07-01-14

Nieuw blog.

Lieve lezers

Ik heb mijn vertrouwde nest verlaten! Deze blog blijft  behouden, ik haal hem niet van het net. 

Maar kijk, soms heb je van die rare kronkels, en wil je ineens verhuizen naar andere horizonten. 

Misschien kom ik met hangende pootjes terug, omdat ik van mijn nieuwe plekje niet kan maken wat ik wil. 

Want eerlijk ik ben nogal honkvast aan iets. 

En toch moest ons Chrissebie de grote sprong wagen.

Je vind me voortaan op  http://chrissebie.wordpress.com

Ik wil je heel graag terug zien op mijn nieuwe stekje en ik hoop ook, zo snel mogelijk een lijstje op mijn nieuwe blog te krijgen, met alle leuke blogs die ik volg.

Veel groetjes

Christa

19:10 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (3) | Tags: overstap, verhuis, wordpress |  Facebook

06-01-14

Verhuis op komst?

Ik denk er heel hard over na om van blogplatform te veranderen. Ik wil graag naar wordpress overstappen. Ten eerste wil ik een heel nieuw begin. Ik ben het beu om te zaniken over die fibro. De laatste tijd, heb ik nogal veel geklaagd en gezaagd, en ik wil gewoon bloggen over de dagdagelijkse dingen, dingen die me bezighouden, jeugdherinneringen. En vooral, ik wil ook af en toe kunnen bloggen achter gesloten deur, dat wil zeggen, dat men een paswoord moet invoegen.

Ik wil mijn blog een ietwat volwassener uitstraling geven, en ook vooral op mijn taalfouten gaan letten. Ik geef eerlijk toe, mijn impulsieve karakter, ( zomaar iets uitflappen zonder al te veel na te denken) speelt daar ook een grote rol in. En vooral het niet herlezen van mijn eigen schrijfsels en ook, het direct posten , en hupekee, vertrokken op het wereld wijde netwerk!

Maar eerlijkheidshalve moet ik er aan toevoegen, dat ik al een paar dagen aan het proberen ben om een nieuwe layout te maken en alles aan de blog toe te voegen zodat het een overzichtelijk geheel wordt en rust uitstraalt en maturiteit. 

Deze blog heb ik vooral opgestart om het gevecht met het fibromonster te kunnen ventileren. En ik ben er een beetje over uitgeleuterd, ( hoewel nog altijd geen twee dagen gelijk zijn ). 

Maar ik beloof nog altijd niets, omdat ik er niets van bak om de nieuwe layout te bouwen en alle instellingen in orde te doen. Ik vrees dat ik ergens een hulplijn zal moeten bellen!  En al mijn blogvrienden die met wordpress werken, wonen nu eenmaal te ver om hier naast mij in de zetel te komen zitten en me stap voor stap te tonen hoe het moet. En dan denk ik weer, o ik wordt oud! en dan kan ik een grrrr niet onderdrukken

Maar wat er ook gebeurt, het nieuwe blogadres komt hier te staan, ik ga die blog niet verwijderen, want af en toe snuffel ik eens in postjes van de vervlogen bijna vier jaar ! 

Maar het jaar is nog maar begonnen en ..... we zien wel!

01-01-14

2013/2014

 1. Het eerste wat me over 2013 te binnen valt, is de lange winter, waar ik heel lang heb binnengezeten, wegens niet met de auto durven rijden over onze onbestrooide weg hier in de straat!
 2. Ik het donkere voorjaar waar ik nogal depressief was en nood had om iets naar uit te kijken.
 3. Ik op 7 maart tickets voor Canada ging boeken, in de plenzende regen, tussen twee sneeuwperiodes in. Ik met mijn peugeootje in het gat reed van een andere wagen.
 4. Ik daaraan een whiplash overhield en me heel lang heel slecht heb gevoeld.
 5. Ik psychologische hulp heb gezocht, en zo in het koekoeksnest beland ben en daar nog altijd naartoe ga, op de momenten dat ik het lichamelijk aankan.
 6. Ik genoten heb van de lange zomer, met hier en daar wat leuke uitstappen als uitschieters.
 7. Het evenement van het jaar was uiteraard, onze reis naar Canada, waar we twaalf dagen bij mijn zoon verbleven en de meeste uitstappen in de buurt gedaan hebben.
 8. Het na-jaar was vooral een up en downperiode van heupklachten. En hoewel ik begin 2013 gezegd had dat ik zo veel mogelijk uit ziekenhuizen ging blijven. 
 9. Aja en vergeet het leukste nog bijna Ons mama heeft ons op een cruise getracteerd in Februari. Tof om eens mee te maken, dank u mama!
 10. We kerst vierden op 14 december wegens de blokperiode van de jeugd hier thuis.
 11. We met kerst zelf genoten van een weekendje Ardennen en besefte dat ik voor het eerst in mijn leven op mijn gemak  op de kerstmarkt kon blijven hangen tot 17 uur, omdat ik eens niet moest koken, geen tafels dekken. Voor herhaling vatbaar
 12. We gisteren het jaar hebben afgesloten in familiekring en daar van hebben genoten.

 • 2014
 • Er staan een paar uitstapjes gepland, twee nachtjes in de Elzas, die ik misschien nog met een nacht ga uitbreiden. Eén weekend met de fibromyalgie-liga , eigenlijk een soort workshop. En waar je aanwezigheid gewaardeerd wordt. 
 • Ik op 20 januari naar het risiv moet en zal weten of ik verder op invaliditeit kan blijven, of dat ze vinden dat ik maar terug moet gaan werken! Eigenlijk best dat het al binnen twintig dagen is, dat ik daar geen maanden moet over piekeren. 
 • Daardoor kan ik voorlopig geen plannen maken. 
 • We gaan dit jaar waarschijnlijk voor een last minute, omdat naar Canada reizen ons heel veel geld kost en we dit zeker niet elk jaar kunnen doen.
 • Mijn zoon en zijn vrouwtje waarschijnlijk zelf naar Belgie gaan komen, maar ik nog heel veel geduld zal moeten hebben, tegen dat ze het beiden met hun werk hebben kunnen regelen, om samen op vakantie te kunnen. En het is al heel moeilijk voor mijn zoon omdat hij als manager altijd bereikbaar moet zijn. Ik hoop dat ze het geregeld krijgen.
 • Voor de rest ga ik gewoon voortboeren zoals ik bezig ben! Meneertje F proberen in het gareel te houden door te blijven doseren, een beetje beweging , lichte dagelijkse klussen thuis en af en toe naar het koekoeksnest wat vrijwilligerswerk gaan doen. 
 • Ik gaan marathon ga lopen, noch ga skieën, diepzeeduiken of whatever van sportieve truken ga uithalen. Ik ben al blij als ik gewoon kan "wandelen" 
 • Ik maak over het jaar geen grote verwachtingen. Ik heb ook geen speciale voornemens, al zou ik heel graag afvallen, want ik baal van mijn eigen spiegelbeeld, mijn kleerkast die met drie vierde volhangt met dingen waar ik niet meer in kan. Ik raak maar niet onder die 90 kilo! En ik wil dringend verlost worden van die "zwangere buik". Ik ben ook ontzettend bang er op de risivcontrole voor uitgelachen te worden. Naar het schijnt wordt je daar heel erg gekleineerd . 
 • Ik hoop opnieuw leuke ontspannende blogjes te schrijven. Niet al te veel gezeur over meneer F.
 • Ik hoop ook in 2014 uit die grijze zone te klimmen zodat ik af en toe weer eens zot kan doen. Want ik mis dat zo! Ik wil terug de kinderlijke onbezorgdheid en blijheid. 
 • Ik in 2014 eindelijk eens naar de gynaecoloog ga omdat dit heel dringend begint te worden! ( naar de gyn vind ik het hatelijkste wat er is! )
 • Ik wil vooral van gewone dingen "leuke " momenten maken dat het leven nog wat plezant maakt.17:38 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: 20013, 2014, plannen, dromen |  Facebook