18-11-13

Voer voor Psychologen!

En toch blijf ik erbij dat mijn "grijze zone-depressie" ontstaan is bij mijn whiplash. Wat is er precies verandert met ons Chrissebie.

Wel , vroeger kon ik geweldig genieten van de mooie dingen des levens, kleine dingen, grote dingen, maakt niet uit. Ik kon heel lang teren op een leuk weekend, een gezellige uitstap. Een avondje bioscoop. Het maakte me instant vrolijk en ik kon dat gevoel heel lang aanhouden. Ik kon er weer een tijdje tegen.

Maar nu ik mezelf eens onder de korrel heb genomen ,merk ik dat dit sinds een hele tijd, niet meer zo is. ( sinds de whiplash ). Nu valt het gelukszalig gevoel na de geluksbeleving direct weg. En dat , That's not me!

En dat verontrust me! Ik wil niet eeuwig in de grijze schemerzone wonen! Ik wil terug licht en kleuren in mijn leven. Ik wil mijn ongedwongen vrolijkheid terug. Mijn enthousiasme om weken op wolkjes te lopen na een gezellig weekend, of een geweldig etentje . Ik wil mijn inspiratie terug, mijn fantasierijke gedachten. Ik wil de terug de lichtheid van mijn bestaan ervaren.

Gisteren zat ik hier maar te zitten, en te tokkelen op mijn laptop. Precies of ik zat te wachten op een beetje vreugde die uit dat machien zou komen! Constant Facebook schecken , mails checken , om te zien of er ergens iets vrolijks te lezen viel.

Wel de vrolijkheid was maar povertjes. Heel veel geklaag op de verschillende fibrogroepen die ik volgde. Met het gevolg dat een mens al depri zou worden al die berichten te lezen.

Dus heb ik daar vandaag iets aan gedaan. Het me uit al die groepen verwijderd, heb eens gekuist in mijn zogezegde vrienden. En iedereen die er nu nog op staat, zijn mensen waar ik wat interactie mee heb, en mensen waarvan ik het leuk vind dat ze op mijn facebook staan.

Voila, opgeruimd staat netjes. Want het leven is meer dan fibromyalgie. En ja, ik wil daarnaast ook nog "leven", nog lachen, en nog dingen ondernemen.

 

 

19:38 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (9) | Tags: depressie wegens whiplash |  Facebook

Commentaren

misschien focus je je wat teveel op het virtuele leven, Christa? Ik heb dat ook een hele tijd gehad, en vergat dan dat er ook méér dan dat te beleven valt.
Misschien zoek je beter wat meer de buitenlucht op, en geniet je daarbij van een stukje natuur en de rust die het brengt. Je hoeft daarvoor geen tientallen kilometers ver te wandelen...

Groetjes!

Gepost door: Billy | 18-11-13

Reageren op dit commentaar

Eigenlijk geen bizar idee dat je je uit die groepen hebt verwijdert. Gedachten hebben zo'n impact op hoe je je voelt, dus constant negativiteit en geklaag trekt ook jouw humeur naar beneden, ook al ben je je daar niet bewust van.

Ik hoop in ieder geval dat jezelf met wat meer positiviteit omringen al gaat helpen om je beter te voelen. Want die grijze schemerzone is idd niet leuk om in te vertoeven.

Gepost door: justm3 | 18-11-13

Reageren op dit commentaar

Zelfs een positief ingestelde mens wordt meegetrokken in een negatieve spiraal als het overal kommer en kwel is. Wat er ook gaande is, hoe moeilijk ook, mensen moeten proberen om ergens nog een lichtpunt te zien (dat is er echt wel) al was het maar om hun eigen niet helemaal den dieperik in te trekken. Opruimen kan heel veel deugd doen ;-)
Wat uw laatste zin betreft, ik roep uit volle borst: DOEN!!

Gepost door: bea | 19-11-13

Reageren op dit commentaar

Uit een negatief spiraal stappen is niet eenvoudig, mss ligt het ook aan het veranderen van medicatie,.....ik hoop dat je snel je joie de vivre weer terugvindt

Gepost door: misssexandthecity | 19-11-13

Reageren op dit commentaar

Je hebt al de juiste stap genomen. Miserie lezen doet miserie voelen. Ik begon in september ook rond te lezen over pm's en werd nog depressiever door alle horrorverhalen op diverse forums. Het is natuurlijk nu ook niet de beste tijd van het jaar om je snel goed te voelen maar je zet duidelijk goede stappen. Volhouden Christa.

Gepost door: brubeck | 19-11-13

Reageren op dit commentaar

Ik denk dat je al de goede beslissing hebt genomen! Mijn schoonzoon heeft ook iets en hij werd aanbevolen in een praatgroep van lotgenoten te gaan. Zo lang hij er bij was verbeterde er niets tot mijn dochter haar kwaad maakte en zei dat hij daar weg moest blijven. En ja hoor het ging over! Brubeck van de vorige commentaar zegt het met de juiste woorden. Goede moed Christa.

Gepost door: Emmy | 19-11-13

Reageren op dit commentaar

inderdaad Christa, het leven is meer dan dat ....
En wat facebook en dergelijke betreft, ik heb dat allemaal niet

Gepost door: merel | 20-11-13

Reageren op dit commentaar

Af en toe grote kuis is nodig... Weg alle dingen/mensen die energie vreten ipv geven!

Gepost door: LJ | 20-11-13

Reageren op dit commentaar

Af en toe met de grove borstel door die dingen gaan doet wel deugd. Ik zou het ook nog eens moeten doen om eerlijk te zijn. Dingen die ik twee jaar geleden 'geliked' heb, ben IK niet meer momenteel.

Gepost door: Dave | 21-11-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.