20-12-13

Chrissebies kerstcadeau!

Ja, eergisteren viel mijn kerstcadeau uit de lucht! Beter gezegd in de postbus;

Ik mag aantreden op 20 januari naar het risiv in Brugge. Ja, de adviseur in Tielt heeft negatief advies doorgestuurd naar de grote bazen, en ik mag op onderzoek.

Naar het schijnt zijn dat geen onderzoeken, maar mensomwaardige vernederingen.

Ik heb daar echt al stunten over gehoord, en het maakt me niet vrolijk. 

Anderzijds mag ik met mijn hand op mijn borst eerlijk zeggen, dat het me absoluut niet zou lukken om te werken in een normaal werkcircuit. Hoe graag ik dat ook zou willen.

Het ergste dat ik me zo moet weren om het recht te behouden om "ziek " te zijn.! Erg vind ik dat!

Maar ik probeer er me niet druk over te maken. Ik zie wel wat er komt en als ze daar in Brugge beslissen dat ik terug kan gaan werken! Ik denk dat ze me daar zelf wel geen jobke zullen geven! 

Ja, de adviseur zegt dat ik het maar al te goed kan uitleggen, maar hij beseft niet dat ik maar aan één stuk doorraas gewoon uit zenuwachtigheid.

En der is nu eenmaal iets waar ons Chrissebie in is, en dat is babbelen, maar het betekend niet omdat ik goed kan babbelen dat ik ook gezond ben, was dat maar zo, k zou zo blij zijn!

19:52 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (9) | Tags: risiv, adviseur |  Facebook

Commentaren

Ik duim voor je, dat het goed komt en dat ze je met respect behandelen. Laat niet met je sollen..

Gepost door: Brubeck | 22-12-13

Reageren op dit commentaar

het lijkt wel het verhaal van mijn vrouw, al laten ze haar redelijk met rust omdat ze inzien dat zij helemaal niet bekwaam meer is om voltijds aan het werk te gaan...

Gepost door: Billy | 22-12-13

Reageren op dit commentaar

Laat ze uw blogs lezen mss beseffen ze het dan,....en laat inderdaad niet met je sollen, je hoeft je niet te laten vernederen!!!

Gepost door: Misssexandthecityandme | 23-12-13

Reageren op dit commentaar

Velen denken inderdaad dat als iemand het goed kan uitleggen er niets aan de hand is, ik hoop dat je een goede dokter tegenkomt die ook tussen de regeltjes in leert luisteren

Gepost door: merel | 23-12-13

Reageren op dit commentaar

Ik dacht net hetzelfde als Carrie... laat ze je blogs lezen. Sterkte! Ik hoop dat ze begrip hebben!

Gepost door: Evita blogt... | 24-12-13

Reageren op dit commentaar

Net als Billy is het alsof ik hier het verhaal van mijn vrouw lees .... gelukkig is ze dankzij een correcte controle-arts goed op weg om opnieuw bij haar oude werkgever aan de slag te kunnen gaan, als vrijwilliger welliswaar en via een project van het GTB ... anderhalf jaar geleden wouden de 'hoge pieten in BXL' haar ook 'van de mutuel afsmijten' maar de controle-arts wou dat mijn vrouw vooruit kon, ondanks ze nooit meer in het 'normale circuit' aan de slag zou kunnen.

Het hangt dus echt van de controle-arts of je al dan niet vooruit kunt ... want die geeft uiteindelijk een advies.

Sterkte! We duimen voor jou !
Maar geniet nu van de gezellige feestdagen :-)

Gepost door: Steven VDP | 24-12-13

Reageren op dit commentaar

Ik duim voor je dat het goed mag aflopen. Wat een ellende en dat is te danken aan vroegere tijden toen profiteurs jarenlang van de ziekenkas profiteerden zonder echt iets te mankeren. Wreed om te zeggen maar zo is het. Succes als je naar ginder moet en laat er zeker je kerst (en alle voorgaande dagen) niet door vergallen, zelf kan je er jammer genoeg niets aan veranderen. Het zal van de good-will van de controlearts afhangen.

Gepost door: bea | 24-12-13

Reageren op dit commentaar

Ik heb vroeger ook vaak bij de controle-arts / adviseur gezeten. Zoals je al weet ben ik gehandicapt en zo moest ik tot mijn 18 jaar, elk jaar op controle, en vanaf 18 tot ik begon te werken om de 3 jaar (dacht ik). Precies of ik zou miraculeus genezen vanaf een bepaalde leeftijd.
En vanaf ik werkte moest ik plots niet meer gaan aangezien ik vanaf dat ogenblik ook ineens op niks meer recht meer had (ook geen verhoogde terugtrek van de ziekenbond). Alsof ik genezen was dan.

Gepost door: Dave | 25-12-13

Reageren op dit commentaar

Oei, hopelijk valt het allemaal wat mee en beseffen ze daar inderdaad dat jij niet meer kan werken! :-)

Gepost door: justm3 | 06-01-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.