13-11-13

New look.

Twee jaar geleden heb ik eens het geluk gehad, mee te mogen doen aan een make over. Niet voor tv of zo, maar voor een boekske ( de karaat ) on onze streek.

Een gerenommeerd kapper had mijn haar toen gedaan en ik heb het lang geprobeerd om deze snit te evenaren. En alleen de echtgenoot van mijn nicht slaagde erin om dat kapsel even mooi te knippen en te brushen.

Maar nu wil ik een nieuwe look. Ja mannen zo zijn vrouwen! Hebben ze dan eens een make-over gekregen, kregen ze een kop haar die ons staat en dan willen we die nie meer!

Ik wil eigenliijk eens zot doen! Geen braaf pruikje meer op mijne kop. Het liefst mag het wat extravagant zijn. Maar eens afwachten of ze dat op die kappersschool zullen willen doen! Want ik ga ze carte blanche geven. Ze mogen er van maken wat ze willen, maar het moet lang blijven vooraan, want ik sta totaal niet met haar achter mijn oren, of kortgesneden aan de oren.

En het moet gemakkelijk zijn om te onderhouden. Niet veel brushwerk, maar een klakske gel erin, beetje was langs daar en klaar zou kees moeten zijn.

Want ik word al te vaak als een sukkel bekeken door mijn gemank en mijn stokske. Wel ik wil er niet als een brave sukkel uitzien. Ik wil er best nog een beetje stout uitzien.

Daarom heb ik voor morgen een afspraak gemaakt in de kappersschool bij de zevende jaars, die haarstyling doen, wel dat ze dan maar eens aan het stylen gaan! En k ben verdorie eens benieuwd hoe ik daar buiten zal komen.

Het kleuren is voor binnen veertien dagen, want dan moet ik model zijn iemand die haar examen "kleuren " moet doen, en ik wil daar ook niet te braaf in gaan. Allée, k ben eens benieuwd.

Bye the way, het fotoke op mijn blog is er eentje van die make over. En op de foto hieronder werd ik voor het eerst onder handen genomen door de kappersschool!

Allemaal duimen dat het goed afloopt!

DSCI1104.JPG

 

 

12-11-13

De filipijnen.

We kunnen er niet over kijken over de grote ramp die in de filipijnen gebeurt is. Het laat me niet onverschillig, als ik al die doden zie, de wanhoop , de schreeuw om hulp, in de ogen van die mensen!

En het laat me niet koud. Ik ga zeker iets storten, en ga niet gaan muggeziften ,over  " als het geld terecht zal komen". Want dat is een afgezaagd excuus voor iemand die niets wil geven. We kunnen allemaal wel iets missen.

Ik zou nooit meer kunnen slapen als ik "niets" zou willen delen met die mensen, want al klagen we dan wel eens over mijn invalideloon. Ik heb een dak boven mijn hoofd, geen koud , geen honger en geen dorst. Als dat al niet fantastisch is!

 

filipinen, superstorm,

Voor ook iets wil storten      AZG: BE73 0000 0000 6060 BIC: BPOTBEB1
Mededeling: INT

 

19:27 Gepost door fibromindy in Actualiteit, Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: filipinen, superstorm |  Facebook

10-11-13

In de krochten van Google

Vandaag stille zondag want de kinderen zijn er niet, en dan maak ik van die stille zondag ook maar meteen een luie zondag

Veel meer dan koken, wat was wegleggen en witlof en ham klaargemaakt voor morgen, heb ik niet gedaan. T is dus echt "luie zondag", maar ik lieg immers nooit, zelfs niet op mijn blog.

Maar soit, we gaan niet het niet over mijn karaktertrekken hebben, maar over wat ik tijdens mijn lui zijn dan toch doe! Ik kan me voorstellen dan je nog luier dan mij moet zijn om een hele dag als een versteend beeld te zitten.

Maar ik beweeg mijn handjes nog en heb me eens begeven naar de diepere krochten van Google.

Deze voormiddag heb ik me verdiept in de medicinale cannabis en dat op aanvraag van een lotgenootje. Ik ben er al uit dat het heel omslachtig is om zelf wiet te gaan kweken en daar geneeskundige olie van te maken. Maar het tegenstrijdige aan cannabis is dat je er wel mag bezitten, oftewel 5 gram, oftewel één plant per persoon. Dat is legaal. Maar dat je toch eerst illegaal zaadjes en gerief moet gaan kopen om legaal te kunnen doen. Weer typisch Belgisch zeker. Laat ons zeggen dat ik al zover ben afgedaald in de kelders van google, om te weten, hoe ik eraan kan geraken. Deze info wordt dus aan mijn lotgenootje doorgespeeld. Ja als ik zo'n vraag krijg , doe ik daar research naar, maar of ik dat ooit zelf zal uittesten, is nog maar de vraag. Het feit dat ik adhd heb, maakt mij al zot en gestoord genoeg. Wie weet wat het met mij zou uitspoken.

Deze namiddag ben ik namen beginnen googelen, en ben te weten gekomen, dat de viswinkel waar ik vroeger werkte, overgenomen is door de dochter, en dat het koppel waarvoor ik indertijd werkte uit elkaar is, want ik heb de man gegoogeld en die zit op datingssite, Sherlock Chrissebie doet dus grondig haar werk.

Ik heb ook gezien dat mijn vroeger restaurant een website heeft al vind ik die heel zwak, maar soit, en ze hebben ook nieuwe meubelen. Maar dat zal na al die jaren ook wel nodig geweest zijn.

Van mezelf ben ik te weten gekomen, dat ik ook in  Californie woon. Ook een verdacht facebook profiel op mijn naam, éen of andere exotische schoonheid, met weinig vrienden en info, mmm, moet ik eens nader bekijken.

 

Ik ben ook ergens hoofdverpleegkundige en stafmedewerker zorg  W.Z.C. Moervaartheem. hier is mijn familienaam wel van elkaar geschreven. Gelukkig maar, want ik kan geen bloed zien! Laat staan etterwonden en zo van die toestanden!

Er staat ook een pinterest account en een netlogaccount van de Exotische Christa Vanhecke en

er staat nog een website op, die ik indertijd moest maken tijdens de lessen dreamweaver. Een cursus waar ik eigenlijk nooit iets mee gedaan heb. Het was de bedoeling om een website te maken voor de winkel, maar ik heb de winkel stopgezet wegens trouwplannen alvorens mijn website ooit is afgeraakt.

En er staan op foto's op, van mezelf, krantenartikels over intervieuws die ik ooit gaf, toen ik met de praatgroep gestart ben. Ja, ik wist niet dat ik zo alom tegenwoordig was bij Google.

Maar graven we niet allemaal graag eens naar info over ons eerste lief, of klasgenoten. Of mag ik hier alleen voor mezelf spreken?

 

 

 

09-11-13

Choco

Mijn ochtendritueel bestaat erin, om me naar beneden te slepen.Een sloot koffie te drinken en me dan in de hoek van de  zetel te smijten .Laptop open zetten en de hoofdingen te lezen op HLN.

 

En t eerste wat ik zag wat de Jehoen, je weet wel, mannetje die naar Syrië gaan strijden is , en achteraf beweert dat hij vrijwilligerswerk gedaan heeft. Laten we vooral hopen dat hij idd het laatste heeft gedaan.

 

Wel Jehoen eet in de gevangenis alleen boterhammen met choco! Dat stond op de eerste pagina deze morgen. Misschien moet ik alle kranten eens aanschrijven want ik eet namelijk " geen " choco op mijn boterhammen!

 

Ik stel me dus de vraag of de buitenwereld, geïnteresseerd is of we nu wel of niet choco op onze boterham doen. Moet ik nu gaan choco eten omdat de "beroemde " Jehoen choco eet?? Er stond helaas niet bij welk merk! Want we kunnen uiteraard nog gissen of ze in t gevang nutella krijgen of de tweekleurige choco van den aldi! Misschien moeten ze daar morgen nog een krantenartikeltje aan wijden. Want wat je op je boterhammen doet lijkt ineens uiterst interessant te zijn. Wel voor de nieuwsgierigen onder jullie. Als ik dan al eens een boterham eet s morgens is het ene met smeerkaas , maar ik durf me ook wel eens bezondigen aan zelfgemaakte confituur.

Ben eens benieuwd, welke journalist me nu gaat opbellen, om over mijn boterhambeleg ook een column te schrijven, k ga alvast zorgen dat mijn haar goed ligt, want zie dat ze er ook nog een foto bijzetten!

08-11-13

En ze stond recht!

En dan stond ze terug recht, had genoeg van het hoopje ellende die ze was. Ze trok haar kleren recht, droogde de tranen en kamde haar haar. En ze riep naar de spiegel! "Je hebt mijn lichaam verwoest, maar ik laat niet toe dat je mijn ziel verwoest" Ze knikte zelfvoldaan . Ademde diep en stapte naar buiten.

En gisteren was er lotgenotencontact. En eerlijk, dat was nog een brug te ver. Ik voelde me niet sterk genoeg om het eens te gaan uitleggen in de groep hoe je met fibro moet omgaan terwijl ik het verdorie zelf even kwijt was. Maar ik moest er zijn , want er kwam een koppel helemaal van Aalst. En radeloze man, vergeven van de pijn, die niets liever wou dan terug te worden als vroeger. Hij vertelde wat een gemotiveerder werker hij was. De wanhoop stond in zijn ogen te lezen, de pijn droop van zijn lijf. Hij kon niet eens op een stoel zitten. En dan had ik zoiets, van shame on me, die man is er erger aan toe dan ik!!!! En het ergste was, dat ik geen wonderdokter kende of wondermedicatie. Ik moest zijn allerlaatste sprankje hoop kapotslaan en hem vertellen dat je het eigenlijk niet kan genezen en dat hij zijn vorig leven moest afsluiten en een totaal nieuwe weg in moest. En de man is net niet in tranen uitgebarsten. En ik voelde me daar heel tweestrijdig om, enerzijds had ik hem goeie raad gegeven wat hij kon doen om zijn leven aangenamer en draaglijker te maken. Anderzijds had ik het moeilijk omdat ik hem zijn laatste hoop moest afnemen Maanden had hij erover gedaan om eindelijk de stap te zetten naar een zelfhulpgroep te komen. Maar dat gaf me ook de kracht om zelf verder te gaan .

En fibromindy zette terug haar rose  bril op om de schoonheid van het leven terug te zien.

 

 

 

 

 

 

 

06-11-13

Kom binnen!

Kom binnen, kom binnen , het circus gaat beginnen! Ga zitten in de kring, of pak ne stoel en bekijk dat stukske mens vol zelfbeklag! In het midden tussen het feestgedruis van circusklanken, zit ze daar de zielepoot, te janken als een klein kind, dat zich gesneden heeft aan een scherpe steen! Geen kind is dat! Een vrouwmens stevig gebouwd, met grote handen, lange benen, waarvan je denken zou , die kan de wereld aan! Ze zit tussen twee vrolijke acts in, vroeger was ze zelf een clown, een koorddanser en ijslollieverkoopster! Vriendelijk verkocht ze ijs aan de drummende massa's kinderen. Geduldig en blijvend lachen. Vandaag is er geen lach, geen vrolijke snoet, zelfs geen blosje rood op de wangen. Er is alleen pijn en wanhoop en gebrek aan levenslust! Zichzelf ergens verloren in het dwalen tussen goede en kwade dagen. ER is alleen nog de uitzichtloosheid, die grijnzend naar haar lacht, en met een vals zoetgevooisde stem en kreunt , je raakt me nooit meer kwijt. Lang heeft ze blijven koorddansen, tot haar benen het begaven, en ze op haar smoeltje lag. Maar mankend kon ze clown nog spelen. Steeds minder vaak raakt ze nog in die kleren, en vergeet de blos te zetten op haar wangen. Kijk haar daar midden de piste hopeloos te zijn. In de verte hoort ze valse circusdirecteur, die roept dat ze niets meer kan! Ik kan niet uit dit circus weg, maar ik wil nu wel van die piste weg! Om op te blinken mijn wangen, en mijn grote schoenen weer aan te doen, en verder te gaan met de leuke dingen.

05-11-13

Mijn droomhuis.

Ik ben 99.99 procent zeker, dat ik het nooit ga bezitten, "mijn droomhuis". Maar daarom heet het dan ook een "droom" huis hé.

Maar bon, laten we stellen dat ik een wens mag doen en mijn droomhuis laten bouwen, dan zou het er ongeveer zo uit zien. Sluit jullie oogjes en probeer het dan voor te stellen.

Enfin, om te beginnen, vind ik de buitenkant naar de straat toe, totaal onbelangrijk. Het mag voor mij alleen muur zijn ook, zonder deuren of ramen, want de buitenkant is voor de passanten en eigenlijk kan het mij niet schelen of de anderen dat nu mooi vinden of niet. Het liefste zette ik het errond helemaal af, om voor het maximum aan privacy te zorgen. Steek me dus niet in een wijk of zo, daar ga ik nooit aarden!

Mijn droomhuis staat dus liefst een beetje op de buiten, maar dan ook niet te ver van t stad. Waar ik nu woon ben ik best tevreden mee!

Het mogen best donkere stenen zijn , of de combinatie van donker en blekere stenen. Degelijke materialen, maar geen luxe materialen. Ecologisch en energiebesparend ook.

Mijn belangrijkste kamers binnen! De keuken en de badkamer.

Ik wil een moderne keuken, geen witte die te makkelijk vuil is, maar een neutraal kleur dat ik niet snel beu wordt. Een kookeiland en veel ruimte om op te werken. uiteraard veel kasten, maar allemaal laden die ik makkelijk kan uittrekken want me bukken tot in het diepste hoekje van mijn kast, dat zal niet lukken.

Een grote achterkeuken met een deur afgesloten wil ik ook, met kasten of mooie rekken om mijn stock te plaatsen van etenswaren, dranken. nu moeten we het doen met één wankel rek in het washok dat tussen de badkamer en de keuken in staat.

neen, een heuse kamer, waar ook mijn wasmachine staat, droogkast, plaats is om te strijken, en een heuse frigocel! Ja een beetje decadent , maar dromen is dromen hé!

De living ruim en aan de zonnekant grote glazen deuren die je direct toegang geven tot een overdekt terras. Waar uiteraard mooie tuinmeubelen op staan.

De living met heel veel comfortabele zetels en een grote eettafel. Een dressoir en barkast hoef ik niet aangezien ik een grote bijkeuken heb met ongelooflijk veel bergingplaats.

Eén groot en centraal kunstwerk, voor de rest nog weinig rommel in huis.

De badkamer ruim, met grote inloopdouche, met een tegelwand, geen glazen wand. Uiteraard ruime ingewerkt kasten, en plaats voor de infraroodsauna, zodat de badkamer een beetje een privé kuuroord wordt.

De slaapkamer, ruim, het boxspringbed dat we nu hebben mag mee. Maar o wee, ik wil echte muren en geen grenen planchettekes, ik ben die zo beu gezien hé. En er mag aanpalend een dressing zijn. Nu hebben we wel ingemaakte en ruime kasten, welke vrouw droomt er niet van een dressing.

Voor de rest een leuke niet te grote tuin! We moeten er aan denken dat wij een stuk ouder worden en binnen tien jaar bejaard, ( wat een vreselijk woord) zullen zijn, arrggh.

 

Maar ik hoe geen zwembad, geen jacuzi, geef mij maar gigantisch veel opbergruimte, daar doe je me nog het meeste plezier mee!

 

15:27 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) | Tags: droomhuis, droomkeuken, droomtuin |  Facebook