29-11-13

Voor mijn blogmaatje.

Hey Schetebees,

Zo noem ik je meestal als we een woordeke chatten onder elkaar. Ik kon gisteren niet slapen. Ik lag aan jou te denken, hoe jou  wereld alweer een nieuwe wending heeft genomen waardoor het voor jou lastige maanden gaan worden. Hoe de feestdagen er helemaal anders gaan uitzien. 

En dat terwijl ik zit te zagen op facebook over een krasje in mijn auto, terwijl jij de ene na de andere kras op je hart krijgt.

Ik kon niet slapen, ik probeerde dingen te verzinnen die ik kon doen voor jou om het allemaal wat lichter te maken, maar eerlijk schetebees, ik vond er geen. Niemand kan dit van jou overnemen, hoe erg ik ook mijn steentje bij zou dragen. 

Ik woon zo ver van jou, kan je niet eens bijspringen om je huishouden wat lichter te maken, terwijl jij op bezoek bent in het ziekenhuis bij je mama. 

En ik voel me daarover schuldig, want vrienden zijn er wanneer ze elkaar nodig hebben! 

Ik wou dat ik iets vond dat je even blij kon maken, al kon je er maar even door glimlachen en even je zorgen vergeten.

En misschien is het lastig voor jou, om nog eens mijn goedbedoelde preek erbij te krijgen. Dan wil ik graag dat je me dat zegt, want ik wil je niet overbelasten met goede raad!

Ik had er ook nog niet bij stil gestaan dat de borstkanker van je mama misschien genetisch bepaald is, en jullie dat ook moeten laten onderzoeken. En dat het voor jullie lichaam, je lichaam, je heilige tempel, misschien ook zware gevolgen kan hebben. Sorry dat ik dan zit te mekkeren over een kras in mijn wagen! 

Ik kan je alleen maar heel veel sterkte wensen. Ik weet dat je schouders sterk zijn en dat je ook op je lief kan rekenen, hij zal er altijd voor je zijn, dat weet ik wel. Maar het wordt een zware tocht en daar wens ik je ongelooflijk veel moed voor. Ik sta altijd klaar met een luisterend oor, en als ik iets voor je kan doen, al is het maar een telefoontje , omdat jij daar te moe voor bent, roep me dan en ik zal er zijn voor jou. 

Heel veel liefs, je blogmateke


20-08-13

Wat het nummerke 5 met mijn moederhart doet!

Waar het hart van vol is , loopt de mond van over! O ja, da's ook nodig om een beetje te kunnen ventileren, want weten dat je binnen 5 dagen je zoon ziet, dat doet iets met een mens!

Mijn hart voelt zwaar en vierdubbel gezwollen van verlangen en neen ik kan er niet over zwijgen! er zijn duizenden dingen om over te bloggen, maar mijn hoofd denkt maar aan één ding, we vertrekken bijna. 

Ik prop mijn valiezen vol , nu al onze kleren er in zitten. Gaatjes opvullen met dingen die mijn zoon en schoondochter lekker vinden. Een zakje paprika chips, een fleske belgische icetea, want op de canadese zit geen spuit. Eenvoudige dingen waar ik hen daar ongelooflijk blij mee maak.

Ik leef op automatische piloot, elke dag check ik nog eens of onze passen in mijn handbagage zitten. Ik lijk wel een opgewonden kind die voor het eerst naar de hogere school gaat.

Vandaag ga ik nog achter likeurpralines voor de papa van Shannon, die vindt dat ongelooflijk lekker.En deze keer haal ik er naar Leonidas, hoop dat ze lekker zijn, want ik kocht tot nu toe alleen likeurpralines van den aldi.

Maar deze voormiddag ga ik hier nog eens orde op zaken zetten! Al mijn rekeningen betalen die er nog liggen en ik moet nog een hotelletje boeken op Prince Edward Island , waar we met zijn tweetjes naartoe gaan. En daar moeten we een hele lange brug over van uit de aanpalende provincie New Brunswick.

pei.jpg

Waar ik ook fel naar uitkijk is de uitstap naar Hopewhell rocks ook in New Brunswick. Ik weet nu al dat ik geweldig zal vinden.

hopewhell rocks.jpg

Ja sorry zenne mensjes, ik kan er maar niet over zwijgen. En wat ons meneerke fibro betreft, mijn poppie gaat mee, medicatie zit klaar, moet daar nog een deel pijnstillers bij gaan kletsen. We doen gelukkig alles met de wagen, we maken geen grote tochten in de prachtige bossen, wat wel jammer is, maar bon, ik kan daar wel tegen dat dit nu niet meer gaat! Dan komen we tenminste geen beren tegen! Er zitten momenteel veel slangen zegt mijn zoon, brrr, ben daar niet echt liefhebber van, maar toch zou ik ze graag eens in de natuur zien rondkruipen , zolang ze me maar niet aanvallen!

Maar wetende dat een slang maar een keer eet per maand , gaan we hopen dat hij dat al in het begin van de maand gedaan zal hebben! 

Oeps, mijn fantasie slaat weer op hol. In elk geval wens ik ons zelf een behouden reis toe, zonder overboekte vliegtuigen, uitgestelde vluchten, nog erger, afgelaste vluchten, bommen aan boord , of een stinkende man of vrouw naast mijn zitplaats! 

Een paar leuke films aan boord, en de tijd vliegt snel om. Alleen moet ik het plan van de luchthaven van London nog eens goed bekijken, want naar t schijnt moet je daar een busje nemen om naar een andere terminal te gaan. Maar het is fijn dat we van London rechtstreeks naar Halifax vliegen. Vorig jaar, moesten we eerst naar Montreal , wat eigenlijk een uur verder vliegen is , en dan een uur terugkeren naar Nova Scotia. 

Bon, ik ga mijn knoppeke eens omdraaien, een douche nemen en naar Tielt trekken naar de leonidaswinkel! Zodat Terry zijn geliefde pralientjes krijgt! Aja, en ik moet nog vlug eens zeggen, dat het enorm klikt tussen die schoonouders en ons, altijd heel gezellig samen! We zullen dus ook veel tijd met ons zessen doorbrengen! 

Toedeloe, k ben er mee weg!

02-05-13

Genoten

Ik voel me mentaal een stuk beter! Ik heb terug levenslust , voel me mentaal bijna terug de oude Chrissebie. Enfin de Chrissebie niet van 3 jaar geleden, die word ik vrees ik nooit meer! Maar een tevreden Chrissebie die van het leven geniet ondanks haar mankementen!

Dinsdagavond gaan Roeselnachten, met mijn kruk de straten van Roeselare afgedweild en daarna nog iets gaan drinken aan het staton.

Woensdag kregen we onverwacht een leuke uitnodiging om te gaan Bbq-en. Heb er van genoten! Het gezelschap, het zonnetje, het eten . Daarna zijn we samen naar Kortrijk gereden voor een optreden van Sioen. Ik had me helemaal naar voren gewerkt en niet alleen omdat ik steun heb aan de nadars, maar om het smoelewerk van mijn favoriete zanger goed te bekijken! Volgens mijn mannetje had ik zo een gelukzalige glimlach op mijn gezicht! Het was in de rij staan voor een drankje te bemachtigen. Tegen dat t hof van commerce aan de beurt was om hun kunsten te vertonen was er geen doen meer aan van t volk. Ik zat op een stoel te midden van een meute volk , dat ik er bijna instant claustrofobie van kreeg! Op mijn aandringen zijn we ons dan maar uit de mensenmassa gaan murwen om eindelijk in alle rust een cafeetje aan te doen, waar we rustig konden praten en uit glazen konden drinken. Ik zag glazen sangria passeren en dacht , allee mijn eerste sangriaatje van dit jaar! Maar groot was mijn ontgoocheling want ondanks de glazen van quint sangria was het maar flauw spul . Als er nu eens iets is waar ik niet tegen kan, is het wel dat ze me bedriegen en beduvelen met flauw spul waar ze enorm mee kunnen sjoemelen en zich rijk boeren al mensen te beduvelen. En het heeft op het puntje van mijn tong gelegen, maar ik wou de pret niet bederven en dacht foert, hier kom ik niet meer terug.

Moe maar voldaan zijn we s avonds thuis gekomen, heb ik tegen mijn krukje gezegd, dank u wel dat ik dankzij jou toch naar Sioentje kon. En we hebben geslapen als mollen, al moest mijn mannelijke molletje vroeg uit de veren om te gaan werken en deze mol kon lekker blijven liggen! Weer een dag om in een doosje te bewaren en naar te kijken op moeilijke dagen!

18:13 Gepost door fibromindy in Liefde, Muziek, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: sioen, optreden, kruk, sangria, bbq |  Facebook

11-03-13

Over sprinkhanen en schildpadden.

Er waren eens twee sprinkhanen! Het waren de beste vrienden. Samen deden ze dingen die sprinkhanen samen deden. Ze waren ook elkaars steun en toeverlaat, want ja, soortgenoten verstaan elkaar! Ze beleefden veel gekke avonturen , zagen elkaar niet zo vaak, want ze woonden wel een eindje van elkaar. Ook hun mannen waren sprinkhanen, en die schietten ook goed op samen.

Op een dag werd een sprinkhaan ziek. De andere sprinkhaan was bezorgd en zei, dat het wel ging overgaan.

Maar het ging niet over. De zieke sprinkhaan maakte zich zorgen, maar ze voelde zich in een schildpad veranderen! Gekke dingen doen ging niet meer, met dat zware schild op haar rug, kon ze veel sprinkhaandingen niet meer doen.

De andere sprinkhaan, begreep er niets van! Ze snapte niet dat haar vriendje plots een schildpad was.

In het begin probeerde ze de schildpad te overtuigen om toch nog gekke dingen te doen die ze vroeger samen deden, maar dat lukte niet. De schildpad kon niet meer zo lang op pad, was sneller moe, was angstig want ze was niet gewoon om in een schildpadlijf te wonen.Ze wou nog wel sprinkhaandingen doen, maar ze hield het niet lang vol, ze was droevig en kroop een beetje terug in haar schulp en ze besefte dat ze maar terug gelukkig kon worden als ze aanvaarde dat ze nu een schildpad was en zich daar ook naar ging gedragen.

De andere sprinkhaan vond schildpadden niet zo leuk en mistte haar vroegere vriendje. Maar ze besefte dat haar vriendje voor eeuwig een schildpad zou blijven en ze trok haar van langs om meer terug, in het veilige sprinkhaanwereldje.

De schildpad was droevig! Ze vond gelukkig soortgenoten waarmee ze kon praten over het leven van een schildpad. Ze was blij dat ze niet meer alleen was en dat ze eindelijk soortgenootjes had die haar begrepen.

Maar toch miste ze haar vroegere vriendje en voelde ze zich wat in de steek gelaten, want ze vond, dat sprinkhanen en schildpadden elkaar misschien niet zo goed meer konden begrijpen, ze toch nog vriendjes konden zijn. De schildpad zocht nog regelmatig contact , maar de sprinkhaan deed dat zelf veel minder dan vroeger. Dat maakte de schildpad nog droeviger, en ze was een beetje koppiger geworden dan vroeger en op den duur vertikte ze het om zelf nog initiatief te nemen en dat was het begin van het uit elkaar groeien van de sprinkhaan en de schildpad!

10-01-13

1 tint zwart!

Gisteren was mijn gemoed dus zwart, gewoon keizwart, inktzwart, enfin, zo zwart als maar kan, hoewel zwart maar uit één tint bestaat, anders is het gewoon grijs!

Enfin, ik wist vooraf dat ik niet ging kunnen slapen en vandaag nog zwarter zou opstaan! Dus heb ik het zekere voor het onzekere genomen en een halve inslaappil genomen!

Ik ben opgestaan met heerlijke dromen in mijn hoofd, maar toen ik goed en wel beneden was, voelde ik de zwarte wolk terugkeren!

Ik heb koffie ingeschonken, mij in de zetel gezwierd, laptop open gezet, en gelukkig was  Miss Carrie , mijn grote held van de dag online!

Ik kon bij haar mijn ei kwijt, al mijn frustraties heb ik er letterlijk, ( vergeef me het woord ) uitgekotst, zonder schroom, zonder ook maar een klein frustratietje te verzwijgen.

Fieuw dat kan opluchten, zo'n emotionele ontlading, kan met momenten beter zijn dan een orgasme!

Ze zette me voor drie mogelijkheden! Of ik deed verder aan zelfbeklag en dan loop ikhet risico in een depressie te zakken!

Of ik nam terug die rose pilletjes.

Of ik ging me nu stante pede oplappen in de badkamer , nam al mijn moed bij elkaar en vertrok gewoon naar t stad en ging daar iets leuks doen, effe onder de mensen zijn , wat winterzon op mijn gezicht opslorpen. Daarna naar huis komen en met veel moed mijn huishoudelijke  taken terug aanvatten en uiteindelijk terug tevreden zijn over mezelf!

Ik heb voor dat laatste gekozen, heb eerst thuis nog een slaatje gegeten met wat carpaccio en ben vertrokken.

Deze keer wel een parkeerticket genomen, want ik had een boete vorige week, damn!

Mezelf een beetje vergaapt aan de sjakossenwinkel, waar ik wel mijn goesting zou vinden maar daar ook de prijs zou voor betalen, maar in elk geval geval wacht ik tot volgende maand, het kan er niet meer vanaf.

Eindelijk een broodnodige nieuwe bh gekocht, en een paar goedkope topjes die al even dringend waren.

Op de grote markt een leuk etablissementje uitgezocht, een koffie besteld en dan plots tot de vaststelling komen dat er twee lotgenootjes een eind verder zaten. Het zal wel het lot geweest zijn! Ik heb snel bij hen plaatsgenomen. En het was fijn daar nog eens mijn potje te kunnen zagen over alle fibroproblemen. Thanks guys om te luisteren!

Ik voelde me stukken beter toen ik naar huis kwam. Ik ben meteen aan het avondeten begonnen, er moesten veel groenten worden gekuist, want dieten, vraagt veel kookwerk aangezien ik heel veel groenten klaarmaak!

Vlug de strijk er doorgedraaid , met honderd keer meer enthousiasme dan wat ik had s morgens! De wasmand stond me heel onsympathiek aan te kijken van boven op tafel, en in de namiddag leek ze me een stuk vriendelijk, of was ik een stuk vriendelijker?? Zeker het laatste, ik keek er anders tegenaan!

Nog even een beetje frustratie tussen mij en mijn mannetje, maar ik wil echt wel vriendelijker zijn en niet terug aan die pillen toegeven! Oke, ik ben rapper gefrustreerd zonder die pilletjes, ik zie alle dingen groter, ik ben er terug heel erg hooggevoelig door, maar uiteindelijk is dat wie ik ben en moet ik er maar leren mee om te gaan. Ik ga geen pillen nemen omdat ik dan aangenamer ben voor een ander, minder snel mijn geduld verlies . Ik ga er gewoon beter mee leren omgaan, ik ben vrees ik nog in de ontwenningsfase en daar moet ik ook door.

En u ga ik een beetje verder lezen inhet boek vijftig tinten grijs, hoewel het me niet echt boeit! Niet de sexscenes me storen, maar de honderden shits en holy shits en het feit dat ik me geen beeld kan vormen van de dame in de hoofdrol, waarschijnlijk  omdat het in de ik-vorm is geschreven.

Toen  ik deze namiddag  bij standaard boekhandel kwam om te vragen om het boek "water voor olifanten" ( maar ze het nergens nog in voorraad hebben) had ik bijna het boekje gekocht, 50 tinten thuis, lijkt me leuker en leerzamer dan de roman zelf. Maar uiteindelijk heb ik het toch terug gelegd! Misschien voelde ik me dan nog iets te zwart op dat moment!

 

 

 

25-10-12

Nog enkele zotte Canada-foto's

DSCN7416.JPG

Een dikkerdje, helemaal in de ban van halloween, deed ons schaterlachen met zijn lachje om het bewegende handje. Halloween wordt daar uiteraard heel erg gevierd!

DSCN7491.JPG

Veel mooi mannetjesspeelgoed gezien!

DSCN7559.JPG

Precies een lappenpop dat ze op sommige plaatsen veel te veel opgevuld hebben!

DSCN7574.JPG

Als de man en boom één worden!

DSCN7585.JPG

Hier staat een gelukkige vrouw!

DSCN7595.JPG

De schoolbussen zijn zoals in de Vs ook allemaal geel en in hetzelfde model!

DSCN7594.JPG

De meeste huizen hebben aan hun oprit zo'n houten bak staan om de vuilniszakken in op te bergen, anders scheuren de wilde dieren de zakken gegarandeerd open.

DSCN7766.JPG

Kreeftenvallen. Overal langs de kust worden kreeften gevangen, de kreeftenvangst is één van de belangrijkste bezigheden langs de kust!

DSCN7815.JPG

En zo doe je kalkoenen na!

DSCN7790.JPG

De typische brievenbussen doen het nog, maar er is concurrentie door plastieken soortgenoten wat ik heel jammer vind!

DSCN7807.JPG

Mijn mannetje in de ronde van Nova Scotia!

DSCN7852.JPG

Chrissebie and mooseman!

DSCN7964.JPG

Ons prinsessenbed in Willow inn , onze laatste B&B, de goedkoopste en de beste! Zalig heb ik daar geslapen!

DSCN7863.JPG

Dat ding stond er niet voor niets, 500 m verder stond er zo'n groot beest!

DSCN7982.JPG

I like mushrooms!

DSCN8009.JPG

Hondjes zijn lief , maar ze mogen niet likken!

3744_10151060571856372_81840673_n.jpg

Ik leerde Canada de Marie-Louise dansen, ze vonden het super!

75652_10151060572081372_2084274915_n.jpg

Vanop mijn stoeltje!

249559_10151060545706372_1607970927_n.jpg

En er was een grote snoeptaart die dochterlief en mijn mannetje gemaakt hadden!

 

13-08-12

A day like this!

Mijn citroenkuurke doet wonderen! Hoe slecht ik me verleden week voelde, des te beter ik me nu voel en blij ben dat ik ben doorgezet! Ik heb zoveel energie, en spijt dat mijn armen niet meewillen of ik begon prompt aan de grote schoonmaak. Maar ik heb me heel de dag bezig gehouden met kleine werkjes. Dat geeft me voldoening ! En ik heb nog energie over om dingen te doen waar ook mijn mannetje heel blij is!

Bon gisteren zijn we naar de Zuidmarkt in Brussel geweest, het was al een hele poos geleden dat we daar nog rondkuierden.

We namen onze boodschappentrolley mee om vol te proppen met fruit dat op de markt veel goedkoper is dan in de winkels, al moet je uiteraard een beetje uitkijken wat je koopt.

Als je daar loopt waan je je op een Marrokkaanse of Turkse markt! Je kan er heerlijke olijven kopen en je vindt er kruidenmengsels die je niet bij ons in de winkels vindt.

IN het portugese cafeetje drinken we we een heerlijk koel portugees biertje. Een man staat achter een geîmproviseerde discobar en wij genieten van de zuiderse muziek, mja misschien wil ik ook wel eens naar Portugal. Een paar stevige binken zijn aan het biljarten en af en toe komt men ons goederen presenteren, maar we hebben geen nood aan uurwerken, namaakparfum ed.

Het is ook kermis en na het markten gaan we een eind lopen langs de kermis, daar waar massa's spaanse en andere uitheemse restaurantjes zijn. Ik werd hier reeds toe aangetrokken , ons vorige bezoek . En nu ga ik ervoor , nu wil ik gambas à la plancha eten. Moeilijk om een etablissement uit te kiezen, t wordt dus een pure gok waar we ons neerploffen.

Een kwartiertje later lachen mijn gambas vanuit mijn bord , maar er zaten wat kleinere exemplaren bij, maar bon, laat ons eerlijk zijn, in die pakken diepvriesgambas zitten nu inderdaad kleinere exemplaren, en die kunnen ze ook niet in de vuilnisbak kieperen, dus kieperen ze die op mijn bord.

Maar het smaakt me geweldig, ondanks de ongemakkelijk zittende stoelen. Maar ik voel me op vakantie en dat gevoel maakt me ontzettend vrolijk.

Na ons minimaaltje besluiten we op ons tempo terug huiswaarts te keren .

Na een uurtje treinen zijn we terug in ons huisje weltevree, computeren en relaxen en besluiten s avonds nog een lichte snack te gaan eten, kwestie om van deze dag een droomdag te maken.

Ik koos voor een heerlijk slaatje met geitekaas, terwijl mijne Wim zich te goed deed aan een goed kraaiebiefstuk. Het was heerlijk. En het flesje wijn rondde alles af.

We hadden voor dit etablissementje gekozen omdat we de uitbaters kennen en ze pas een zaak hebben overgenomen in het centrum. Dus wilden we niet alleen eens lekker eten, maar ook die mensen een cent gunnen.

De slotceremonie van de olympische spelen, sloot ook onze dag af. In een vlaag van overmoed besloot ik geen slaapmedicatie te nemen, maar dat is me zuur opgebroken. Ik heb dus veel liggen woelen, maar ik ben toch redelijk monter opgestaan! Een dagje dat ik begon met het persen van nieuwe citroenen voor mijn wonderdrankje waar ik nog even mee doorga!

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende