30-11-13

Guilty pleasure

Ik mag dan geen modefreak zijn, of geen schoenenverzamelaarster. Ook geen vijf handtassen zal je vinden in mijn kast.

Maar ik heb wel een guilty pleasure, en dat zijn de juwelen van Malice in Wonderland.

Heel de voormiddag getwijfeld of ik wel of niet zou gaan, omdat ik wist, dat ik niet met lege handen buiten zou komen. 

Maar ik had eigenlijk en lange zilveren ketting nodig om een medaillon aan te hangen die ik verleden jaar gekocht heb , maar zonder ketting.

En toen ik Evy aansprak over de zilveren ketting, zei me dat ik beter eens in de koopjeshoek kon kijken, omdat ik daar een ketting met hangen kon krijgen die nog minder kostte dan een ketting alleen. 

En ja, ons Chrissebie was daar voor te vinden hé. Zo sloeg ik twee vliegen in een klap. 

Ik was wel verlekkerd op de nieuwe collectie , maar ben uiteindelijk blijven steken bij de koopjes. En mijn bankrekening, die was gelukkig en mijn ventje kocht nog een ring voor mij, maar die is voor kerst, ik zal maar doen alsof ik hem nog niet gezien heb! 

En zo zit ik hier met een smile van hier tot in Tokio, en met een zilveren medaillon rond mijn nek, waarop gegraveerd is, Stupid cupid, want de juweeltjes van Evy daar is altijd wel een kleine hoek af en net dat vind ik nu leuk si!

 

stupid cupid.jpg

ring malice.jpg29-11-13

Voor mijn blogmaatje.

Hey Schetebees,

Zo noem ik je meestal als we een woordeke chatten onder elkaar. Ik kon gisteren niet slapen. Ik lag aan jou te denken, hoe jou  wereld alweer een nieuwe wending heeft genomen waardoor het voor jou lastige maanden gaan worden. Hoe de feestdagen er helemaal anders gaan uitzien. 

En dat terwijl ik zit te zagen op facebook over een krasje in mijn auto, terwijl jij de ene na de andere kras op je hart krijgt.

Ik kon niet slapen, ik probeerde dingen te verzinnen die ik kon doen voor jou om het allemaal wat lichter te maken, maar eerlijk schetebees, ik vond er geen. Niemand kan dit van jou overnemen, hoe erg ik ook mijn steentje bij zou dragen. 

Ik woon zo ver van jou, kan je niet eens bijspringen om je huishouden wat lichter te maken, terwijl jij op bezoek bent in het ziekenhuis bij je mama. 

En ik voel me daarover schuldig, want vrienden zijn er wanneer ze elkaar nodig hebben! 

Ik wou dat ik iets vond dat je even blij kon maken, al kon je er maar even door glimlachen en even je zorgen vergeten.

En misschien is het lastig voor jou, om nog eens mijn goedbedoelde preek erbij te krijgen. Dan wil ik graag dat je me dat zegt, want ik wil je niet overbelasten met goede raad!

Ik had er ook nog niet bij stil gestaan dat de borstkanker van je mama misschien genetisch bepaald is, en jullie dat ook moeten laten onderzoeken. En dat het voor jullie lichaam, je lichaam, je heilige tempel, misschien ook zware gevolgen kan hebben. Sorry dat ik dan zit te mekkeren over een kras in mijn wagen! 

Ik kan je alleen maar heel veel sterkte wensen. Ik weet dat je schouders sterk zijn en dat je ook op je lief kan rekenen, hij zal er altijd voor je zijn, dat weet ik wel. Maar het wordt een zware tocht en daar wens ik je ongelooflijk veel moed voor. Ik sta altijd klaar met een luisterend oor, en als ik iets voor je kan doen, al is het maar een telefoontje , omdat jij daar te moe voor bent, roep me dan en ik zal er zijn voor jou. 

Heel veel liefs, je blogmateke


26-11-13

Het kind in mij!

Dingen die ik geweldig graag zou doen, maar waar ik te oud voor ben!

 • In een ballenbad springen ( toen ik klein was bestond dat nog niet!)
 • idem dito met een trampoline en een springkasteel
 • nog eens mijn koude voetjes trappelen op de koude vloer, de ochtend van Sinterklaas en genieten van dit heerlijke verlangen.
 • figuurjtes uitprikken was mijn geliefde bezigheid, en hamertje tik, maar dat mochten alleen de jongentjes spelen en ik was daar geweldig jaloers op!
 • nog eens spelen op de hoge blekker en mij daar laten afrollen van boven tot beneden, ( geef toe, zou nu geen zicht meer zijn hé!
 • De sint maartenstoet waar we snoep rondhaalden en we dagen aan een stuk overmatig mochten snoepen, tot het op was!
 • Bij mijn oma binnenspringen na school om te zeggen dat ik dorst had en daar een glas limonade krijgen, wat we thuis nooit kregen.
 • De verrukking van de eerste tv meemaken, hoe geweldig dat toen was! 

En de volgende keer proberen mijn bucketlist te maken, en een beetje meer in het heden en de toekomst te kijken, omdat er ook nog mooie dingen te rapen moeten zijn voor een kind van 52.

Maar, euh, ik kan het niet nalaten om met dit kinderliedje keihard mee te zingen, ( als ik alleen thuis ben tenminste)25-11-13

En we draaien met de heupjes en we zijn zo blij!

Straks ga ik op controle naar de heupjesdokter! Ik heb veel zin om zijn kabinet binnen te springen, met een zwiertje in de heupen! Want een wonder is geschied! Ik ben sinds verleden week pijnvrij; Tenminste wat de pijn in mijn heup betreft. De fibropijntjes blijven uiteraard. 

Maar ik wandel voor het eerst weer zonder mijn stok, en mijn beste maatje treurt er niet om. 

Ik neem hem veiligheidshalve toch altijd mee in de wagen. Tot nu toe heb ik slechts kleine afstanden gewandeld. De tour van de lidl, die ik vroeger niet stokloos kon aflopen.Eigenlijk heb ik meer zin, om het doktersbezoek af te blazen, maar bon, afspraak is afspraak. 

Ik weet uiteraard niet hoe lang mijn prille geluk zal duren, want de cortisonespuit doet zijn werk. En ik weet niet wanneer de pret uit zal zijn. Maar we zijn in feeststemming en gaan daar voorlopig eventjes niet aan denken.

Alleen zit ik nog steeds opgezadeld met die vervelende kuch in mijn keel, ik geloof dat het een pad is in mijn keel in plaats van een kikker! Echt niet te doen.

Ik dacht dat het aan mijn schildklier lag, maar bloed is getest en alles bleek in orde! Jammer genoeg, want ik had stiekem gehoopt dat ik er met een pilletje vanaf zou komen, en dat ik ook een boosdoener had gevonden voor mijn gewichtistoename, nml ook mevrouwtje schildklier. 

Toeme, en ik die dacht dat ik mijn overtollige kilo's ook ging kunnen bestrijden met één euthyrokske per dag. Damn. Maar ik ga toch eens die knop moeten kunnen omdraaien! Maar eerst het gevecht tegen mijn grijze zone winnen. En ik kan geen twee oorlogen tegelijk uitvechten , nietwaar! Of maak ik mezelf wat wijs???23-11-13

Wiswasjes

 • Vandaag heb ik besloten om zelf geen fois gras meer te kopen of te kiezen op restaurant. Als er bij een uitnodiging op mijn bord ligt, ga ik het wel opeten, want ik vind het wel keilekker, maar na het zien van al die filmpjes over het kweken van de ganzen, zeg ik neen, dank u, niet meer voor mij.

 • Vandaag vroeg ik me af , of een dashondje, je weet wel zo eentje met korte pootjes eigenlijk geen mindervalide hondje is. Die beestjes moeten enorm belemmerd worden in het wandelen. Ze zeggen dat alle dierenras een bepaald doel heeft, maar k weet begot niet welk nut die hondjes met korte pootjes hebben.

 • Het moet erg zijn als dwerg geboren te worden, toch ken ik een heel gelukkig koppel, waarvan het meisje geen dwerg is, maar ik geef blozend toe, dat ik soms denk, "hoe doen ze het?" ( Waarmee ik op de sex doel.)

 • Ik toch eens graag en dag als man zou willen doorbrengen. Ik wou als kind altijd "staand plassen" gelijk mijn broers, maar dan liep het warme sopje langs mijn benen naar beneden en dat was geen aanrader! 

 • Ik zo graag eens al wat versleten is zou willen weggooien, handdoeken waar je haast kan doorkijken, tafelnappen met vlekken die niet meer uitkunnen, maar toch blijf gebruiken. Ook keukengerief, houten lepels die al een metamorphose hebben ondergaan enz. Maar als je dan gaat rekenen wat dit allemaal zou kosten, ik toch de oude dingen blijf gebruiken.

 • Ik eigenlijk met kerst eens gewoon een pannenkoekenbak wil houden, met warme chocomelk, slagroom en marshmellows, maar het eigenlijk niet durf omdat ze gewoon zijn om eten te krijgen en ik niet als een gierigaard wil overkomen.

 • Wij dit jaar vluchten van kerst, omdat ik het moeilijk heb dat mijn zoon er niet bij is.

 • Wij dit jaar Sinterkerst vieren, omdat het voor iedereen beter uitkomt .

 • Ik dit jaar een verlanglijstje ga maken voor mezelf , maar ik hoef niet alles te krijgen.

 • Ik eigenlijk geen fluit om mode geef, omdat ik meestal de luxe van het kiezen niet heb wegens mijn grote maat. En wat ik dan wel mooi vind is dan weer veel te duur voor mij.

 • Ik heel blij ben dat er al een paar uitjes op het programma staan voor volgend jaar en ik zo iets heb om naar uit te kijken. Niets meer deprimerend dan een lege agenda.

 • Dat ik een vliegtuig in mijn buik heb , en een jaar niet "gevlogen" een jaar "niet geleefd "vind.
 • Toen ik hoorde dat de sint niet bestond, ik absoluut niet geloofde dat mijn ouders dat speelgoed kochten, want ze waren heel streng en ik dat moment niet besefte dat ze me graag zagen.
 • Ik vroeger altijd dacht dat ik geadopteerd was, omdat ik totaal anders voelde dan de rest van mijn familie.
 • Dat ik barbies voor mijn dochter kocht omdat ik er zelf nooit geen had gekregen.
 • Dat ik het vreselijk vind om al 52 jaar te zijn en te weten dat de volgende tram, tram 6 is! 
 • Ik totaal niet overweg ken , met apps, i phones, en pinterest 

18:14 Gepost door fibromindy in gekke kronkels | Permalink | Commentaren (10) | Tags: allerlei, wiswasjes, weetjes, rare kronkels |  Facebook

21-11-13

Chrissebie en het gat in haar hand ( als het op cadeaus aankomt )

kerstvrouw1.jpg

Elk jaar zweer ik niet zo diep meer in mijn portemonnee te tasten voor cadeautjes voor de feestdagen. Elke keer maak ik goeie voornemens hoor, daar niet van. Maar ook elke keer spendeer ik veel te veel. En de grootste reden is dat ik gewoon graag cadeautjes uitdeel en mensen blij maak. En eerlijk, voor mezelf schiet er op het einde van het jaar niets over. Maar dat vind ik ook niet erg. Ik speel wel graag voor kerstman! ( Zolang de deurwaarders hier aan de deur niet staan, maar zo ver is het gelukkig nog niet. )

18:58 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook

20-11-13

En het jaar loopt op zijn einde.

Vandaag was het bitter koud. Ik trok mijn warmste jas aan, sjaal, en nog net geen muts en handschoenen. Ik voelde de noorderwind snijden in mijn gezicht. De stad raakt vervuld van kerstsfeer. Overal folders en versiering. En eerlijk, ik genoot er van. Het kleine ommetje deed mij deugd, vooral omdat ik me zo vrij voelde zonder stok.Ik deed ideeën op, scoorde al wat kerstcadeaus en besloot om toch zelf te zorgen voor de raclette-avond en niet alles te bestellen wegens een gigantische prijsstijging. En eerlijk , nu ik beter ben zie ik het ook beter zitten. In de Rinkel kon ik me nuttig maken, bij het helpen van het maken van halssnoeren voor de kersthappening. Maar de drukte werd me op het einde te veel en ben een beetje voor dat de tijd om was , vertrokken. Ik ben tot niets verplicht daar. Maar het breekt mijn dag. Iets minder was het, toen ik voor het eerst met het winterweer geconfronteerd werd, maar eigenlijk kon het toch mijn vrolijkheid niet bederven. Ik ben momenteel een gelukkig en vrolijk mens.

19:59 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (6) | Tags: vrolijk, liefde in mijn hart |  Facebook