15-11-13

Allerlei!

Allee , mijn haar is dus niet echt "gerystyled". Het is geknipt, en trekt eigenlijk nog altijd op mijn vorige kopje ( zie foto vorige blog) met het verschil dat het achteraan korter is gesneden.

Nu ik klaag niet zenne, ik ben er best tevreden over, maar het mocht wat stouter, en gedurfder. Maar dat zal vrees ik toch voor een kapper zijn met heel veel ervaring. Enfin soit. Ik kan er weer een tijd mee voort.

 Op naar een ander onderwerp! De feestdagen!  Ja ze komen er weer aan! Ik weet niet of ik moet zuchten of blazen, want eerst kerst, en dan oudjaar, en daarrond moet nog een feest komen met mijn kinderen, ( de Canadeesjes zullen er niet zijn Huilen) .

Als de kids van Wim hier zijn die periode vieren we met kerst zelf, maar dit jaar zijn ze bij hun moeder, dus zijn ze hier met oudjaar.

 

Drie feesten op een week zie ik niet zitten, driemaal de drukte in de winkels trotseren, tafels dekken, servies uit de kasten halen, ( waarvoor ik een deel van de inhoud er eerst moet uithalen, ) . Neen dat bezorgd me al stress voor het zover is.

En daarmee hebben we een plannetje uitgedokterd om het voor mij wat leefbaar te houden en toch gezellig voor iedereen. Want wat ik nog vergeten te melden had, is dat Wim zijn twintigers beiden in hun blok zitten en niet veel tijd hebben om te feesten.

En dus voeren we dit jaar het "Sinterkerstfeest " in dat doorgaat op zaterdagavond 14 december.

Nog net in het begin van de blok en net voor de drukte in alle winkels losbarst! Joepie voor mij geen half uur in de rij staan omdat ik een potje room of zo vergeten ben!

Ik vind winkelen op die drukke dagen, dus pure horror! Terwijl alles in een serene kerstsfeer zou moeten verlopen, wat je in die melige Amerikaanse tv films ziet, gaat het er hier soms aan toe, met trekken en duwen en karren die je tegen de hielen rijden.

Wel dat gaan we dit jaar niet meemaken. Er wordt voor iedereen wat sinterklaassnoep voorzien en aan de hopen kerstpakjes wordt er ook niet meer gedaan. Alleen voor Shannon heb ik vandaag een postpakket naar Canada gestuurd wat belachelijk duur is, ( 45 € verzendingskosten ) slik, maakt dat ik bijna even veel betaalde dan de inhoud. Mijn schoonzoon in wording, krijgt ook een cadeau omdat hij jarig is ook in die periode. Voor mijn dochter nog wat vinden en onze twee studenten krijgen geld omdat ze dit momenteel het beste kunnen gebruiken. Aja en voor mijn zoon is uiteraard ook iets voorzien, maar dat ga ik hier niet neerpennen!

Voor Wim moet ik nog iets vinden, maar ik heb nog tijd tot nieuwjaar!

 

En met kerstavond zijn we lekker niet thuis! Mijn mannetje heeft een hotelletje geboekt in de Ardennen, waar ze een wildmenuutje serveren. We zijn er verleden jaar geweest met Valentijn. "Au manoir des vallées heet de B&B.

Dat is dus ook al geregeld. Met kerstdag zelf keren we terug en gaan langs bij onze ouders.

En oudejaarsavond is de enige avond waar er gekookt moet worden Dat vieren we samen met de ouders van Wim , maar deze keer is het niet hier, maar bij mijn schoonbroer. Omdat de groep zo groot is, gaan we het ook redelijk simpel houden. Less is more.

 

En wat spoken jullie uit met de feestdagen?

18:46 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: sintekerst, kerst, oudjaar, feestdagen, koken, drukte |  Facebook

Commentaren

Christa, zo is het hier bij ons: met kerstavond is heel de familie hier zoals dit al 46 jaar gebeurt, dan moet er uitgebreid worden gekookt. Het hoofdgerecht moet kalkoen zijn met peertjes en veenbessen want dat willen de kleinzoons zo graag. Voor de rest maak ik alles zelf, de paté, de taart tot zelfs het brood. Hoelang ik die traditie nog zal volhouden weet ik niet, het begint zwaar te wegen. Kerstdag zelf is dan ook hier met de Mechelse meisjes en dan worden de overschotjes opgegeten en dat is heel ontspannen.
Oudjaar is hier onder ons tweetjes en nieuwjaarsdag is weer met de hele familie bij mijn vader thuis. Ik vind twee feesten op 1 week teveel, maar ja vader is 92 en hij wil het zo.
Ondanks het vele werk hou ik wel van de kerstperiode en de sfeer errond.
groetjes

Gepost door: Erna Paulientje | 15-11-13

Reageren op dit commentaar

ow, ik had wel een fotootje verwacht van die make-over. Maar blijkbaar dus niet veel verschil met die coupe van het vorige blogje?
Kerst vieren wij altijd met mijn broer en schoonzus, Oudjaar met een stel vrienden waarmee we altijd van een gastronomische maaltijd genieten. Dit jaar is Kerst uit, en Oudjaar bij ons thuis. We hebben dus nooit twee feesten in hetzelfde jaar. En da's maar goed ook, want november en december zijn sowieso drukke maanden door allerlei verjaardagen...

Groetjes!

Gepost door: Billy | 15-11-13

Reageren op dit commentaar

Geen enorme haarsverandering dus ;-) Mss de volgende keer een fotootje meedoen waarop een coupe staat die je zou willen. Al is dat ook geen garantie op succes. Ooit ging ik gewapend met een foto naar de kapper, je wil niet weten hoe ik daar buiten kwam :-(
Pfff, hier is het ook gene vetten dit jaar wat de feestdagen betreft. Met kerstavond gaan de kinderen naar hun schoonouders want verleden jaar was het hier te doen. Dit jaar komen ze op kerstdag maar eerst gaan we naar het rusthuis moeten want mijn ma kan het niet meer aan om een ganse dag hier te zijn. En de cadeaus....geen flauw idee wat ik zal geven. Dat is voor het eerst sinds jaren dat ik dat nu nog niet weet.

Gepost door: bea | 16-11-13

Reageren op dit commentaar

Ooh, hier voorlopig zelf nog niets van plannen voor kerst en nieuw :o Altijd een beetje last minute. Al moet ik toegeven: het is nooit bij ons thuis.
Wel al besloten dat we (bram en ik, that is) niets voor elkaar gaan kopen. De skireis in maart wordt ons 'kerstcadeau'.

Gepost door: Evita blogt... | 18-11-13

Reageren op dit commentaar

Klinkt héérlijk Christa, ik zou er direct voor tekenen. Ik heb mijn feestdagen ook in een postje gegoten, 't werd te lang om hier te typen ;-)

Gepost door: LJ | 20-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.