02-05-13

Genoten

Ik voel me mentaal een stuk beter! Ik heb terug levenslust , voel me mentaal bijna terug de oude Chrissebie. Enfin de Chrissebie niet van 3 jaar geleden, die word ik vrees ik nooit meer! Maar een tevreden Chrissebie die van het leven geniet ondanks haar mankementen!

Dinsdagavond gaan Roeselnachten, met mijn kruk de straten van Roeselare afgedweild en daarna nog iets gaan drinken aan het staton.

Woensdag kregen we onverwacht een leuke uitnodiging om te gaan Bbq-en. Heb er van genoten! Het gezelschap, het zonnetje, het eten . Daarna zijn we samen naar Kortrijk gereden voor een optreden van Sioen. Ik had me helemaal naar voren gewerkt en niet alleen omdat ik steun heb aan de nadars, maar om het smoelewerk van mijn favoriete zanger goed te bekijken! Volgens mijn mannetje had ik zo een gelukzalige glimlach op mijn gezicht! Het was in de rij staan voor een drankje te bemachtigen. Tegen dat t hof van commerce aan de beurt was om hun kunsten te vertonen was er geen doen meer aan van t volk. Ik zat op een stoel te midden van een meute volk , dat ik er bijna instant claustrofobie van kreeg! Op mijn aandringen zijn we ons dan maar uit de mensenmassa gaan murwen om eindelijk in alle rust een cafeetje aan te doen, waar we rustig konden praten en uit glazen konden drinken. Ik zag glazen sangria passeren en dacht , allee mijn eerste sangriaatje van dit jaar! Maar groot was mijn ontgoocheling want ondanks de glazen van quint sangria was het maar flauw spul . Als er nu eens iets is waar ik niet tegen kan, is het wel dat ze me bedriegen en beduvelen met flauw spul waar ze enorm mee kunnen sjoemelen en zich rijk boeren al mensen te beduvelen. En het heeft op het puntje van mijn tong gelegen, maar ik wou de pret niet bederven en dacht foert, hier kom ik niet meer terug.

Moe maar voldaan zijn we s avonds thuis gekomen, heb ik tegen mijn krukje gezegd, dank u wel dat ik dankzij jou toch naar Sioentje kon. En we hebben geslapen als mollen, al moest mijn mannelijke molletje vroeg uit de veren om te gaan werken en deze mol kon lekker blijven liggen! Weer een dag om in een doosje te bewaren en naar te kijken op moeilijke dagen!

18:13 Gepost door fibromindy in Liefde, Muziek, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: sioen, optreden, kruk, sangria, bbq |  Facebook

03-11-12

Verjaardagsfeestje

Gisteren waren we uitgenodigd op een verjaardagsfeestje van een 50 jarige man, een vriend van mijn mannetje. De man in kwestie lust nog wel een pintje en mijn handige harry had het schitterende idee om een "jupilertaart " te maken. Neen geen ingewikkeld recept met bloem en bier en eieren. Dit effe om snel te vermijden dat iedereen me mailt om het recept te vragen.

Hij zette vijftig flesjes jupiler op een houten plankje, waar hij eerst wat isoleerschuim had opgespoten. Zo zaten de flesjes vast op de plank en daarna spuitte hij naar hartelust de rest van de bus leeg zodat het leek alsof de flesjes tussen de slagroom stonden.

Het geheel laten opdrogen, er een mooie gouden 50 opzetten, een breed lint eromheen en last but not least een kudde kaarsjes .

Omdat we de lege bakken ook bij het feestvarken moesten krijgen hebben we nog een cadeautje verstopt in een kartonnen doosje. Kartonnen doosje tussen de twee bierbakken en dan heeft mijn schat massa's gaatjes bijgeboord en het geheel toegeritst met snelbinderkes. Het zal dus wel even werken zijn voor de arme man om aan zijn cadeautje te geraken. En ook om zijn pintjes in de frigo te koelen, want ik kan je verzekeren. Die fleskes trek je niet zomaar los uit het geheel!

Enfin, al zeg ik het zelf , ik vond het wel origineel en er werd er inderdaad hartelijk mee gelachen.

Wat het feestje zelf betreft, het was er heel lawaaierig, de oude boxen verspreidden geen muziek maar geruis en daar krijg iik dus kiekenvel van !

Omdat er eigenlijk niemand was die we echt kenden voelden we ons wat ongemakkellijk en zijn we uiteindelijk gaan socialiseren met een koppel waarvan de vrouw van Duitse komaf was.

Ik vond haar wel sympathiek, we hadden het over onze afstandskinderen, zij had een dochter in Australie wonen, dus hadden we een raakpunt om over te babbelen.

Van mijn kant kwam er nogal veel jean Mariepfaff -deutsch, aber ich deed meine best......

Ik knikte ook heel van ja, deed alsof ikhaar begreep maar eerlijk, ik begreep er met momenten geen snars van! Ik hoop dat ik niet ten onrechte te veel ja geknikt heb.

Omdat het feestje al om 18uur begonnen was, vond ik tegen 22.30 al dat ik heel flink was geweest en het overdovende lawaai al lang genoeg had doorstaan. We waren gelukkig niet de eersten die de keet verlieten.

Mijn oortjes kregen bijna een orgasme, toen we buiten kwamen! Zo blij waren ze dat er terug stilte was, er was alleen regen, maar het vallen van de regendruppels klonk als muziek in tegenstelling tot de boxen in het feestzaaltje.

Ik besefte me nog maar eens dat lawaai een ware marteling voor mij is! In tegenstelling kan ik dan wel op de eerste rij staan bij een muziekoptreden, dan zit ik als het ware binnen in de muziek en dat voelt helemaal anders dan in de buik van het lawaai te vertoeven.

Maar al bij al, was ik toch blij dat ik op het feestje was, ik had een stoel om op te zitten en dat maakte het allemaal stukken gemakkelijker voor mij.

Op naar het volgende feestje! Oeps, juist ja, er komt vanavond volk over de vloer, tijd om eens in mijn kleren te springen, wat te beginnen koken voor deze middagen het huis op te ruimen! Prettig weekend iedereen!

19-08-12

Izegem zomert met Daan!

Terwijl het buiten "echt " zomert, zomerde het gisteren ook in Izegem. Mijn mannetje wou al jaren Daan eens zien life optreden en aangezien hij niet te laat geprogrameerd stonden, was dit de ideale gelegenheid om hem aan het werk te zien.

Toen we een kwartiertje voor het optreden naar de markt gingen stond er nog kwasi niemand en we hadden dan ook de unieke gelegenheid om helemaal tegen de dranghekkens te staan, waar ik wat steun vond om mijn voeten op te zetten en waar ik zeker was, dat er niemand voor mijne neus zou staan.

Ja , ik sta graag vooraan als ik daar de gelegenheid toe heb. Dan , zo kan ik alles zien wat er op het podium gebeurt. Maar mijn oren zullen het geweten hebben! Nadien nog meer fluitende oren dan ever, maar het was het waard geweest!

Daan is een ongelooflijke muzikant, die al zijn instrumenten zelf inspeelt op zijn cd's, wist mijn mannetje te vertellen. Het is stevig, maar heel melodieus, en het heeft een aparte sfeer.

Maar toen de man opkwam , verschoot ik ervan hoe hij eruit zag, zo stoned als een garnaal, grijzend, dun haar, doffe huid, den dood op geitenpoten!

Ik keek en luisterde met gemengde gevoelens, enerzijds de bewondering voor de muzikant in hem, een ongelooflijk getalenteerd man. Anderzijds, het medelijden met de afgetakelde man , die de uitstraling had alsof hij elk moment kon doodvallen.

Maar toch hield hij zich recht tijdens de show! Hij bespeelde zijn publiek en flirtte met het podium en bracht vooral muziek wat uiteindelijk de bedoeling was.

Hoe vermoeid hij er ook uitzag, des te frisser was de verschijning van zijn Isolde aan de drum. Als een lichtvoetige engel zat ze te drummen alsof drummen niet eens lastig is. Onder de verzengende hitte leek ze niet eens te zweten , ze speelde alsof dit voor haar kinderspel was. En dat terrwijl ik in gedachten andere drummers zag met brede gespierde armen, tattous en allemaal hevig zwetend en naar adem happend. Nee hoor Isolde speelde op een hele ontspannende wijze het concert tot het einde. Ze zong ook mee, en op een gegeven moment wisselde ze haar drumstel voor een trompet.

En Chrissebie genoot en toen ze af en toe naar haar mannetje keek zag ze dat die nog meer glunderde dan ze zelf deed. Bedankt Izegem om Daan zo dicht bij ons te brengen , totaal verzadigd van de muziek , alsof we ons er mee hadden volgezogen verlieten we tevreden de grote markt, gingen nog een pint pakken en ploften we ons op een terras waar de nacht al was ingetreden maar het nog altijd heet genoeg was om in t shirt buiten te zitten zonder ook maar één rilling over mijn lijf te krijgen. Zalig toch!

05-08-12

De bezigheden van Fibromindy!

Mijn mannetje heeft zijn laatste dag vakantie vandaag! Ik heb dus het bloggen en het lezen van blogjes een beetje aan mij laten voorbij gaan. Wat heb ik zo ondertussen allemaal uitgespookt deze week!

 • Maandag naar zee geweest en naar Sioen gaan kijken, ( had ik al gezegd)
 • Vrienden ontvangen en hen verwend met een koude en warme tapasschotel, t was heel gezellig.
 • Opgekuist van het feestje, anders zaten al mijn pottekes nu vol schimmel!
 • Naar de auchan geweest in Frankrijk een megasupermarkt vlak over de grens, een voorraad water en cola ingeslegen die daar veel goedkoper zijn hier, een pizzake gaan eten.
 • Naar zee geweest gisteren en met mijn ma king crab poten gaan eten, voor de eerste keer in mijn leven dat ik dat gegeten heb! Duur maar blij dat ik het eeens kon proeven.
 • tafel gedekt en lasagna gemaakt voor miss Carrie die me morgen komt oppikken om naar Ieper te rijden en daarna hier nog een stukse blijft eten.
 • Veel in de sauna zitten zweten, met gevolg veel water drinken, veel pipi doen en veel douchen.
 • Af en toe ergens iets gaan drinken om zo toch een beetje vakantiegevoel op te wekken
 • fier geweest  ( en nog steeds, ) op mijn dochter die eindelijk haar centjes van haar vorig werk heeft gekregen en voet bij stuk gehouden dat ze onschuldig was. Ze heeft er voor gevochten ondanks de dreigingen van haar ex-bazin, die brieven vol leugens stuurde naar het acv.
 • En voor de rest een beetje de dagelijkse sleur, boodschappen doen, koken, en opruimen en nog eens het strijkijzer mogen binnen doen voor hetzelfde probleem als twee maand geleden, wat redelijk kut is.
 • vast en zeker een paar kilo's bijgekomen wegens het goede leven,, de roomsausjes, nagerechtjes , sangrias, bruine paterkes en rode wijn. Ik moet hoogdringend dat kleed nog eens aantrekken, om te zien of alles nog op zijn plaats zit en het nog dicht kan!

31-07-12

Sioen


Ik heb het al een paar keer laten vallen, ik ben heel erg fan van onze belgische muziek en dan heb ik het niet over Laura Lynn , Kristoff en comsoorten, maar over belgische rock bands.

Sioen is dan weer een categorie apart, Sioen duw je gewoon niet in een hokje! Het is een creatieve duizendpoot die al veel watertjes heeft doorzwommen en zowel ballads aankan als steven rocken.

In elk geval, het is er eentje die je "life" aan het werk moet zien. Klein van gestalte , wordt Sioentje één met zijn podium, hij zingt niet, hij "wordt" gewoon muziek , iets wat je op het eerste gezicht niet zou verwachten van de vriendelijke gestingeerde jongeman die hij is. Geen grootheidswaanzin, maar één brok talent en energie!

Ik mag dan nog zo van zijn muziek op cd houden , life is het nog tien keer beter! Sioen beleven was voor mij een waar muzikaal orgasme.

Hoewel ik niet het type ben die daar sta te schuddebollen of te headbangen, ik ben eerder de stille genieter, die vlak voor het podium zoveel mogelijk indrukken op te slorpen. Ik absorbeer ze om later nog lang te kunnen van na-genieten.

Graag had ik hier en filmpje van zijn life optreden op mijn blog geplaatst , maar de filmpjes die met mijn gsm genomen zijn, zijn zodanig slecht van kwaliteit , dat het alleen lawaai lijkt en neen dat heeft een totaal verkeerd beeld van wat het optreden was.

Eventjes had ik gedacht dat de micro zou sneuvelen, zo heftig was hij met dat ding aan het flirten, aan t springen en aan t dansen, !

Pieuw, ik heb mijn portie weer gehad, en ik koop niet veel cd's maar deze wil ik wel kopen.


 

20:26 Gepost door fibromindy in Muziek | Permalink | Commentaren (5) | Tags: sioen, podiumbeest, stevige rock, taz oostende |  Facebook

15-07-12

Uit het oog verloren .

Ja, k was hem helemaal uit het oog verloren! Ware het niet dat we deze namiddag heel de cd kast hebben doorsnuffelt om mijn cd-ke van Jacques Brel van onder het stof op te diepen in de diepste catacombe van Wim zijn koningkrijk. Want Wim zijn cd kast is zijn heiligdom waar je niet zonder mooi vragen in komt!

Wim en ik waren een cd aan het samenstellen met oa "belgische liedjes " en ik vond dat Jacques Brel met Bruxelles niet mocht ontbreken. Het is de bedoeling om met deze cd een europese tournée te maken op het huwelijk van mijn zoon. Zolang zij uiteraard de liedjes goed vinden! Want uiteindelijk blijft het wel "hun "trouwfeest!

En zo zit ik mijn cdke te beluisteren en ik luister naar het zangspel van hilariteit,absurditeit,  cynisme , melancholie, een grote portie zwaarmoedigheid ,tragedieen heel veel drama en vooral veel eerlijkheid in zijn chansons.

Ik moet zeggen, ik kocht die cd ooit met het idee, dat iedereen de Jacques in zijn collectie moest hebben als chauvinistische Belg. Maar hoe ouder ik wordt des te meer ik er van kan genieten! Van de teksten vooral. Gelukkig is mijn Frans goed genoeg om de grote lijnen te begrijpen , want ik kan me voorstellen dat je er niets aan hebt als je er geen woord van begrijpt, want uiteindelijk vind ik hier de teksten veel mooier dan de melodieën. Maar ik geniet wel van de accordeonmuziekjes die me vooral doen denken aan een tijd die ik eigenlijk niet heb meegemaakt. Maar ik zie zwart -filmpjes in gedachten die mooi samengaan met dit soort muziek.

Ik denk aan vrouwen met pijpekrullen, sigaretten op een lange pijp, meneerkes met bolhoeden die naar de hoeren gaan. Vooral nu het liedje "les bourgeois opstaat!

Nu moet ik zeggen dat ik eigenlijk elke muzieksoort wel kan smaken, van klassiek tot punk, metal, hardrock, country en western, en een ouderwetse smartlap kan me nog steeds tot tranen toe bewegen. Het hangt er van af, hoe diep in de muziek kruip, hoever ik me laat overgieten door de muziek , waar ik totaal aan de muziek ben overgegeven, alos ik één met de muziek ben , voordeel van hooggevoelig zijn!

Het is dringend tijd dat ik hier een cd leer opleggen op Wim zijne cdspeler, want na vijf jaar huwelijk weet ik het nog steeds niet, vreselijk hé! Ik moet dringend mijn eigen cd-kes één voor één terug bovenhalen en terug beluisteren.

Er is dus werk aan de winkel, want muziek beluisteren is iets wat ik zelfs kan met twee slechte armen, wat een rijkdom!

 

 

 

 

 

18:19 Gepost door fibromindy in Muziek, verleden | Permalink | Commentaren (2) | Tags: jaques brel, muziek, drama |  Facebook

01-07-12

music maestro!

Omdat Fibromindy toch over een zee aan tijd beschikt, heb ik beloofd het jonge trouwkoppel in spe, te helpen met het uitzoeken van wat "europese liedjes die ze op het trouwfeest kunnen spelen".

Dan bedoel ik niet de hits van de dag, maar ze willen een muzikale reis door europa maken , voor elk land waar ze samen al naartoe geweest zijn, een liedje.

En zo kwamen mijn zotte hersenen op het idee om het liedje t spelen van Bart kaell," De Marielouise". Neen , niet omdat ik een die hard fan ben van Bart Kaell, maar ik wil die Canadezen wijsmaken dat dit "het" liedje is dat op elk trouwfeest "moet " spelen om geslaagd te zijn. Ik wil ze op de grond krijgen, om allemaal in de huwelijksboot te stappen ! En dat het "bad luck " brengt voor het koppel om niet mee te doen! Het mag best een beetje leutig zijn, ik ga dat wel voordoen van op mijn stoeltje, want zet mij op de Marie-louise of ik ben de rest van de reis geradbraakt!

Er moet ook een duits liedje komen , temeer omdat de mama van Shannon eigenlijk van Duitse afkomst is, ze verbleef trouwens tijdens haar jeugd een hele tijd in Duitsland.

We hebben al "Ein prosit" maar veel verder reikt mijn breintje niet! Alle suggesties zijn dus welkom. Voor Ierland waar hun liefde is beginnen bloeien hebben we al liedjes genoeg! The dubliners en the pogues zullen wel voor genoeg ambiance zorgen. Ik hou eigenlijk heel erg van dat soort aheum dronkemans en zeemansliederen die je uit volle borst kan meezingen!

Aangezien ze verleden jaar samen naar Madrid geweest zijn, dacht ik aan een slowtje voor hen beiden, Hero van Enrique Iglesias, maar dat lijkt me eigenlijk niet echt spaans genoeg, liever iets met castagnetten en zo, maar ik ben zo niet thuis in de flamenco-muziek, ( een mens kan niet alles kennen , nietwaar )

Parijs , schiet me net nu ook te binnen, daar zijn ze ook geweest, en nu ik eraan denk, misschien "it's a small world after all, want ze waren ook in Disneyland.

Voor New York wordt het J-zay en Alicia Keys met een logische titel, " New York".

Voor de Canadese muziek zullen ze zelf wel zorgen.

Aja en voor belgie dacht ik nog aan dit nummerke


Prop mijn reactieobx gerust vol met suggesties, k zou jullie heel dankbaar zijn! Aja en k heb ook een "moeder-zoon " liedje mogen kiezen, maar dat ga ik nu nog niet aan jullie nieuwsgierige neus hangen wat dat gaat worden!