26-12-13

Kerstmis vieren in een poppenhuis!

Ik heb het er al over gehad , dat we dit jaar kerst eens "anders" gingen vieren. 

Mijn mannetje verraste me met een boeking in Au manoir des vallées. Een geweldig speciale B&B. Je waant je er in een Venetiaans poppenhuis. Het oude herenhuis staat in Maffe, een kaasdorpje op 12 km van Durbuy, op een half uurtje rijden van Luik!

We waren er eerder al geweest met valentijn 2012. Alle kamers zijn totaal anders, want het zijn themakamers. Je kan het zo gek niet bedenken! Een venetiaanse kamer, ( die kozen we twee jaar geleden ) . Dit jaar gingen we voor de Kingshasa-kamer. Een Afrika-geinspireerde kamer. Gelukkig was er een goed bed en moesten we niet in hangmatten slapen , want ik vrees dat mijn spokkend lijf daar niet tegen zou kunnen. De doorgang naar de badkamer, was een gat in de muur gekapt, en t oogde heel leuk! En er was een levensgrote krijger de wacht aan de badkamer hield, en neen t zag er geen lieverdje uit, maar hij heeft zich gelukkig koest gehouden!

We waren letterlijk in de aap gelogeerd! En eum, wij zijn nu eenmaal graag af en toe eens in de aap gelogeerd, dus.....

De eerste namiddag zijn we naar Durbuy geweest, een beetje gekuierd langs de kerstmarkt.  Heerlijke tureluten, ( mini lange dunne gerookte heerlijke worstjes) gekocht. Iets kleins gegeten want we hadden voor s avonds elk een steak béarnaise besteld in de Manoir. De heer des huizes is de kok en van west-vlaamse afkomst. De dame des huize in een creatieve duizendpoot. En ze staan erop, om iedereen bij de voornaam te noemen, en ze worden ook het liefst gewoon met Ann en Willy aangesproken. En ze zijn ook westvlaanderen, en draai of keer het hoe je wilt, dat schept een band!

De gerechten zijn van een traditionele maar degelijke kunsten. Geen gastronomische hoogstandjes, geen moleculaire toestanden en dergelijk.

Maar een goei stuk vlees, en handgeklopte lekkere béarnaise , een slaatje en een puntzak frieten. Wat moet een vlaming nog meer hebben! Een eerlijke vlaamse keuken voor een eerlijke prijs. En het heeft ons gesmaakt, een picon vooraf en de steak overgoten met een serieuse karaf wijn, die heel goed binnenging. 

Na een nachtje slapen in ons junglebed zijn we na het stevige ontbijt vertrokken naar Luik. 

En eerlijk, Luik heeft ons verbaasd, ik had altijd het idee dat Luik, vies en vuil was. UIteraard, je hebt de industrie en de randstad. Maar de binnenstad had heel veel leuke winkelstraatjes met originele winkels. De kerstmarkt lag verspreid over verschillende pleinen.

Toen we aan het uitkijken waren om op de kerstmarkt iets kleins te eten, liepen we wel recht op een Canadees standje , die Canadese streekprodukten verkoopt. Mijn mondje ging smilen, en ik was zo blij een tettertje te slaan met de man uit Quebec. Wij wilden wel eens "de specialiteit proeven. Poutine of zo, noemde dat goedje. Frieten met gebrokkelde kaas over, mozarella-achtig en bruine saus. Neen , het zag er niet uit, en eerlijk, het was genen vetten zenne. Misschien valt het nog mee, als het eten goed warm is, maar alles was koud.Maar het was Canadees en dus en ik voelde de drang om maar even in Canada te vertoeven en ik deed verdomd mijn best om het goedje naar binnen te werken. Ja er is wel degelijk een hoekje af bij mij, maar dat zal wel geen nieuws meer zijn!

S avonds werden we verwacht om 19 h voor het kerstdiner. Een viergangen-wildmenu. Er waren drie tafeltjes Nederlanders, die voor de nodige conversatie zorgden, maar ik vond het niet erg, en vond het wel leuk dat we niet alleen zaten in het kleine gezellige restaurantje. 

Er waren lekkere hapjes bij het aperitief, daarna een slaatje met gerookte eendelever en een vinaigrette van frambozen met notenolie. Daarna een heerlijke soep van wilde paddestoelen . Een donkere bouillonsoep, waar de paddestoeltjes royaal in rondzwommen . En dit werd geserveerd met en glaasje oude port.

Als hoofdgerecht kregen we Filet van everzwijn met een mosterdsausje , croquetjes en een peertje in rode wijn gekookt. Het slaatje heb ik links laten liggen. De porties waren groot en ik heb me al moeten weren om alles op te krijgen! 

Op het dessertbord lag een minikerstbuche, een fruitmandje gemaakt van meloen en gevuld met aardbeitjes en druiven en er lag ook een bolletje sorbet bij. 

Het enige wat tegenviel was dat we op een chatsessie met Amaury hadden gerekend , maar dat we een sms kregen dat er wegens sneeuwstorm geen internet was. Ik had me daar zo op verheugd, maar soit. Gelukkig leidden de hollanders me genoeg af , zodat ik niet in tranen uitbarstte.

Ook mijn schat was superlief en dat vond ik fijn. We sloten de avond af met het openen van onze pakjes van Canada. We hadden die meegenomen om tijdens onze skype sessie te openen. 

Na een goeie nachtrust en eens goed uitslapen, genoten we van het ontbijt . Nog een goeie babbel met de man en vrouw des huize . Daarna was het inpakken en wegwezen. 

Maar het was goed geweest, maar willen er de volgende keer in de zomer naartoe om eens te genieten van de grote tuin, met zwembad, jacuzzi, en leuke hoekjes die we nog niet ontdekt hebben.

Bedankt Willy en Ann, maar bovenal, bedankt Wimmeke, om me zo'n leuke kerst te bezorgen! xxx11-12-13

En wat mag er onder de kerstboom liggen!

Het liefste krijgen we dingen die niet te koop zijn, dat mogen ze hier altijd onder den boom smijten! Liefde, (kan je nooit genoeg van hebben!) En een goede gezondheid, ook iets dat je niet zomaar in de supermarkt koopt! Ook een grote portie geluk, en vooral het zien van geluk in de kleine dingen!

Maar als ik dan toch moet kiezen, dan ben ik een wijf dat gelukkig te maken is, met vooral doe en ervaringsdingen.

 • een etentje, 
 • een bioscoopavondje
 • een uitstap 
 • een reisje, mini of groot , ik vind alles leuk.
 • een goei fles rode wijn om te bewaren en ooit uit te drinken.
 • een optreden van Sioen, of andere favoriete groepen
 • een muscial
 • een wijnproefavond, 
 • of een bierproefcursus ( ja, ik lust toch bijna alles )
 • een juweel van Malice in Wonderland
 • parfum, maar ik heb wel mijn voorkeuren.

De absolute afknappers zijn

 • postuurkes
 • huishoudelijke apparaten
 • pantoffels
 • flanellen pijama, ( want ik verdraag alleen maar één soort pijamabroek en die hebben ze alleen in hunkemuller!
 • dvd's
 • boeken, ( daarvoor lees ik veel te weinig, lees, zo goed als nihil)
 • een kaart voor een voetbalmatch
 • een tijdschriftenabonnement.

Maar het allerbelangrijkste is nog, de manier waarop het geschenk uitgekozen en geschonken wordt. Het hoeft niet duur te zijn, maar ik gruwelijk van klakkeloos-aangekochte geschenken, zo van iets kopen, om iets te hebben. En de manier waarop het verpakt is vind ik ook belangrijk, hoewel ik de laatste tijd, toch iets ecologischer denk, en ook niet te veel aan verspilling doe. Maar verpakkingen kunnen origineel zijn zonder duur te zijn. 

En wat staat er op jullie verlanglijstje van "koopbare dingen"?

10-12-13

Kerst in aantocht.

Zaterdag hebiben we ons jaarlijks gezinsfeestje. En uiteraard, het feit dat we niet compleet zijn, maakt me triest.

Maar ik heb me voorgenomen om er toch een tof feestje van te maken, voor degene die er wel zijn. 

We gaan (hopelijk) niet bleiten, en gaan gewoon een tof feest houden, Voila si.

Het eten wordt sober gehouden! Niet te veel hapjes, raclette, wat wijn en een ijstaartje. En ik ben een quiz in elkaar aan het steken, om toch een beetje een groepsgevoel te hebben, en niet heel de avond gewoon zitten drinken en zwanzen. En ja, ik kijk er toch naar uit! 

En er zijn pakjes, hier, en in Canada, en als we de tijd vinden, om even samen te zijn zullen we die pakjes samen opendoen! En dan zijn we toch even samen! Wat is de technologie geweldig hé. Met speciale dank aan Microsoft, de postbodes en de sneeuwruimers, die er voor zorgen dat de pakjes door de sneeuw raken, in Salem, Nova Scotia, ten huize Van Weehaege Briand.

kerstmis, webcam,

20:28 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) | Tags: kerstmis, webcam |  Facebook

08-12-13

Sanseveria.

Er viel  hier een uitnodiging in de bus  van een gratis tapasavond, enfin, de dranken moesten wel betaald worden, zo gratis was het dus niet!

Impulsief heb ik me meteen ingeschreven voor vier personen , en ik dacht direct aan mijn blogmaat en zijn vrouw die in Roeselare woont . 

Dus hadden we afgesproken , om er samen een gezellig avondje van te maken! 

We werden hartelijk bij hen ontvangen, de frisse bubbels, smaakten lekker en de kaarsjes in huis maakten het heel gezellig , waardoor we ons heel welkom voelden.

We moesten tegen 20.30 op de afspraak zijn , zo stond het op de mail. Maar toen we in de tapasbar aankwamen bleek dat er geen zitplaatsen meer vrij waren. En hoe gezellig het daar was, we besloten de tapas te laten aan de anderen en trokken naar het stamcafée van mijn blogmaat."Sanseveria", een leuk ouderwets cafeetje met geweldig lekkere picon, en een vriendelijke patron.

Het werd een gezellige tetteravond en het was leuk voor ons, om eens niet met zijn tweetjes op stap te moeten gaan. In gezelschap is het altijd leuker!

Wim hield het bij lichtere biertjes, want hij moest met de auto rijden! En idd, er was algemene controle , maar we hadden geluk, de auto voor ons werd er uit geplukt en wij mochten doorrijden. Oef, dat was een geruststelling . Ik denk niet dat Wim overmatig had gedronken, maar soit, We konden snel naar huis rijden, ons bedje induiken. En ik heb een gat in de dag geslapen, mijn lichaam eiste dat wel, want na de kermis is er de geseling. Maar dat had ik er graag voor over! 

Thanks ollie en Tv.


http://users.telenet.be/graphicdesign/

30-11-13

Guilty pleasure

Ik mag dan geen modefreak zijn, of geen schoenenverzamelaarster. Ook geen vijf handtassen zal je vinden in mijn kast.

Maar ik heb wel een guilty pleasure, en dat zijn de juwelen van Malice in Wonderland.

Heel de voormiddag getwijfeld of ik wel of niet zou gaan, omdat ik wist, dat ik niet met lege handen buiten zou komen. 

Maar ik had eigenlijk en lange zilveren ketting nodig om een medaillon aan te hangen die ik verleden jaar gekocht heb , maar zonder ketting.

En toen ik Evy aansprak over de zilveren ketting, zei me dat ik beter eens in de koopjeshoek kon kijken, omdat ik daar een ketting met hangen kon krijgen die nog minder kostte dan een ketting alleen. 

En ja, ons Chrissebie was daar voor te vinden hé. Zo sloeg ik twee vliegen in een klap. 

Ik was wel verlekkerd op de nieuwe collectie , maar ben uiteindelijk blijven steken bij de koopjes. En mijn bankrekening, die was gelukkig en mijn ventje kocht nog een ring voor mij, maar die is voor kerst, ik zal maar doen alsof ik hem nog niet gezien heb! 

En zo zit ik hier met een smile van hier tot in Tokio, en met een zilveren medaillon rond mijn nek, waarop gegraveerd is, Stupid cupid, want de juweeltjes van Evy daar is altijd wel een kleine hoek af en net dat vind ik nu leuk si!

 

stupid cupid.jpg

ring malice.jpg10-11-13

In de krochten van Google

Vandaag stille zondag want de kinderen zijn er niet, en dan maak ik van die stille zondag ook maar meteen een luie zondag

Veel meer dan koken, wat was wegleggen en witlof en ham klaargemaakt voor morgen, heb ik niet gedaan. T is dus echt "luie zondag", maar ik lieg immers nooit, zelfs niet op mijn blog.

Maar soit, we gaan niet het niet over mijn karaktertrekken hebben, maar over wat ik tijdens mijn lui zijn dan toch doe! Ik kan me voorstellen dan je nog luier dan mij moet zijn om een hele dag als een versteend beeld te zitten.

Maar ik beweeg mijn handjes nog en heb me eens begeven naar de diepere krochten van Google.

Deze voormiddag heb ik me verdiept in de medicinale cannabis en dat op aanvraag van een lotgenootje. Ik ben er al uit dat het heel omslachtig is om zelf wiet te gaan kweken en daar geneeskundige olie van te maken. Maar het tegenstrijdige aan cannabis is dat je er wel mag bezitten, oftewel 5 gram, oftewel één plant per persoon. Dat is legaal. Maar dat je toch eerst illegaal zaadjes en gerief moet gaan kopen om legaal te kunnen doen. Weer typisch Belgisch zeker. Laat ons zeggen dat ik al zover ben afgedaald in de kelders van google, om te weten, hoe ik eraan kan geraken. Deze info wordt dus aan mijn lotgenootje doorgespeeld. Ja als ik zo'n vraag krijg , doe ik daar research naar, maar of ik dat ooit zelf zal uittesten, is nog maar de vraag. Het feit dat ik adhd heb, maakt mij al zot en gestoord genoeg. Wie weet wat het met mij zou uitspoken.

Deze namiddag ben ik namen beginnen googelen, en ben te weten gekomen, dat de viswinkel waar ik vroeger werkte, overgenomen is door de dochter, en dat het koppel waarvoor ik indertijd werkte uit elkaar is, want ik heb de man gegoogeld en die zit op datingssite, Sherlock Chrissebie doet dus grondig haar werk.

Ik heb ook gezien dat mijn vroeger restaurant een website heeft al vind ik die heel zwak, maar soit, en ze hebben ook nieuwe meubelen. Maar dat zal na al die jaren ook wel nodig geweest zijn.

Van mezelf ben ik te weten gekomen, dat ik ook in  Californie woon. Ook een verdacht facebook profiel op mijn naam, éen of andere exotische schoonheid, met weinig vrienden en info, mmm, moet ik eens nader bekijken.

 

Ik ben ook ergens hoofdverpleegkundige en stafmedewerker zorg  W.Z.C. Moervaartheem. hier is mijn familienaam wel van elkaar geschreven. Gelukkig maar, want ik kan geen bloed zien! Laat staan etterwonden en zo van die toestanden!

Er staat ook een pinterest account en een netlogaccount van de Exotische Christa Vanhecke en

er staat nog een website op, die ik indertijd moest maken tijdens de lessen dreamweaver. Een cursus waar ik eigenlijk nooit iets mee gedaan heb. Het was de bedoeling om een website te maken voor de winkel, maar ik heb de winkel stopgezet wegens trouwplannen alvorens mijn website ooit is afgeraakt.

En er staan op foto's op, van mezelf, krantenartikels over intervieuws die ik ooit gaf, toen ik met de praatgroep gestart ben. Ja, ik wist niet dat ik zo alom tegenwoordig was bij Google.

Maar graven we niet allemaal graag eens naar info over ons eerste lief, of klasgenoten. Of mag ik hier alleen voor mezelf spreken?

 

 

 

05-11-13

Mijn droomhuis.

Ik ben 99.99 procent zeker, dat ik het nooit ga bezitten, "mijn droomhuis". Maar daarom heet het dan ook een "droom" huis hé.

Maar bon, laten we stellen dat ik een wens mag doen en mijn droomhuis laten bouwen, dan zou het er ongeveer zo uit zien. Sluit jullie oogjes en probeer het dan voor te stellen.

Enfin, om te beginnen, vind ik de buitenkant naar de straat toe, totaal onbelangrijk. Het mag voor mij alleen muur zijn ook, zonder deuren of ramen, want de buitenkant is voor de passanten en eigenlijk kan het mij niet schelen of de anderen dat nu mooi vinden of niet. Het liefste zette ik het errond helemaal af, om voor het maximum aan privacy te zorgen. Steek me dus niet in een wijk of zo, daar ga ik nooit aarden!

Mijn droomhuis staat dus liefst een beetje op de buiten, maar dan ook niet te ver van t stad. Waar ik nu woon ben ik best tevreden mee!

Het mogen best donkere stenen zijn , of de combinatie van donker en blekere stenen. Degelijke materialen, maar geen luxe materialen. Ecologisch en energiebesparend ook.

Mijn belangrijkste kamers binnen! De keuken en de badkamer.

Ik wil een moderne keuken, geen witte die te makkelijk vuil is, maar een neutraal kleur dat ik niet snel beu wordt. Een kookeiland en veel ruimte om op te werken. uiteraard veel kasten, maar allemaal laden die ik makkelijk kan uittrekken want me bukken tot in het diepste hoekje van mijn kast, dat zal niet lukken.

Een grote achterkeuken met een deur afgesloten wil ik ook, met kasten of mooie rekken om mijn stock te plaatsen van etenswaren, dranken. nu moeten we het doen met één wankel rek in het washok dat tussen de badkamer en de keuken in staat.

neen, een heuse kamer, waar ook mijn wasmachine staat, droogkast, plaats is om te strijken, en een heuse frigocel! Ja een beetje decadent , maar dromen is dromen hé!

De living ruim en aan de zonnekant grote glazen deuren die je direct toegang geven tot een overdekt terras. Waar uiteraard mooie tuinmeubelen op staan.

De living met heel veel comfortabele zetels en een grote eettafel. Een dressoir en barkast hoef ik niet aangezien ik een grote bijkeuken heb met ongelooflijk veel bergingplaats.

Eén groot en centraal kunstwerk, voor de rest nog weinig rommel in huis.

De badkamer ruim, met grote inloopdouche, met een tegelwand, geen glazen wand. Uiteraard ruime ingewerkt kasten, en plaats voor de infraroodsauna, zodat de badkamer een beetje een privé kuuroord wordt.

De slaapkamer, ruim, het boxspringbed dat we nu hebben mag mee. Maar o wee, ik wil echte muren en geen grenen planchettekes, ik ben die zo beu gezien hé. En er mag aanpalend een dressing zijn. Nu hebben we wel ingemaakte en ruime kasten, welke vrouw droomt er niet van een dressing.

Voor de rest een leuke niet te grote tuin! We moeten er aan denken dat wij een stuk ouder worden en binnen tien jaar bejaard, ( wat een vreselijk woord) zullen zijn, arrggh.

 

Maar ik hoe geen zwembad, geen jacuzi, geef mij maar gigantisch veel opbergruimte, daar doe je me nog het meeste plezier mee!

 

15:27 Gepost door fibromindy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (8) | Tags: droomhuis, droomkeuken, droomtuin |  Facebook

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende