25-11-13

En we draaien met de heupjes en we zijn zo blij!

Straks ga ik op controle naar de heupjesdokter! Ik heb veel zin om zijn kabinet binnen te springen, met een zwiertje in de heupen! Want een wonder is geschied! Ik ben sinds verleden week pijnvrij; Tenminste wat de pijn in mijn heup betreft. De fibropijntjes blijven uiteraard. 

Maar ik wandel voor het eerst weer zonder mijn stok, en mijn beste maatje treurt er niet om. 

Ik neem hem veiligheidshalve toch altijd mee in de wagen. Tot nu toe heb ik slechts kleine afstanden gewandeld. De tour van de lidl, die ik vroeger niet stokloos kon aflopen.Eigenlijk heb ik meer zin, om het doktersbezoek af te blazen, maar bon, afspraak is afspraak. 

Ik weet uiteraard niet hoe lang mijn prille geluk zal duren, want de cortisonespuit doet zijn werk. En ik weet niet wanneer de pret uit zal zijn. Maar we zijn in feeststemming en gaan daar voorlopig eventjes niet aan denken.

Alleen zit ik nog steeds opgezadeld met die vervelende kuch in mijn keel, ik geloof dat het een pad is in mijn keel in plaats van een kikker! Echt niet te doen.

Ik dacht dat het aan mijn schildklier lag, maar bloed is getest en alles bleek in orde! Jammer genoeg, want ik had stiekem gehoopt dat ik er met een pilletje vanaf zou komen, en dat ik ook een boosdoener had gevonden voor mijn gewichtistoename, nml ook mevrouwtje schildklier. 

Toeme, en ik die dacht dat ik mijn overtollige kilo's ook ging kunnen bestrijden met één euthyrokske per dag. Damn. Maar ik ga toch eens die knop moeten kunnen omdraaien! Maar eerst het gevecht tegen mijn grijze zone winnen. En ik kan geen twee oorlogen tegelijk uitvechten , nietwaar! Of maak ik mezelf wat wijs???23-11-13

Wiswasjes

 • Vandaag heb ik besloten om zelf geen fois gras meer te kopen of te kiezen op restaurant. Als er bij een uitnodiging op mijn bord ligt, ga ik het wel opeten, want ik vind het wel keilekker, maar na het zien van al die filmpjes over het kweken van de ganzen, zeg ik neen, dank u, niet meer voor mij.

 • Vandaag vroeg ik me af , of een dashondje, je weet wel zo eentje met korte pootjes eigenlijk geen mindervalide hondje is. Die beestjes moeten enorm belemmerd worden in het wandelen. Ze zeggen dat alle dierenras een bepaald doel heeft, maar k weet begot niet welk nut die hondjes met korte pootjes hebben.

 • Het moet erg zijn als dwerg geboren te worden, toch ken ik een heel gelukkig koppel, waarvan het meisje geen dwerg is, maar ik geef blozend toe, dat ik soms denk, "hoe doen ze het?" ( Waarmee ik op de sex doel.)

 • Ik toch eens graag en dag als man zou willen doorbrengen. Ik wou als kind altijd "staand plassen" gelijk mijn broers, maar dan liep het warme sopje langs mijn benen naar beneden en dat was geen aanrader! 

 • Ik zo graag eens al wat versleten is zou willen weggooien, handdoeken waar je haast kan doorkijken, tafelnappen met vlekken die niet meer uitkunnen, maar toch blijf gebruiken. Ook keukengerief, houten lepels die al een metamorphose hebben ondergaan enz. Maar als je dan gaat rekenen wat dit allemaal zou kosten, ik toch de oude dingen blijf gebruiken.

 • Ik eigenlijk met kerst eens gewoon een pannenkoekenbak wil houden, met warme chocomelk, slagroom en marshmellows, maar het eigenlijk niet durf omdat ze gewoon zijn om eten te krijgen en ik niet als een gierigaard wil overkomen.

 • Wij dit jaar vluchten van kerst, omdat ik het moeilijk heb dat mijn zoon er niet bij is.

 • Wij dit jaar Sinterkerst vieren, omdat het voor iedereen beter uitkomt .

 • Ik dit jaar een verlanglijstje ga maken voor mezelf , maar ik hoef niet alles te krijgen.

 • Ik eigenlijk geen fluit om mode geef, omdat ik meestal de luxe van het kiezen niet heb wegens mijn grote maat. En wat ik dan wel mooi vind is dan weer veel te duur voor mij.

 • Ik heel blij ben dat er al een paar uitjes op het programma staan voor volgend jaar en ik zo iets heb om naar uit te kijken. Niets meer deprimerend dan een lege agenda.

 • Dat ik een vliegtuig in mijn buik heb , en een jaar niet "gevlogen" een jaar "niet geleefd "vind.
 • Toen ik hoorde dat de sint niet bestond, ik absoluut niet geloofde dat mijn ouders dat speelgoed kochten, want ze waren heel streng en ik dat moment niet besefte dat ze me graag zagen.
 • Ik vroeger altijd dacht dat ik geadopteerd was, omdat ik totaal anders voelde dan de rest van mijn familie.
 • Dat ik barbies voor mijn dochter kocht omdat ik er zelf nooit geen had gekregen.
 • Dat ik het vreselijk vind om al 52 jaar te zijn en te weten dat de volgende tram, tram 6 is! 
 • Ik totaal niet overweg ken , met apps, i phones, en pinterest 

18:14 Gepost door fibromindy in gekke kronkels | Permalink | Commentaren (10) | Tags: allerlei, wiswasjes, weetjes, rare kronkels |  Facebook

21-11-13

Chrissebie en het gat in haar hand ( als het op cadeaus aankomt )

kerstvrouw1.jpg

Elk jaar zweer ik niet zo diep meer in mijn portemonnee te tasten voor cadeautjes voor de feestdagen. Elke keer maak ik goeie voornemens hoor, daar niet van. Maar ook elke keer spendeer ik veel te veel. En de grootste reden is dat ik gewoon graag cadeautjes uitdeel en mensen blij maak. En eerlijk, voor mezelf schiet er op het einde van het jaar niets over. Maar dat vind ik ook niet erg. Ik speel wel graag voor kerstman! ( Zolang de deurwaarders hier aan de deur niet staan, maar zo ver is het gelukkig nog niet. )

18:58 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook

20-11-13

En het jaar loopt op zijn einde.

Vandaag was het bitter koud. Ik trok mijn warmste jas aan, sjaal, en nog net geen muts en handschoenen. Ik voelde de noorderwind snijden in mijn gezicht. De stad raakt vervuld van kerstsfeer. Overal folders en versiering. En eerlijk, ik genoot er van. Het kleine ommetje deed mij deugd, vooral omdat ik me zo vrij voelde zonder stok.Ik deed ideeën op, scoorde al wat kerstcadeaus en besloot om toch zelf te zorgen voor de raclette-avond en niet alles te bestellen wegens een gigantische prijsstijging. En eerlijk , nu ik beter ben zie ik het ook beter zitten. In de Rinkel kon ik me nuttig maken, bij het helpen van het maken van halssnoeren voor de kersthappening. Maar de drukte werd me op het einde te veel en ben een beetje voor dat de tijd om was , vertrokken. Ik ben tot niets verplicht daar. Maar het breekt mijn dag. Iets minder was het, toen ik voor het eerst met het winterweer geconfronteerd werd, maar eigenlijk kon het toch mijn vrolijkheid niet bederven. Ik ben momenteel een gelukkig en vrolijk mens.

19:59 Gepost door fibromindy | Permalink | Commentaren (6) | Tags: vrolijk, liefde in mijn hart |  Facebook

18-11-13

Voer voor Psychologen!

En toch blijf ik erbij dat mijn "grijze zone-depressie" ontstaan is bij mijn whiplash. Wat is er precies verandert met ons Chrissebie.

Wel , vroeger kon ik geweldig genieten van de mooie dingen des levens, kleine dingen, grote dingen, maakt niet uit. Ik kon heel lang teren op een leuk weekend, een gezellige uitstap. Een avondje bioscoop. Het maakte me instant vrolijk en ik kon dat gevoel heel lang aanhouden. Ik kon er weer een tijdje tegen.

Maar nu ik mezelf eens onder de korrel heb genomen ,merk ik dat dit sinds een hele tijd, niet meer zo is. ( sinds de whiplash ). Nu valt het gelukszalig gevoel na de geluksbeleving direct weg. En dat , That's not me!

En dat verontrust me! Ik wil niet eeuwig in de grijze schemerzone wonen! Ik wil terug licht en kleuren in mijn leven. Ik wil mijn ongedwongen vrolijkheid terug. Mijn enthousiasme om weken op wolkjes te lopen na een gezellig weekend, of een geweldig etentje . Ik wil mijn inspiratie terug, mijn fantasierijke gedachten. Ik wil de terug de lichtheid van mijn bestaan ervaren.

Gisteren zat ik hier maar te zitten, en te tokkelen op mijn laptop. Precies of ik zat te wachten op een beetje vreugde die uit dat machien zou komen! Constant Facebook schecken , mails checken , om te zien of er ergens iets vrolijks te lezen viel.

Wel de vrolijkheid was maar povertjes. Heel veel geklaag op de verschillende fibrogroepen die ik volgde. Met het gevolg dat een mens al depri zou worden al die berichten te lezen.

Dus heb ik daar vandaag iets aan gedaan. Het me uit al die groepen verwijderd, heb eens gekuist in mijn zogezegde vrienden. En iedereen die er nu nog op staat, zijn mensen waar ik wat interactie mee heb, en mensen waarvan ik het leuk vind dat ze op mijn facebook staan.

Voila, opgeruimd staat netjes. Want het leven is meer dan fibromyalgie. En ja, ik wil daarnaast ook nog "leven", nog lachen, en nog dingen ondernemen.

 

 

19:38 Gepost door fibromindy in stomme fibro | Permalink | Commentaren (9) | Tags: depressie wegens whiplash |  Facebook

16-11-13

There we go again!

Allee, het gaat beter met mijn heup. De helse nachtelijke pijnen zijn verdwenen. En ik zou zo graag een beetje de schade inhalen van het werk dat is blijven liggen.

Maar het ontbreekt me aan energie! Ik raak niet vooruit, kan mezelf er niet toe aanzetten om de koe bij de horens aan te pakken.

Verleden week wou ik een afspraak maken met de huisdokter, maar dat kon niet. Maar ik probeer zeker langs te gaan, deze week. Ik wil dringend mijn leverwaarden laten controleren en mijn schildklier. En mijn maag doet ook maar vreemd, veel last van reflux, super opgeblazen gevoel, en uiteraard overgewicht!!

Ik mis de spring in t veld die ik was, doe mijn best om ze terug te vinden, maar het lukt maar niet. Misschien steek ik te veel energie om haar te zoeken.

Zeker deze wek een afspraak maken!

gezaag, mezelf opfretten, slechte schildklier

15-11-13

Allerlei!

Allee , mijn haar is dus niet echt "gerystyled". Het is geknipt, en trekt eigenlijk nog altijd op mijn vorige kopje ( zie foto vorige blog) met het verschil dat het achteraan korter is gesneden.

Nu ik klaag niet zenne, ik ben er best tevreden over, maar het mocht wat stouter, en gedurfder. Maar dat zal vrees ik toch voor een kapper zijn met heel veel ervaring. Enfin soit. Ik kan er weer een tijd mee voort.

 Op naar een ander onderwerp! De feestdagen!  Ja ze komen er weer aan! Ik weet niet of ik moet zuchten of blazen, want eerst kerst, en dan oudjaar, en daarrond moet nog een feest komen met mijn kinderen, ( de Canadeesjes zullen er niet zijn Huilen) .

Als de kids van Wim hier zijn die periode vieren we met kerst zelf, maar dit jaar zijn ze bij hun moeder, dus zijn ze hier met oudjaar.

 

Drie feesten op een week zie ik niet zitten, driemaal de drukte in de winkels trotseren, tafels dekken, servies uit de kasten halen, ( waarvoor ik een deel van de inhoud er eerst moet uithalen, ) . Neen dat bezorgd me al stress voor het zover is.

En daarmee hebben we een plannetje uitgedokterd om het voor mij wat leefbaar te houden en toch gezellig voor iedereen. Want wat ik nog vergeten te melden had, is dat Wim zijn twintigers beiden in hun blok zitten en niet veel tijd hebben om te feesten.

En dus voeren we dit jaar het "Sinterkerstfeest " in dat doorgaat op zaterdagavond 14 december.

Nog net in het begin van de blok en net voor de drukte in alle winkels losbarst! Joepie voor mij geen half uur in de rij staan omdat ik een potje room of zo vergeten ben!

Ik vind winkelen op die drukke dagen, dus pure horror! Terwijl alles in een serene kerstsfeer zou moeten verlopen, wat je in die melige Amerikaanse tv films ziet, gaat het er hier soms aan toe, met trekken en duwen en karren die je tegen de hielen rijden.

Wel dat gaan we dit jaar niet meemaken. Er wordt voor iedereen wat sinterklaassnoep voorzien en aan de hopen kerstpakjes wordt er ook niet meer gedaan. Alleen voor Shannon heb ik vandaag een postpakket naar Canada gestuurd wat belachelijk duur is, ( 45 € verzendingskosten ) slik, maakt dat ik bijna even veel betaalde dan de inhoud. Mijn schoonzoon in wording, krijgt ook een cadeau omdat hij jarig is ook in die periode. Voor mijn dochter nog wat vinden en onze twee studenten krijgen geld omdat ze dit momenteel het beste kunnen gebruiken. Aja en voor mijn zoon is uiteraard ook iets voorzien, maar dat ga ik hier niet neerpennen!

Voor Wim moet ik nog iets vinden, maar ik heb nog tijd tot nieuwjaar!

 

En met kerstavond zijn we lekker niet thuis! Mijn mannetje heeft een hotelletje geboekt in de Ardennen, waar ze een wildmenuutje serveren. We zijn er verleden jaar geweest met Valentijn. "Au manoir des vallées heet de B&B.

Dat is dus ook al geregeld. Met kerstdag zelf keren we terug en gaan langs bij onze ouders.

En oudejaarsavond is de enige avond waar er gekookt moet worden Dat vieren we samen met de ouders van Wim , maar deze keer is het niet hier, maar bij mijn schoonbroer. Omdat de groep zo groot is, gaan we het ook redelijk simpel houden. Less is more.

 

En wat spoken jullie uit met de feestdagen?

18:46 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: sintekerst, kerst, oudjaar, feestdagen, koken, drukte |  Facebook