11-12-13

En wat mag er onder de kerstboom liggen!

Het liefste krijgen we dingen die niet te koop zijn, dat mogen ze hier altijd onder den boom smijten! Liefde, (kan je nooit genoeg van hebben!) En een goede gezondheid, ook iets dat je niet zomaar in de supermarkt koopt! Ook een grote portie geluk, en vooral het zien van geluk in de kleine dingen!

Maar als ik dan toch moet kiezen, dan ben ik een wijf dat gelukkig te maken is, met vooral doe en ervaringsdingen.

 • een etentje, 
 • een bioscoopavondje
 • een uitstap 
 • een reisje, mini of groot , ik vind alles leuk.
 • een goei fles rode wijn om te bewaren en ooit uit te drinken.
 • een optreden van Sioen, of andere favoriete groepen
 • een muscial
 • een wijnproefavond, 
 • of een bierproefcursus ( ja, ik lust toch bijna alles )
 • een juweel van Malice in Wonderland
 • parfum, maar ik heb wel mijn voorkeuren.

De absolute afknappers zijn

 • postuurkes
 • huishoudelijke apparaten
 • pantoffels
 • flanellen pijama, ( want ik verdraag alleen maar één soort pijamabroek en die hebben ze alleen in hunkemuller!
 • dvd's
 • boeken, ( daarvoor lees ik veel te weinig, lees, zo goed als nihil)
 • een kaart voor een voetbalmatch
 • een tijdschriftenabonnement.

Maar het allerbelangrijkste is nog, de manier waarop het geschenk uitgekozen en geschonken wordt. Het hoeft niet duur te zijn, maar ik gruwelijk van klakkeloos-aangekochte geschenken, zo van iets kopen, om iets te hebben. En de manier waarop het verpakt is vind ik ook belangrijk, hoewel ik de laatste tijd, toch iets ecologischer denk, en ook niet te veel aan verspilling doe. Maar verpakkingen kunnen origineel zijn zonder duur te zijn. 

En wat staat er op jullie verlanglijstje van "koopbare dingen"?

10-12-13

Kerst in aantocht.

Zaterdag hebiben we ons jaarlijks gezinsfeestje. En uiteraard, het feit dat we niet compleet zijn, maakt me triest.

Maar ik heb me voorgenomen om er toch een tof feestje van te maken, voor degene die er wel zijn. 

We gaan (hopelijk) niet bleiten, en gaan gewoon een tof feest houden, Voila si.

Het eten wordt sober gehouden! Niet te veel hapjes, raclette, wat wijn en een ijstaartje. En ik ben een quiz in elkaar aan het steken, om toch een beetje een groepsgevoel te hebben, en niet heel de avond gewoon zitten drinken en zwanzen. En ja, ik kijk er toch naar uit! 

En er zijn pakjes, hier, en in Canada, en als we de tijd vinden, om even samen te zijn zullen we die pakjes samen opendoen! En dan zijn we toch even samen! Wat is de technologie geweldig hé. Met speciale dank aan Microsoft, de postbodes en de sneeuwruimers, die er voor zorgen dat de pakjes door de sneeuw raken, in Salem, Nova Scotia, ten huize Van Weehaege Briand.

kerstmis, webcam,

20:28 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: kerstmis, webcam |  Facebook

08-12-13

Sanseveria.

Er viel  hier een uitnodiging in de bus  van een gratis tapasavond, enfin, de dranken moesten wel betaald worden, zo gratis was het dus niet!

Impulsief heb ik me meteen ingeschreven voor vier personen , en ik dacht direct aan mijn blogmaat en zijn vrouw die in Roeselare woont . 

Dus hadden we afgesproken , om er samen een gezellig avondje van te maken! 

We werden hartelijk bij hen ontvangen, de frisse bubbels, smaakten lekker en de kaarsjes in huis maakten het heel gezellig , waardoor we ons heel welkom voelden.

We moesten tegen 20.30 op de afspraak zijn , zo stond het op de mail. Maar toen we in de tapasbar aankwamen bleek dat er geen zitplaatsen meer vrij waren. En hoe gezellig het daar was, we besloten de tapas te laten aan de anderen en trokken naar het stamcafée van mijn blogmaat."Sanseveria", een leuk ouderwets cafeetje met geweldig lekkere picon, en een vriendelijke patron.

Het werd een gezellige tetteravond en het was leuk voor ons, om eens niet met zijn tweetjes op stap te moeten gaan. In gezelschap is het altijd leuker!

Wim hield het bij lichtere biertjes, want hij moest met de auto rijden! En idd, er was algemene controle , maar we hadden geluk, de auto voor ons werd er uit geplukt en wij mochten doorrijden. Oef, dat was een geruststelling . Ik denk niet dat Wim overmatig had gedronken, maar soit, We konden snel naar huis rijden, ons bedje induiken. En ik heb een gat in de dag geslapen, mijn lichaam eiste dat wel, want na de kermis is er de geseling. Maar dat had ik er graag voor over! 

Thanks ollie en Tv.


http://users.telenet.be/graphicdesign/

03-12-13

Kerst als kind.

Voor zover ik me herinner werd er bij ons kerst gevierd, met ons zes en grootmoeder erbij. Het werd een eenvoudig menu, met opgevulde kalkoen; En ik vond zo'n "grote kip" geweldig. Misschien omdat we dat ook zagen in de kerstfilms, en ik was dat mijn moeder kalkoen kon klaarmaken gelijk in de kerstfilms.

Het was dan lang nog geen mode van kerstgeschenken, want de sint was pas geweest. Maar er gingen snoepjes aan de boom, netjes ingepakt, maar we wisten al snel waar de lekstokken gingen! die hadden uiteraard, een uitgesproken model.

We waren dagen vooraf al de kleine pakjes aan tellen ( om te weten , hoeveel we er elk zouden krijgen ).

Maar we kregen ze niets voor niets, we moesten daar opdrachten voor doen. Liedjes zingen, gedichten voordragen, en toneeltjes spelen. 

Maar wij waren heel bedreven in stuntshows! We gebruikten de martenee, ( de houten stok met leren riemen, die diende om te slaan als wij stout waren ). 

Dus dat befaamde ding werd gebruikt om een krant, eerst doormidden te slaan, dan het overige stuk weer doormidden, tot er niets meer overschoot. En leuk dat dat was, en ik was de bevallige assistente met lippenrood op , een bh van mijn moeder boven mijn kleren. En ik vond dat geweldig! Ik schreef zelf rijmpjes die ik voorlas, nooit ernstige dingen, maar dingen waar we met zijn vieren, in een deuk gingen! Mijn drie broers en ik. We zongen het liedje van oh mammie blue , oh mammie blue, maar we hadden daar zelf een vlaamse tekst op gemaakt. 

En we liepen rond met toverstokjes, ( van die stokjes die je moet aansteken en waar sterretjes uitkwamen) 

We waren ook heel goed in het poetsen bakken, kochten foppralines met ons zakgeld en suikerklontjes waar enge dingen uitkwamen, zoals plastiek spinnetjes.

Met zijn vier stonden we dan rond ons papa toen die een suikertje in zijn koffie wou doen, en gaven uiteraard tips, welk suikerklontje hij moest nemen.

En mijn pa speelde het spelletje mee en wij geloofden echt dat hij niets door had.

En telkens weer zei ons mama, dat we daar ons geld niet moesten aan hangen, maar elk jaar kwamen de foppralines op tafel, de ene keer met mosterd, het jaar erop met peperbollen. Tot we ouder werden en we allen in de horeca werkten. We grote mensen werden en allemaal het nest uitvlogen.

Maar op een avond als deze met kaarsjes en kerstlichtjes en mijn allereerste kerstkaart uit Canada, vond ik het leuk om nog eens te mijmeren over vroeger.


18:59 Gepost door fibromindy in verleden | Permalink | Commentaren (8) | Tags: kerst, foppralines, opdrachten, kerstliedjes |  Facebook

30-11-13

Guilty pleasure

Ik mag dan geen modefreak zijn, of geen schoenenverzamelaarster. Ook geen vijf handtassen zal je vinden in mijn kast.

Maar ik heb wel een guilty pleasure, en dat zijn de juwelen van Malice in Wonderland.

Heel de voormiddag getwijfeld of ik wel of niet zou gaan, omdat ik wist, dat ik niet met lege handen buiten zou komen. 

Maar ik had eigenlijk en lange zilveren ketting nodig om een medaillon aan te hangen die ik verleden jaar gekocht heb , maar zonder ketting.

En toen ik Evy aansprak over de zilveren ketting, zei me dat ik beter eens in de koopjeshoek kon kijken, omdat ik daar een ketting met hangen kon krijgen die nog minder kostte dan een ketting alleen. 

En ja, ons Chrissebie was daar voor te vinden hé. Zo sloeg ik twee vliegen in een klap. 

Ik was wel verlekkerd op de nieuwe collectie , maar ben uiteindelijk blijven steken bij de koopjes. En mijn bankrekening, die was gelukkig en mijn ventje kocht nog een ring voor mij, maar die is voor kerst, ik zal maar doen alsof ik hem nog niet gezien heb! 

En zo zit ik hier met een smile van hier tot in Tokio, en met een zilveren medaillon rond mijn nek, waarop gegraveerd is, Stupid cupid, want de juweeltjes van Evy daar is altijd wel een kleine hoek af en net dat vind ik nu leuk si!

 

stupid cupid.jpg

ring malice.jpg29-11-13

Voor mijn blogmaatje.

Hey Schetebees,

Zo noem ik je meestal als we een woordeke chatten onder elkaar. Ik kon gisteren niet slapen. Ik lag aan jou te denken, hoe jou  wereld alweer een nieuwe wending heeft genomen waardoor het voor jou lastige maanden gaan worden. Hoe de feestdagen er helemaal anders gaan uitzien. 

En dat terwijl ik zit te zagen op facebook over een krasje in mijn auto, terwijl jij de ene na de andere kras op je hart krijgt.

Ik kon niet slapen, ik probeerde dingen te verzinnen die ik kon doen voor jou om het allemaal wat lichter te maken, maar eerlijk schetebees, ik vond er geen. Niemand kan dit van jou overnemen, hoe erg ik ook mijn steentje bij zou dragen. 

Ik woon zo ver van jou, kan je niet eens bijspringen om je huishouden wat lichter te maken, terwijl jij op bezoek bent in het ziekenhuis bij je mama. 

En ik voel me daarover schuldig, want vrienden zijn er wanneer ze elkaar nodig hebben! 

Ik wou dat ik iets vond dat je even blij kon maken, al kon je er maar even door glimlachen en even je zorgen vergeten.

En misschien is het lastig voor jou, om nog eens mijn goedbedoelde preek erbij te krijgen. Dan wil ik graag dat je me dat zegt, want ik wil je niet overbelasten met goede raad!

Ik had er ook nog niet bij stil gestaan dat de borstkanker van je mama misschien genetisch bepaald is, en jullie dat ook moeten laten onderzoeken. En dat het voor jullie lichaam, je lichaam, je heilige tempel, misschien ook zware gevolgen kan hebben. Sorry dat ik dan zit te mekkeren over een kras in mijn wagen! 

Ik kan je alleen maar heel veel sterkte wensen. Ik weet dat je schouders sterk zijn en dat je ook op je lief kan rekenen, hij zal er altijd voor je zijn, dat weet ik wel. Maar het wordt een zware tocht en daar wens ik je ongelooflijk veel moed voor. Ik sta altijd klaar met een luisterend oor, en als ik iets voor je kan doen, al is het maar een telefoontje , omdat jij daar te moe voor bent, roep me dan en ik zal er zijn voor jou. 

Heel veel liefs, je blogmateke


26-11-13

Het kind in mij!

Dingen die ik geweldig graag zou doen, maar waar ik te oud voor ben!

 • In een ballenbad springen ( toen ik klein was bestond dat nog niet!)
 • idem dito met een trampoline en een springkasteel
 • nog eens mijn koude voetjes trappelen op de koude vloer, de ochtend van Sinterklaas en genieten van dit heerlijke verlangen.
 • figuurjtes uitprikken was mijn geliefde bezigheid, en hamertje tik, maar dat mochten alleen de jongentjes spelen en ik was daar geweldig jaloers op!
 • nog eens spelen op de hoge blekker en mij daar laten afrollen van boven tot beneden, ( geef toe, zou nu geen zicht meer zijn hé!
 • De sint maartenstoet waar we snoep rondhaalden en we dagen aan een stuk overmatig mochten snoepen, tot het op was!
 • Bij mijn oma binnenspringen na school om te zeggen dat ik dorst had en daar een glas limonade krijgen, wat we thuis nooit kregen.
 • De verrukking van de eerste tv meemaken, hoe geweldig dat toen was! 

En de volgende keer proberen mijn bucketlist te maken, en een beetje meer in het heden en de toekomst te kijken, omdat er ook nog mooie dingen te rapen moeten zijn voor een kind van 52.

Maar, euh, ik kan het niet nalaten om met dit kinderliedje keihard mee te zingen, ( als ik alleen thuis ben tenminste)