19-05-17

Piep

Piep,

Hier ben ik nog eens! 

Lang geleden zeg je? Inderdaad! Het gaat ondertussen een stuk beter met mij! Ik ben nog steeds niet in staat om te werken. Maar mijn lijf is terug leefbaar geworden. De helse pijnen zijn verdwenen. Ik heb dit te danken aan het volgen van het paleodieet! 

Nooit gedacht dat er zo'n wonders bestonden! Gemakkelijk is het niet! En ondanks mijn succesformule krijg ik het aan mijn lotgenoten niet verkocht! 

Ik heb nog niemand kunnen bewegen om het zelf te proberen. Soms heb ik het gevoel dat ik als een koene ridder door het land moet trekken, om mijn succesverhaal uit de doeken te doen. Mijn mond, mijn eigen verhaal als lans. Mijn harnas aan, om de kritiek in te kunnen dijken. Kritiek die ik soms krijg , vooral veel ongeloof . Maar soit! 

Neen, makkelijk is het niet! En ik ben zeker niet perfect en ik slaag er ook sommige dagen niet in, om het helemaal suikervrij, lactose en granenvrij te houden. Geen makkie hoor. 

Maar ik kan het niet maken om mijn lichaam opnieuw te verkloten door terug te gaan eten als vroeger! Ik ben ook afgevallen. 

Enfin, ik ben een jojo! Ik viel twintig kilo af, kwam er terug 10 bij en ben er nu al terug 3 afgevallen. Het gaat dus met ups en downs.

Af en toe las ik periodes in waar ik het niet zo nauw neem met de paleoregeltjes, waar ik nood heb aan een boterham , of een krokant pistoleke, meestal in het weekend dan.

Maar we ploeteren voort en dan probeer ik te denken aan de helse ondraaglijke pijnen waarover ik hier vroeger vaak schreef. Of ik denk aan de momenten dat ik moedeloos was en me afvroeg of het leven eigenlijk nog zin had. Wel , ik kan antwoorden met een dikke ja! Ja het heeft zin! En ik slaag er in, om terug leuke dingen te doen. Al zal ik nooit meer de Chrissebie van vroeger zijn. Ik weet begot niet meer hoe het voelde om volledig pijnvrij te zijn. Pijn is een gewoonte geworden. Al is er natuurlijk, pijn en pijn. Pijn zoals ik vroeger had, die kan je niet gewoon worden. De pijn die ik nu heb wel. Ik kraak en ik spok, kan nog altijd niet lang klussen na elkaar, hou me nog steeds aan de 20 minuten regel en dat kan perfect voor mij! Leve Paleo, je hebt mijn leven gered! Thanks!

10:50 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

Ik heb ook veel baat bij het dieet. Zuivel gebruik ik met mate maar altijd zuivel zonder lactose. Sinds ik mijn eetpatroon heb omgegooid, voel ik me ook stukken beter. Mensen vinden het vaak te veel moeite maar het is echt waar: gezond eten bepaalt je gezondheid.
Leuk je weer te lezen!

Gepost door: Kakel | 24-05-17

Reageren op dit commentaar

Hey Kakel ik zit al heel lang op een nieuwe blog, waar ik het minder over mijn fibroprobleem heb. Ik kreeg hier te veel kritiek .
chrissebie.wordpress.com

groetjes

Gepost door: christa | 28-05-17

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.