01-01-14

2013/2014

 1. Het eerste wat me over 2013 te binnen valt, is de lange winter, waar ik heel lang heb binnengezeten, wegens niet met de auto durven rijden over onze onbestrooide weg hier in de straat!
 2. Ik het donkere voorjaar waar ik nogal depressief was en nood had om iets naar uit te kijken.
 3. Ik op 7 maart tickets voor Canada ging boeken, in de plenzende regen, tussen twee sneeuwperiodes in. Ik met mijn peugeootje in het gat reed van een andere wagen.
 4. Ik daaraan een whiplash overhield en me heel lang heel slecht heb gevoeld.
 5. Ik psychologische hulp heb gezocht, en zo in het koekoeksnest beland ben en daar nog altijd naartoe ga, op de momenten dat ik het lichamelijk aankan.
 6. Ik genoten heb van de lange zomer, met hier en daar wat leuke uitstappen als uitschieters.
 7. Het evenement van het jaar was uiteraard, onze reis naar Canada, waar we twaalf dagen bij mijn zoon verbleven en de meeste uitstappen in de buurt gedaan hebben.
 8. Het na-jaar was vooral een up en downperiode van heupklachten. En hoewel ik begin 2013 gezegd had dat ik zo veel mogelijk uit ziekenhuizen ging blijven. 
 9. Aja en vergeet het leukste nog bijna Ons mama heeft ons op een cruise getracteerd in Februari. Tof om eens mee te maken, dank u mama!
 10. We kerst vierden op 14 december wegens de blokperiode van de jeugd hier thuis.
 11. We met kerst zelf genoten van een weekendje Ardennen en besefte dat ik voor het eerst in mijn leven op mijn gemak  op de kerstmarkt kon blijven hangen tot 17 uur, omdat ik eens niet moest koken, geen tafels dekken. Voor herhaling vatbaar
 12. We gisteren het jaar hebben afgesloten in familiekring en daar van hebben genoten.

 • 2014
 • Er staan een paar uitstapjes gepland, twee nachtjes in de Elzas, die ik misschien nog met een nacht ga uitbreiden. Eén weekend met de fibromyalgie-liga , eigenlijk een soort workshop. En waar je aanwezigheid gewaardeerd wordt. 
 • Ik op 20 januari naar het risiv moet en zal weten of ik verder op invaliditeit kan blijven, of dat ze vinden dat ik maar terug moet gaan werken! Eigenlijk best dat het al binnen twintig dagen is, dat ik daar geen maanden moet over piekeren. 
 • Daardoor kan ik voorlopig geen plannen maken. 
 • We gaan dit jaar waarschijnlijk voor een last minute, omdat naar Canada reizen ons heel veel geld kost en we dit zeker niet elk jaar kunnen doen.
 • Mijn zoon en zijn vrouwtje waarschijnlijk zelf naar Belgie gaan komen, maar ik nog heel veel geduld zal moeten hebben, tegen dat ze het beiden met hun werk hebben kunnen regelen, om samen op vakantie te kunnen. En het is al heel moeilijk voor mijn zoon omdat hij als manager altijd bereikbaar moet zijn. Ik hoop dat ze het geregeld krijgen.
 • Voor de rest ga ik gewoon voortboeren zoals ik bezig ben! Meneertje F proberen in het gareel te houden door te blijven doseren, een beetje beweging , lichte dagelijkse klussen thuis en af en toe naar het koekoeksnest wat vrijwilligerswerk gaan doen. 
 • Ik gaan marathon ga lopen, noch ga skieën, diepzeeduiken of whatever van sportieve truken ga uithalen. Ik ben al blij als ik gewoon kan "wandelen" 
 • Ik maak over het jaar geen grote verwachtingen. Ik heb ook geen speciale voornemens, al zou ik heel graag afvallen, want ik baal van mijn eigen spiegelbeeld, mijn kleerkast die met drie vierde volhangt met dingen waar ik niet meer in kan. Ik raak maar niet onder die 90 kilo! En ik wil dringend verlost worden van die "zwangere buik". Ik ben ook ontzettend bang er op de risivcontrole voor uitgelachen te worden. Naar het schijnt wordt je daar heel erg gekleineerd . 
 • Ik hoop opnieuw leuke ontspannende blogjes te schrijven. Niet al te veel gezeur over meneer F.
 • Ik hoop ook in 2014 uit die grijze zone te klimmen zodat ik af en toe weer eens zot kan doen. Want ik mis dat zo! Ik wil terug de kinderlijke onbezorgdheid en blijheid. 
 • Ik in 2014 eindelijk eens naar de gynaecoloog ga omdat dit heel dringend begint te worden! ( naar de gyn vind ik het hatelijkste wat er is! )
 • Ik wil vooral van gewone dingen "leuke " momenten maken dat het leven nog wat plezant maakt.17:38 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: 20013, 2014, plannen, dromen |  Facebook

Commentaren

Ik hoop dat je al je plannen waar kunt gaan maken. Veel geluk!

Gepost door: Zo simpel is dan geluk | 01-01-14

Reageren op dit commentaar

een nieuwjaarsbrief over wat geweest is en misschien zal komen
ik wens je heel weinig grijze dagen en hoop dat je je roze bril kan blijven dragen

Gepost door: fotorantje | 01-01-14

Reageren op dit commentaar

ik ben niet zo'n terugkijker, ik kijk liever vooruit naar wat nog zal komen.
Jij hebt enkele minder plezante dingen om naar uit te kijken, maar ze moéten nu eenmaal de revue passeren, Christa.
Ik hoop in elk geval dat je gezondheid geen beletsel mag vormen om te genieten van je leven... ;-)

Groetjes!

Gepost door: Billy | 02-01-14

Reageren op dit commentaar

Zoals ik lees zal 2014 een mix zijn van ups en downs. Laat de downs niet te veel wegen, en ik hoop dat de ups in hoofdletters geschreven mogen worden in je volgende jaaroverzicht. En ik duim voor je mee voor 20 januari. Kan je man mee naar die controle ? Je hebt er duidelijk (en terecht) schrik voor. Met twee ben je altijd sterker..

Gepost door: Brubeck | 02-01-14

Reageren op dit commentaar

Hey Brubeck, ja ik ben ontzettend bang, omdat ik al heel verhaaltjes gehoord heb, van lotgenootjes die er geweest zijn en die onmenselijk behandeld worden. Vernederd en verweten voor luiaard. Ik weet voor mezelf dat ik niet kan werken, mag daar mijn hand in het vuur voor steken. Maar ik weet van de adviseur dat ze zoveel mogelijk chronische zieken terug aan het werk moeten zetten.

Gepost door: christa | 02-01-14

ik duim voor je op 20 januari , en verder hoop ik dat er mooie momentjes meer ups dan downs zullen zijn in 2014

Gepost door: merel | 03-01-14

Reageren op dit commentaar

Behalve dat RIZIVgedoe ziet 2014 er veelbelovend uit. Ik wens het je van harte toe dat het een jaar mag worden zonder al te veel minpunten. Sterkte voor de twintigste! Wie weet heb je nu stress door de angst van niet te weten wat komen zal maar valt het uiteindelijk toch mee. Ik duim voor je!!

Gepost door: bea | 03-01-14

Reageren op dit commentaar

Hey Bie, we gaan samen er het beste van maken van 2014,....en er gaan zeker vele mooie momenten zijn,......noteer maar al dat wij deze zomer weer iets leuk gaan ondernemen en hopelijk nog sneller ook!! En als je 20 jan niet graag alleen gaat, ik wil gerust meegaan,...

Gepost door: misssexandthecity | 03-01-14

Reageren op dit commentaar

Het zou fantastisch zijn als je al je plannen kan beginnen en afmaken. Met zo veel mogelijk plezier! Ik proost bij voorbaat dat het lukt :D
liefs Kakel

Gepost door: Mirjam Kakelbont | 06-01-14

Reageren op dit commentaar

Ik duim en ik brand kaarsjes voor 20 januari... !

Gepost door: LJ | 12-01-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.