-)

Gepost door: brubeck | 08-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.